Georgeta Voinovan are nevoie de ajutor: Fiica mai mare a artistei are nevoie de transplant renal

Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan luptă de șapte ani cu o afecțiune gravă. Recent a fost confirmat faptul că are nevoie de urgență de un transplant renal.

nterpreta Georgeta Voinovan este disperată și cere ajutor și susținere materială de la toți cei care pot să-i ajute familia, transmite Știri.md.

” Aproape zilnic aflăm despre drama sau tragedia cuiva. Fie că este vorba despre oameni cunoscuți sau străini, empatizăm, ne implicăm… sau trecem peste, în rol de observatori.

Cert este că pentru cineva fiecare zi înseamnă o luptă pentru viață.

În calitate de artist, am participat mereu, am organizat și m-am implicat în acțiuni caritabile… și o voi face în continuare. Dar astăzi am nevoie de voi toți, pentru fiica mea mai mare, pentru Dana.

Acum 7 ani a începuți calvarul nostru. Dana, proaspăt căsătorită, cu sclipire in ochi îmi dăduse vestea că va aduce pe lume o fetiță… pe Mia noastră. Dar avansând graviditatea, au început să apară niște simptome alarmante. Analizele, repetat, atestau o afecțiune renala gravă, care s-a confirmat după nașterea Miei… glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II cu sindrom nefrotic, forma autoimună, cu care am luptat până acum cu forțele proprii. Nu mă întrebați cum… de la credite bancare și bani împrumutați de la prieteni, până la orice posibilitate de câștig.

Pronosticul medical suna deloc bine… Iremediabil, în câțiva ani, va fi necesar un transplant renal.

Au trecut 7 ani. Toamna trecută starea Danei s-a agravat,

Dana mea este o mare luptătoare! Bolnavă fiind, a rămas să-și crească fetița de una-singură și a muncit mult, la un moment dat avea 2 locuri de muncă și abia reușea să facă față… dar nu accepta ideea de a apela la ajutor în afara familiei!

Din toamna trecută starea ei s-a agravat, iar investigațiile au arătat că rinichii ei mai funcționează sub 10%. Diagnosticul actual este boală cronică de rinichi stadiul G5, glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II, hipertensiune arterială secundară, anemie normocromă normocitară. Recomandat transplant renal, in timpul cel mai apropiat posibil. Vă rog, vă chem și sper să-mi fiți alături în această luptă pentru viața Danei mele!!! Asta doare…și costă. Dar asta înseamnă șansa ei la viață. Știu că Dumnezeu lucrează prin oameni și mă încred întru totul în puterea Lui. Tot ce îmi doresc este să știu că Dana mea se va face bine. Vă mulțumesc pentru orice gând bun îndreptat spre ea! Mai jos găsiți modalitățile prin care veți putea contribui la adunarea sumei necesare. Cine dorește. Cine poate. Cu cât poate” , se arată în mesajul mamei.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 260 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Diana Simmons 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Diana Simmons 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Diana Simmons

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Accident cumplit la Nisporeni! Un minor de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină. Șoferul a fugit
Articolul anterior
Ministerul Educației, despre monitorizarea examenelor de absolvire a gimnaziului
Articolul următor