O româncă a înșelat un bărbat în Italia cu 15.000 de euro promițându-i o soție din România

O româncă în vârstă de 66 de ani și fiul ei de 40 de ani au fost recent subiectul unui proces de judecată pentru o escrocherie, care a avut loc în Sassuolo, provincia italiană Moden din regiunea Emilia-Romagna.

Potrivit ziarului regional Il Resto del Carlino, femeia a fost condamnată joi, 26 august 2023, la doi ani și jumătate de închisoare, în timp ce fiul ei a fost achitat, scrie Rotalianul.

Conform acuzațiilor formulate de Parchetul din Sassuolo, conaționala noastră a abordat un cetățean italian de 55 de ani în fața sediului Centrului de Sănătate Mintală din localitate.

„Un bărbat atât de frumos nu are soție? Te pot ajuta să îți găsești una. Cunosc o fată, din țara mea, care ar fi perfectă pentru tine și ar fi dispusă să vină imediat în Italia pentru tine”, i-a spus femeia româncă.

Pentru a părea mai convingătoare, ea i-a arătat italianului o fotografie cu presupusa viitoare soție, spunându-i că, în schimbul unei sume de bani, l-ar putea ajuta să se căsătorească cu ea.

Femeia a reușit apoi să convingă victima să îi dea o sumă considerabilă de bani, peste 15.000 de euro, cu speranța – ulterior neîmplinită – de a-și întâlni soția.

În fața suspiciunilor victimei, ea l-a asigurat că tânăra era în drum spre Italia, dar era blocată la frontieră și era nevoie de numai câțiva bani în plus pentru a rezolva situația și pentru a obține documentele necesare.

În cele din urmă, un membru al familiei victimei, sora sa mai exact, a observat retragerile ciudate și lipsa banilor din contul fratelui ei, care era monitorizat datorită problemelor de sănătate mintală de care suferea.

Bărbatul i-a povestit apoi surorii sale despre întâlnirea neobișnuită și despre cecurile pe care le-a înmânat româncei.

Fiul femeii era acuzat și el în acest proces pentru că, la un moment dat, a încasat un cec semnat de victimă în numele mamei sale, dar în cele din urmă a fost declarat nevinovat.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Frica de zbor a unui pasager a întrerupt procedura de decolare a unui avion. „Nu rezist, trebuie să cobor!”
Articolul anterior
O tânără însărcinată, rănită de un câine de mari dimensiuni care a căzut de pe balconul unui apartament peste ea
Articolul următor