”Garsoniera-vedetă” de 11 mp din Cluj, scoasă la vânzare cu un preţ deloc pe măsură. Ce sumă cer proprietarii

Garsoniera de 11 mp din Cluj, România, devenită vedetă pe rețelele de socializare pentru spațiul extrem de mic pe care îl are, și își găsise recent chiriaș pentru 180 de euro pe lună, a fost scoasă la vânzare pe site-urile de imobiliare, scrie observatornews.ro.

Garsoniera de 11 mp i-a fascinat pe români în urmă cu câteva zile, după un anunţ publicat pe Facebook de o agenţie: „Vă propunem spre închiriere o garsonieră în cartierul Gheorgheni, complet mobilată și utilată, centrală termică pe bloc și cheltuieli lunare mici. Suprafața este de 11 metri pătrați”. În scurt timp, postarea s-a viralizat şi a adunat zeci de mii de comentarii:

„Faci curățenie cu un șervețel umed”.

„Ajungi singur acasă și tot trebuie să intri pe rând”.

„Au mobilat liftul din greșeală”.

„Am fost să o vizionez. A trebuit să mă dau cu lubrifiant ca să intru”.

„Noi facem sicrie mai mari ca asta”.

„Sunt din Târgoviște, o puteți trimite prin curier?”.

„Cu o sticluță de ojă văruiești peste tot”.

„În loc de ușa de la intrare, poți să-i pui fermoar”.

Cu toate acestea, până la urmă s-a găsit un chiriaş pentru locuinţă, care a negociat o reducere de la 200 de euro la „numai” 180 de euro pe lună. 

Garsoniera de 11 mp, scoasă la vânzare

Se pare însă că persoana care s-a mutat în garsonieră nu plănuieşte să stea foarte mult aici, astfel că acum a fost scoasă la vânzare pe un site de imobiliare: „Propunem spre vânzare o garsonieră, Cartier Gheorgheni,  Complet mobilată şi utilată. Situata pe strada Zambilei. Aproape de mijloace de transport in comun. Ideala pentru investiţie, posibilitate de cumpărare cu preluare de chiriaşi. CF Liber de sarcini. Preţ negociabil”. Preţul cerut este de 37.499 de euro, adică 3.409 euro pe metrul pătrat.

Garsoniera virală pe internet se află într-un fost bloc de nefamilişti. Acolo, am întâlnit-o pe Paula, căreia părinţii i-au cumpărat o locuinţă acolo în urmă cu cinci ani, să aibă unde sta în timpul liceului. I-a costat 17 mii de euro, iar tânăra este foarte mulţumită acum.

”Clasă de detenție”, introdusă în școlile din România pentru elevii care deranjează orele

Ministerul Educației din România a propus o nouă măsură disciplinară pentru elevii care perturbă orele: aceștia ar putea fi reținuți într-o sală specială sub supravegherea unui profesor, unde vor trebui să citească sau să rezolve fișe de lucru, scrie presa română.

Propunerea este inclusă în proiectul de Statut al Elevului 2024, publicat pentru consultare publică miercuri seară, 12 iunie, informează edupedu.ro.

Conform acestui proiect, profesorii vor avea posibilitatea de a trimite elevii deranjanți într-o sală dedicată, chiar în timpul orei respective. Acolo, activitățile pe care elevii le vor desfășura, precum „lectura suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”, vor fi stabilite de profesorul sau cadrul didactic auxiliar responsabil de supravegherea lor. Încă nu este clar dacă elevilor reținuți li se va consemna absență.

Propunerea acestei măsuri a fost inițiată pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din Învățământ. La acel moment, cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, FSE „Spiru Haret” a sugerat și reintroducerea exmatriculării elevilor, amenzi pentru părinți, și includerea notei la purtare în calculul pentru admiterea la liceu sau la Bacalaureat.

Reprezentanții FSE „Spiru Haret” au explicat anul trecut că această formă de detenție ar presupune ca elevii să petreacă timp într-o sală după ore, sub supravegherea unui cadru didactic, pentru a reflecta asupra comportamentului lor.

Ministerul Educației a invitat publicul să își exprime opiniile și sugestiile cu privire la proiectul de Statut al Elevului 2024, subliniind importanța participării comunității la procesul de îmbunătățire a sistemului educațional.

UPDATE

Ministerul Educației a emis următoarea precizare, după ce Edupedu.ro a scris că aceasta sală ar fi de detenție:

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

sursa

O companie aeriană de la noi a inaugurat cursa directă spre Praga

Data de 17 iunie 2024 este marcată de un eveniment important pentru Republica Moldova și Cehia. În această zi a fost inaugurată cursa directă Chișinău – Praga, operată de către compania aeriană Flyone, scrie unimedia.md.

Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia, Alexandru Codreanu, care a participat la evenimentul de lansare a cursei aeriene directe Chișinău-Praga, a salutat inaugurarea cursei aeriene directe Chișinău – Praga, subliniind că noile oportunități de călătorie vor spori contactele inter-umane și de afaceri între statele noastre, contribuind astfel la consolidarea cooperării bilaterale moldo-cehe în domeniile comercial-economic și turism și facilitând călătoriile cetățenilor Republicii Moldova, iar țara noastră urmând a fi mai accesibilă și mai atractivă pentru turiștii și oamenii de afaceri din Cehia.

Directorul General FLYONE, Mircea Maleca, a declarat: “De acum ne putem mândri de faptul că solicitările oamenilor au fost îndeplinite și am reușit să lansăm zboruri directe. În viitor, intenționăm să lansăm și alte destinații atractive, consolidând astfel rețeaua noastră de zboruri și oferindu-le pasagerilor opțiuni potrivite pentru a conecta cele mai importante orașe din Europa.”

La bordul aeronavei, pasagerii au fost avut parte de o serie de surprize și cadouri speciale, într-o atmosferă festivă. Echipajul de cabină a fost pregătită să ofere o experiență de neuitat, iar la aterizarea în Aeroportul din Praga, aeronava a fost întâmpinată cu turnuri de apă.

Cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, orarul va fi organizat astfel:

Luni:

Chișinău (RMO) 13:40 – Praga (PRG) 14:40

Praga (PRG) 15:40 – Chișinău (RMO) 18:30

Vineri:

Chișinău (RMO) 07:10 – Praga (PRG) 08:10

Praga (PRG) 09:10 – Chișinău (RMO) 12:10

Pentru mai multe informații despre orarul zborurilor și rezervări, accesați flyone.eu sau în aplicația mobilă FLYONE.

O maşină a luat foc într-o benzinărie din sectorul Buiucani. Automobilul era staționat

Un automobil care staționa într-o stație peco a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit 2 echipaje de pompieri și ambulanța. Totul s-a întâmplat în sectorul Buiucani al Capitalei, scrie stiripesurse.md.

Potrivit Lilianei Pușcașu, ofițerul de presă al IGSU, a ars secțiunea motorului a autovehicului, din acest motiv s-a declanșat incendiul.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Tragedie! Un copil de 13 ani, a fost găsit mort în dormitor, după ce s-ar fi certat cu mama lui din cauza temelor
Articolul anterior
Accesul la studiile de master, facilitat! Cei care au media în diploma de licență de minimum 9,01, nu vor susține niciun concurs
Articolul următor