Fuego împlinește 46 de ani. Ce dorințe mai are cântărețul și prin ce peripeții l-a dus viața

Paul Surugiu Fuego își sărbătorește ziua de naștere marți, 23 august. La cei 46 de ani pe care îi împlinește, spune că nu își simte vârsta, că nu se simte celebru și aflăm ce cadou își face chiar de ziua lui.

De ziua lui, Fuego mărturisește ce cadouri primea în copilărie și cum își sărbătorește mâine cei 46 de ani pe care-i împlinește. Celebrul cântăreț ne spune că nu își simte vârsta. Cel mai mult își dorește să petreacă timp cu mama și bunica lui. Acesta declară că niciodată nu a avut dorințe mărețe sau extravagante.

Fuego împlinește 46 de ani: „Vreau să cred că am făcut mult bine pe lumea asta și las ceva notabil în urma mea”

De ziua lui, Fuego ne spune cum se simte și cum arătă viața lui până acum, cu bune și cu rele. Mărturisește cu sinceritate că nu-și simte vârsta și că mai are foarte multe lucruri de făcut. Fuego nu are nici dezamăgiri, nici regrete majore, dar simte o nostalgie atunci când se gândește la anii care au trecut și pe care nu-i poate întoarce.

„Mă simt un om liniștit și împlinit, tânăr, chiar foarte tânăr. Sunt gata de noi provocări și proiecte. Sunt gata să mai demonstreze, gata să surprindă și să arate cârcotașilor ce poate face și, mai ales, câte poate face. Mă simt înconjurat de oameni care mă iubesc. Nu mulți, dar cei puțini care sunt au sinceritate și au acel ceva pe care toți ceilalți nu-l au, lipsa interesului.

Nu-mi simt vârsta și nici nu o arăt, cel puțin așa vreau eu să cred. Nu-i nici mică și nici mare. E un cumul a fiecărei întâlniri avute, a tuturor experiențelor mele și lucrurilor pe care le-am învățat pe parcurs, cu bune și rele. Mă simt încrezător în forțele proprii. Viața mea e așa cum mi-am așezat-o. Viața mea e cum îmi doresc să fie. Nu am dezamăgiri și nici regrete majore”, a declarat Fuego pentru fanatik.ro.

„Cel mai atipic cadou pe care l-am primit a fost o piesă, o melodie”

La împlinirea vârstei de 46 de ani, Fuego își amintește de cel mai frumos cadou pe care l-a primit. Ne povestește cum credea el că 23 august este o dată importată pentru că era ziua lui, nu pentru că ar fi însemnat o zi națională. Își aduce aminte de toate darurile primite în copilărie de la părinți.

„Am primit numeroase cadouri speciale, lucruri, unele foarte valoroase, altele simbolice, de suflet. Mi-e greu să fac așa un top și cred că ar fi nedrept pentru toți cei care mi le-au oferit pe parcursul timpului.

Îmi aduc aminte cu drag, în schimb, de toate darurile pe care le primeam când eram mic, jucării și discuri de vinyl cu muzică românească. Eu credeam că ziua de 23 august, care era Zi Națională, era de fapt sărbătorirea mea. . Dincolo de astea, cel mai atipic cadou pe care l-am primit a fost o piesă, o melodie, cu versuri, orchestrație, tot, de la cineva apropiat. Am imprimat-o și care se bucură în prezent, la mulți ani de la lansare, de mare succes”, declară Fuego.

Cum sărbătorește Fuego: “Vreau o zi fără agitație și nebunie în jur”

Pentru că este născut vara, când au loc cele mai multe evenimente și concerte, Fuego a fost mereu în mijlocul oamenilor. Dacă ani de zile și-a sărbătorit ziua pe scenă, alături de public și prieteni, anul acesta, Fuego nu face nicio petrecere. A decis să stea liniștit, să aibă o zi așa cum și-o dorește, fără nebunie și agitație.

“De nenumărate ori mi-am serbat ziua pe scenă. Cred că mai dese au fost cazurile acestea, decât cele în care am făcut petrecere în cadrul privat. Se întâmplă ca ziua mea să pice vara, când sunt o multitudine de evenimente pe care nu am cum să le refuz. Și-atunci îmi celebrez ziua pe scenă. Mai mulți ani am făcut concerte, iar oamenii au venit să-mi fie aproape și să celebrăm împreună.

Anul acesta, în schimb, am refuzat orice propunere și voi sta liniștit, fără petreceri, să mă bucur de liniște, să pot răspunde mesajelor, să am o zi pentru sufletul meu, fără agitație și nebunie în jur. Iubesc ambele ipostaze. Uneori e nevoie și un respiro pentru a putea continua, mai ales că mă așteaptă luni pline, cu filmări, expoziții, proiecte” mărturisește, cu sinceritate, celebrul cântăreț.

Fuego, carte de suflet lansată chiar de ziua lui de naștere: „Nu am un stil anume, nu am pretenții că aș fi scriitor”

Dar nu va sta chiar degeaba, pentru că azi, de ziua lui, Fuego va lansa o super carte. O carte de suflet ce vine însoțită de un CD cu toate piesele lansate în ultimii doi ani. O carte cu confesiuni simple, cu trăirile unui om muncitor și serios. Pe scurt, este vorba despre viața și trăirile unui artist complet.

„Dar, de ziua mea, lansez o super carte alături de Bookzone. Este vorba despre o carte de suflet, cu gândurile mele despre viață și despre oameni speciali din viața mea, care e însoțită de un cd aparte, cu toate piesele pe care le-am lansat în pandemie, în ultimii doi ani. Cartea este deschisă, ca și mine, fiecare regăsindu-se măcar într-o frază de-a mea. Nu am un stil anume. Nu am pretenții că aș fi scriitor.

Este doar un volum al trăirilor unui artist, unui om simplu care are o profesie publică, de peste 30 de ani și pe care-l iubesc alți oameni pentru ce este și ce dăruiește, reușind să-i aducă la sala de spectacol și să se mențină în atenția, trecând peste trenduri muzicale, valuri și alte inutile răutăți. Confesiunile mele sunt simple.

Nu sunt alambicate. Sunt doar trăirile unui om care muncește mult și care a clădit pas cu pas ce este și ce are. Iar la toată ”construcția” asta a mea s-a adăugat dragostea publicului. Îi mulțumesc pentru ce însemn și pentru fidelitatea permanentă. Eu sunt același. Și aici, și pe scenă, și acasă, cu prietenii sau familia mea și în emisiunea pe care o moderez la TVR 2, duminică de duminică, ‘Drag de România mea!’ “, declară celebrul cântăreț.

„Mereu am luptat pentru fiecare vis”

Fuego a visat mereu, lucruri mărețe sau normale și, mai devreme sau mai târziu, acestea s-au îndeplinit. Cea mai mare dorința a lui este să susțină un concert pop-simfonic cu toate colindele și piesele de Crăciun.

„Am multe visuri către care tind, normal, așa cum e în cazul fiecăruia. De obicei, ele nu se destăinuie. Dacă se destăinuie  nu se înfăptuiesc și pentru că la fiecare este de muncă, de luptat, de răzbătut. Dar în linii mari, tot ce mi-am dorit cu ardoare s-a îndeplinit.

Visele actuale țin deja de lucruri mai mici, mai pragmatice, de obiecte sau alte povești din zona aceasta, ori de colaborări în plan artistic, concerte, evoluție, proiecte inedite pe care știu sigur că le pot face. Uite, unul dintre vise este acela de a avea un concert pop-simfonic cu toate colindele și piesele mele de Crăciun. Am făcut concert pop-simfonic cu muzica ușoară. Colindele ar suna diferit, într-o locație de poveste din România, cu un decor feeric. Dar nu mă las. Mereu am luptat pentru fiecare vis”, declară Fuego.

Fuego și peripețiile din vacanțe

La final, Fuego ne povestește despre destinațiile lui favorite de vacanță și ne spune de ce vreau să se reîntoarcă la Las Vegas. Mărturisește că are multe locuri minunate de bifat. Îi lipsește timpul pentru a-și organiza o vacanță așa cum își dorește de ani de zile.

De asemenea, își mai dorește să ajungă și în Paris, Istanbul sau în nordul Italiei, la lacurile celebre din zona Milano spre Elveția. Pentru el, ar fi ideal să poată cumpăra timp să își organizeze o vacanță așa cum visează.

Artistul ne-a povestit și una din peripețiile prin care a trecut în vacanțele sale. Paul Surugiu a rămas, la un moment dat, împotmolit în Balcic, Bulgaria.

„Am multe episoade hazlii petrecute în vacanțe. De la români care mă recunosc și care-s tare simpatici, până la povești mai puțin nostime, cu situații mai complicate. Am rămas o dată cu mașina în pană la Balcic. Am avut o mulțime de aventuri până am reușit să-i dăm de cap. Parcă eram într-un film de acțiune. De obicei, ce-mi rămâne impregnat sunt locurile și oamenii… Clipele pe care sigur nu le voi mai putea repeta și care mă încarcă cu energie pentru mulți ani”, declară celebrul cântăreț.

sursa: www.fanatik.ro

Uniunea Europeană a notat conform căror indicatori Moldova o depășește

Delegaţia UE la Chişinău consideră că, conform mai multor indicatori, Moldova se află chiar într-o poziţie mai bună decât UE.

DOC/ Cum evaluează Comisia Europeană nivelul de pregătire al R. Moldova  pentru aderarea la UE – Ziarul de Gardă

Astfel, dacă în UE sunt 38,7 medici la 100 de mii de locuitori, atunci în Moldova sunt chiar 47,5, însă aici nu este vorba despre calitatea îngrijirilor şi tratamentului medical, transmite Infotag.

Dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 20-24 de ani, 56,5% studiază la universităţile din ţară, faţă de 35,2% în ţările UE. În plus, ponderea tinerilor în populaţia ţării este de 18,4%, faţă de 17% în UE. 

În acelaşi timp, speranţa de viaţă în Uniunea Europeană este cu 10, 6 ani mai mare decât în Moldova (80,4, respectiv, 69,8 ani); Acces la internet – 92% şi 66,8%; femeile care lucrează – 63,4% şi 43,8%. Pădurile ocupă 41,1% din teritoriul UE, în timp ce în Moldova – 11%. 

Delegaţia UE a precizat că a comparat datele Biroului naţional de statistică şi Eurostat pentru anul 2020.

Familiile cu venituri mici din nordul țării au primit gratuit lemne oferite de România

Frig afară, frig și în casele mai multor bătrâni, care nu-și permit din puținul pe care îl au să își asigure necesarul de foc. Așa că orice mână de ajutor este ca o gură de aer pentru ei. Este și cazul a 20 de familii din comuna Cubolta, raionul Sângerei, care au beneficiat de lemne pentru foc, oferite țării noastre de România.

Bătrânii din nordul țării, recunoscători pentru lemnele din România

Oamenii sunt recunoscători Guvernului țării vecine pentru ajutor, transmite tvn.md.

„Foarte bine, e bine ca să aibă, mai sunt și mai rău decât mine, e greu, dar așa… – Lemnul acesta o să vă ajungă ca să ieșiți din această iarnă? – Nu știu, este puțin, dar așa cum este…”

„Eu sunt bucuroasă că mi-au adus. Dacă nu-i cu ce face focul acum și e frig, și am bărbat invalid, am nepoți invalizi, iată sunt aici alături. Sunt una singură care îi țin pe ei, îi ajut. Sunt mulțumită de tot deja, să-i țină Dumnezeu și să-i îndrepte pe toți, să aibă viață bună înainte.”

„Nu mă pot ridica deloc, n-am picioare. – Cine vă ajută? – Niște băieți mai vin, îmi aduc și de mâncare. O să aibă cine să vă ajute, să taie lemnele? – Vin băieții, aduc, da.”

În comuna Cubolta au fost înregistrate 300 de cereri din partea localnicilor care au solicitat autorităților lemne pentru foc. Din lotul primit din România, în localitate au beneficiat 20 de familii.

„Problema lemnelor a început de când a venit toamna. Sigur că unica scăpare sau unica șansă poate ar fi suportul din exterior și aici extrem de mult mulțumim Guvernului României, fraților de peste Prut, pentru aportul și munca, că au și ei ale lor greutăți, și din puținul pe care-l au se împart cu noi și pentru asta trebuie să le scoatem căciula în față, să le mulțumim. În prima etapă, sperăm că vor mai fi… Cel puțin, beneficiază persoanele țintuite la pat și veteranii de război.”

Precizăm că lemnele au fost achiziționate de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) în volum de 2.100 m.c. Masa lemnoasă din România este distribuită gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 de ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

Rușii vor să ocupe regiunea Donbas. Moscova trimite tot mai multe trupe către Harkov și Zaporojie

Potrivit șefului securității naționale a Ucrainei rușii vor viza regiunile Harkov și Zaporojie în următoarea perioadă, drept urmare Kremlinul trimite tot mai multe trupe către aceste zone. Obiectivul Moscovei ar fi ocuparea întregii regiuni Donbas.

Rușii vor să ocupe regiunea Donbas: Moscova trimite tot mai multe trupe

Rușii iau cu asalt orașul Bahmut din toate părțile. Atacă în grupuri mici, care sunt greu de detectat, dar armata ucraineană rezistă cu înverșunare, conform stirileprotv.ro.

Natalia Nahorna, corespondent 1+1 Ucraina: „Blocurile din Bahmut aproape că au rămas fără geamuri, multe nu mai au balcoane, clădiri întregi au fost aruncate în aer. E absolut îngrozitor.”

Reporter: „Mai aveți ceva utilități?”

Ucrainean: „Nu mai avem nimic. Nu mai avem apă curentă, căldură și nici conexiune la Internet. Nu mai avem de niciunele!”.

Luptele grele continuă și devin din ce în ce mai intense în multe zone din estul Ucrainei. Rușii spun că au făcut câteva progrese, dar cu siguranță lucrurile sunt dificile, în special în jurul orașului Bahmut. Rușii susțin că au cucerit câteva sate în nordul și sudul orașului, în încercarea lor de a încercui zona, iar luptele devin tot mai brutale pe zi ce trece.

Câțiva dintre luptătorii din grupul paramilitar Wagner, capturați de ucraineni, vorbesc despre cruzimea celor care conduc acest grup.

Ucrainean: „Artileria ne-a luat în vizor. Nu aveam unde să ne ascundem. Am continuat să fugim, dar unul dintre noi s-a ascuns totuși după un copac. I-am spus comandantului mai târziu și l-au condamnat după ce s-a întors la bază. L-au împușcat la 15 metri de bază.”

Mărturiile luptătorilor Wagner sunt confirmate și de o înregistrare video ieşită din comun, făcută publică de ucraineni. Imaginile par să arate luptători din Wagner care îşi târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă, iar apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeţi.

Operaţiunile militare din apropierea orașelor Bahmut și Vuledar „progresează”, susține ministrul rus al Apărării.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: „SUA şi aliaţii săi încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil. Pentru a face acest lucru, ei au început să furnizeze arme ofensive grele, îndemnând în mod deschis Ucraina să pună stăpânire pe teritoriile noastre. De fapt, astfel de paşi antrenează ţările NATO în conflict şi ar putea duce la un nivel imprevizibil de escaladare.”

În ultimul an, Statele Unite au trimis Ucrainei ajutoare militare de peste 20 de miliarde de dolari şi urmează să furnizeze Kievului tancuri, dar şi un nou tip de rachetă inteligentă, care poate dubla raza de acțiune a sistemelor de artilerie HIMARS.

Oficialii de la Kiev spun că au nevoie de acest echipament militar pentru că Moscova pregătește un atac de amploare în următoarele săptămâni.

În paralel, președintele Zelenski a ținut să pună capăt speculațiilor legate de revocarea ministrului ucrainean al Apărării, acuzat de corupție. Într-un discurs rostit în Parlament, șeful statului le-a cerut oamenilor să pună capăt răspândirii de zvonuri, ce ar putea submina unitatea în războiul împotriva Rusiei.

Nu și-a anunțat însă decizia legată de soarta lui Oleksii Reznikov. A precizat, în schimb, cine îi va lua locul ministrului de Interne, care a murit luna trecută în accidentul de elicopter de la periferia Kievului.

Zelenski: „Mă aștept ca Rada Supremă a Ucrainei să susțină numirea lui Ihor Klimenko în funcția de ministru de Interne al Ucrainei. Am solicitat, de asemenea, numirea lui Maliuk Vasil Vasiliovici în funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei.”

Ucraina va primi cel puțin 100 de tancuri Leopard 1 „în următoarele luni”, au anunțat miniștrii Apărării din Germania, Olanda și Danemarca într-o declarație comună. Potrivit oficialului de la Berlin, primele astfel de blindate vor puse în luptă pe frontul ucrainean până la sfârşitul lui martie.

Boris Pistorius, ministrul german al Apărării: „Tocmai mi-am luat rămas-bun de la soldații ucraineni care au plecat în Germania pentru a începe antrenamentul. Într-adevăr, tancurile Leopard 2A4 încă lipsesc din teren, iar livrarea de tancuri Leopard 1 este, de asemenea, în discuție. Se poartă ultimele discuții și negocieri. Cred că vom vedea, sper, un progres în curând, pentru că aceste tancuri de luptă sunt necesare pentru a putea aduce o contribuție importantă, nu vreau să spun decisivă, la o evoluție pozitivă a războiului din Ucraina.”

Consiliul de securitate al Germaniei a aprobat în total livrarea către Ucraina a 178 de tancuri Leopard 1, aflate în stocuri – adică mult mai multe decât se anunţase anterior.

Însă o parte dintre aceste blindate vor fi trimise abia în vară, iar restul ar urma să fie livrate anul viitor, susține publicația „Der Spiegel”.

Hackerii ruși amenință cu atacuri asupra instituțiilor din țara noastră: ”Să vină iadul pe pământul Moldovei”
Articolul anterior
Dimineață de coșmar! Noi alerte cu bombă la Aeroport, Parlament și câteva centre comerciale
Articolul următor