Gabriel Nebunu, jignit și umilit de profesorii de la Colegiul „Ștefan Neaga”. Ce dezvăluiri a făcut artistul

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Gabriel Nebunu,cunoscut nu doar pentru talentul său, dar și pentru felul lui de a fi poznaș, și-a arătat a făcut dezvăluiri legate de unele frustrări. Gabriel Nebunu a povestit într-un interviu televizat cum profesorii de la Colegiul „Ștefan Neaga” ar fi încercat să-i taie aripile tânărului cântăreț. Faptul că se evidenția printre colegii săi și că deja era invitat la emisiuni nu le-ar fi plăcut profesorilor, scrie cancan.md.

„Dacă m-aș întoarce în timp – nu aș face acest colegiu, pentru că m-au umilit, m-au ponegrit, m-au descurajat și m-au făcut ca să-mi iau documentele și să mă duc acasă. Eram oaia neagră din turma albă, mă deosebeam. Gesticulam altfel, eram pițigăiat, eram în cârdul cu fete. Eu cântam mult, mă duceam la emisiuni și pe unii profesori asta îi încurca și nu mă lăsau să creez. Au vrut de vreo două ori să mă exmatriculeze”, a povestit Gabriel Nebunu.

Și asta nu e tot.

„Mi-a spus șefa de catedră de la dirijat coral: tu în viziunea mea nu ai talent, nu ai glas”.

Gabriel Nebunu a mai povestit сă a mers să studieze la această instituție de învățământ doar la insistența Zinaidei Julea, datorită căreia a îndrăgit muzica populară: „dacă nu faci „Ștefan Neaga”, nici să nu-mi dai bună ziua pe drum”, i-a spus Julea.

Cântărețul mai povestește că totuși au fost și profesori care au fost buni cu el. Tot acolo și-a făcut și prieteni buni.

Primăria Capitalei promovează utilizarea bicicletelor în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității

În contextul Săptămânii Europene a Mobilității, viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a oferit astăzi biciclete pretorilor și șefilor unor subdiviziuni municipale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Acest demers face parte dintr-o inițiativă de promovare a transportului alternativ în oraș.

„În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, ne propunem să promovăm transportul alternativ în Chișinău, încurajând utilizarea bicicletelor ca o soluție ecologică. Pe viitor, ne dorim să dezvoltăm mai mult infrastructura pentru biciclete și să încurajăm angajații Primăriei să le folosească. Vrem să vedem cât mai multe biciclete în fața Primăriei și în întreg orașul.” a menționat viceprimarul.

Amintim că pe str. 31 August 1989 a fost amenajată cea mai lungă pistă pentru bicicliști din oraș, cunoscută sub numele de „Coridor Verde”. Primăria Chișinău va continua să dezvolte infrastructura necesară pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană.

Atac în Parlamentul României: Un bărbat a incendiat zona de vizitatori

Un incendiu a fost anunțat, marți după-amiază, la Parlament. Un bărbat a aruncat cu benzină. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar atacatorul este căutat de Poliție. Incidentul a avut loc într-o zonă dedicată vizitatorilor, fără filtre de control. Clădirea a fost închisă, scrie adevarul.ro.

Politiștii vizualizează imagini, de pe camerele de supraveghere, pentru stabilirea traseului acestuia și pentru identificarea/depistarea atacatorului. Stațiile de autobuz și de metrou sunt verificate. 

Individul este căutat pentru „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”. Această faptă se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

UPDATE: 15.30  Poliția face apel către cetățeni să sune la 112 dacă îl cunosc pe bărbatul care a aruncat cu benzină în clădirea Parlamentului. De asemenea, Poliția sfătuiește oamenii să „nu-l abordeze” pe acest individ dacă îl văd și să sune de urgență la 112.

UPDATE: 15.07 Potrivit Jandarmeriei Române, în jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziții ,,Constantin Brâncuși”, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la fața locului.

„Menționăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaților și Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a anunțat Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului și s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

La fața locului au fost direcționate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.

La acest moment, forțele de ordine desfășoară activități specifice, atât la interior, cât și în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul și posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Doi polițiști de frontieră, demiși. Percepeau sume între 6.000 și 8.000 de euro de la ucraineni pentru facilitarea trecerii frontierei

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, în privința tuturor celor 8 reținuți din Găgăuzia (inclusiv cei 2 polițiști de frontieră), în dosarul organizării migrației ilegale bărbaților din Ucraina, introduși ilegal în Moldova, contra 6.000 – 8.000 euro, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Polițiștii de frontieră din Direcția securitate internă, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în cooperare cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei și cu suportul angajaților IGPF din cadrul Direcțiilor regionale Sud, Vest și Direcţiei investigare criminalitate transfrontalieră, anunță cercetarea penală a 10 cetățeni din Găgăuzia pentru organizarea intrării ilegale a bărbaților din Ucraina, contra sumelor de 6000-8000 de euro per persoană. Din cei documentați, doi sunt angajați IGPF.

Suplimentar, costul plătit includea și organizarea șederii și ieșirii ilegale a bărbaților ucraineni (apți de luptă) din Moldova. Schema infracțională a celor 10, cu vârste cuprinse între 24 și 59 ani, a fost deconspirată urmare a documentării pentru o perioadă mai lungă. Au urmat peste 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților, de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor.  

Astfel, în baza probelor acumulate, au fost reținute opt persoane (inclusiv cei doi polițiști de frontieră), iar două sunt cercetate în libertate. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

O nouă nișă de afaceri în Moldova apărută în urma unei provocări: Soluție bună pentru producătorii locali
Articolul anterior
Mare ATENȚIE când faceți vin! Salvatorii vin cu recomandări în adresa cetățenilor
Articolul următor