Georgeta Voinovan are nevoie de ajutor: Fiica mai mare a artistei are nevoie de transplant renal

Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan luptă de șapte ani cu o afecțiune gravă. Recent a fost confirmat faptul că are nevoie de urgență de un transplant renal.

nterpreta Georgeta Voinovan este disperată și cere ajutor și susținere materială de la toți cei care pot să-i ajute familia, transmite Știri.md.

” Aproape zilnic aflăm despre drama sau tragedia cuiva. Fie că este vorba despre oameni cunoscuți sau străini, empatizăm, ne implicăm… sau trecem peste, în rol de observatori.

Cert este că pentru cineva fiecare zi înseamnă o luptă pentru viață.

În calitate de artist, am participat mereu, am organizat și m-am implicat în acțiuni caritabile… și o voi face în continuare. Dar astăzi am nevoie de voi toți, pentru fiica mea mai mare, pentru Dana.

Acum 7 ani a începuți calvarul nostru. Dana, proaspăt căsătorită, cu sclipire in ochi îmi dăduse vestea că va aduce pe lume o fetiță… pe Mia noastră. Dar avansând graviditatea, au început să apară niște simptome alarmante. Analizele, repetat, atestau o afecțiune renala gravă, care s-a confirmat după nașterea Miei… glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II cu sindrom nefrotic, forma autoimună, cu care am luptat până acum cu forțele proprii. Nu mă întrebați cum… de la credite bancare și bani împrumutați de la prieteni, până la orice posibilitate de câștig.

Pronosticul medical suna deloc bine… Iremediabil, în câțiva ani, va fi necesar un transplant renal.

Au trecut 7 ani. Toamna trecută starea Danei s-a agravat,

Dana mea este o mare luptătoare! Bolnavă fiind, a rămas să-și crească fetița de una-singură și a muncit mult, la un moment dat avea 2 locuri de muncă și abia reușea să facă față… dar nu accepta ideea de a apela la ajutor în afara familiei!

Din toamna trecută starea ei s-a agravat, iar investigațiile au arătat că rinichii ei mai funcționează sub 10%. Diagnosticul actual este boală cronică de rinichi stadiul G5, glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II, hipertensiune arterială secundară, anemie normocromă normocitară. Recomandat transplant renal, in timpul cel mai apropiat posibil. Vă rog, vă chem și sper să-mi fiți alături în această luptă pentru viața Danei mele!!! Asta doare…și costă. Dar asta înseamnă șansa ei la viață. Știu că Dumnezeu lucrează prin oameni și mă încred întru totul în puterea Lui. Tot ce îmi doresc este să știu că Dana mea se va face bine. Vă mulțumesc pentru orice gând bun îndreptat spre ea! Mai jos găsiți modalitățile prin care veți putea contribui la adunarea sumei necesare. Cine dorește. Cine poate. Cu cât poate” , se arată în mesajul mamei.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 260 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Diana Simmons 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Diana Simmons 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Diana Simmons

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Accident cumplit la Nisporeni! Un minor de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină. Șoferul a fugit
Articolul anterior
Ministerul Educației, despre monitorizarea examenelor de absolvire a gimnaziului
Articolul următor