Georgeta Voinovan are nevoie de ajutor: Fiica mai mare a artistei are nevoie de transplant renal

Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan luptă de șapte ani cu o afecțiune gravă. Recent a fost confirmat faptul că are nevoie de urgență de un transplant renal.

nterpreta Georgeta Voinovan este disperată și cere ajutor și susținere materială de la toți cei care pot să-i ajute familia, transmite Știri.md.

” Aproape zilnic aflăm despre drama sau tragedia cuiva. Fie că este vorba despre oameni cunoscuți sau străini, empatizăm, ne implicăm… sau trecem peste, în rol de observatori.

Cert este că pentru cineva fiecare zi înseamnă o luptă pentru viață.

În calitate de artist, am participat mereu, am organizat și m-am implicat în acțiuni caritabile… și o voi face în continuare. Dar astăzi am nevoie de voi toți, pentru fiica mea mai mare, pentru Dana.

Acum 7 ani a începuți calvarul nostru. Dana, proaspăt căsătorită, cu sclipire in ochi îmi dăduse vestea că va aduce pe lume o fetiță… pe Mia noastră. Dar avansând graviditatea, au început să apară niște simptome alarmante. Analizele, repetat, atestau o afecțiune renala gravă, care s-a confirmat după nașterea Miei… glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II cu sindrom nefrotic, forma autoimună, cu care am luptat până acum cu forțele proprii. Nu mă întrebați cum… de la credite bancare și bani împrumutați de la prieteni, până la orice posibilitate de câștig.

Pronosticul medical suna deloc bine… Iremediabil, în câțiva ani, va fi necesar un transplant renal.

Au trecut 7 ani. Toamna trecută starea Danei s-a agravat,

Dana mea este o mare luptătoare! Bolnavă fiind, a rămas să-și crească fetița de una-singură și a muncit mult, la un moment dat avea 2 locuri de muncă și abia reușea să facă față… dar nu accepta ideea de a apela la ajutor în afara familiei!

Din toamna trecută starea ei s-a agravat, iar investigațiile au arătat că rinichii ei mai funcționează sub 10%. Diagnosticul actual este boală cronică de rinichi stadiul G5, glomerulonefrită membrano-proliferativă tip II, hipertensiune arterială secundară, anemie normocromă normocitară. Recomandat transplant renal, in timpul cel mai apropiat posibil. Vă rog, vă chem și sper să-mi fiți alături în această luptă pentru viața Danei mele!!! Asta doare…și costă. Dar asta înseamnă șansa ei la viață. Știu că Dumnezeu lucrează prin oameni și mă încred întru totul în puterea Lui. Tot ce îmi doresc este să știu că Dana mea se va face bine. Vă mulțumesc pentru orice gând bun îndreptat spre ea! Mai jos găsiți modalitățile prin care veți putea contribui la adunarea sumei necesare. Cine dorește. Cine poate. Cu cât poate” , se arată în mesajul mamei.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 260 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Diana Simmons 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Diana Simmons 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Diana Simmons

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Profesorului

Președintele Maia Sandu a venit cu mesaj adresat tuturor dascălilor cu ocazia Zilei Profesorului, marcată în data de 5 octombrie, informează unica.md.

”Dragi profesori, la mulți ani! Pe umerii voștri stă, la drept vorbind, viitorul Moldovei – viitorii medici, ingineri, economiști, artiști, brutari, viitorii profesori!

Ca dumneavoastră să puteți crește acest viitor, noi, statul, comunitatea și părinții, trebuie să fim alături de voi în prezent. Să vă oferim venituri pe merit, respectul cuvenit și toată colaborarea necesară pentru a ridica un copil.

doresc să intrați cu dragoste și răbdare în clasă. De dragostea pe care o simt elevii, de disciplina de lucru pe care le-o insuflați și valorile democratice pe care le transmiteți depinde ce fel de generație creștem.

Dragi educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, cadre didactice de sprijin, angajați din sistemul educațional din toată Moldova, plecăciunile noastre!”, a scris președintele într-o postare.

Numărul de profesori a scăzut cu 3.000 în ultimii trei ani

Numărul cadrelor didactice care activează în sistemul de învățământ a scăzut în ultimii trei ani cu mai bine de 3.000. În anul de studii 2023-2024, în Moldova activau 45.800 de profesori, dintre care 86% femei și 14% bărbați, asta pe când în 2018-2019 numărul pedagogilor depășea 49.000, scrie safenews.md.

Salariul mediu brut al unui profesor a fost, în anul trecut, de 12.094, ceea ce înseamnă circa 98% față de câștigul mediu pe economie, arată datele Biroului Național de Statistică.

Cei mai mulți pedagogi sunt în învățământul primar și secundar general – circa 57%, urmat de domeniul de educație timpurie – 27,4%, învățământul superior – 8% și cel profesional tehnic – 7,8%.

În instituțiile de învățământ primar și secundar general, cei mai mulți profesori, – 1.600,  predau limba și literatura română, 2.500 – limbile străine, 1.700 – predau matematica, 1.300 – istoria și 1.100– limba și literatura rusă.

Lemne transportate ilegal în microbuze

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei cazuri de transport ilegal de lemne, în care cetățeni moldoveni transportau masă lemnoasă fără documente justificative. În total, în trei microbuze se aflau 11 m³ de lemn. Cazurile au avut loc în ultimele 48 de ore, pe direcția localității de frontieră Tochile-Răducani, raionul Leova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În primul caz vizează doi locuitori ai satului Lozova, raionul Strășeni, cu vârste de 30 și 31 de ani. Aceștia au fost șoferii a două microbuze încărcate cu 6 m³ de masă lemnoasă din ștejar. Tinerii nu au putut prezenta niciun document de proveniență pentru lemnul transportat.

Într-un alt incident, pe traseul dintre localitățile Tomai și Cupcui, o echipă mixtă formată din polițiști de frontieră, reprezentanți ai Serviciului Vânătoresc și Piscicol, precum și cei din Inspectoratul de Protecția Mediului, a oprit un microbuz condus de un locuitor din Hâncești. În vehiculul acestuia erau găsiți 5 m³ de lemn tare despicat, tot fără acte de proveniență.

Conform legislației în vigoare, microbuzele încărcate cu lemne au fost indisponibilizate și transmise Inspectoratului Ecologic Leova și Inspectoratului de Protecția Mediului. Cercetările continuă.

Accident cumplit la Nisporeni! Un minor de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină. Șoferul a fugit
Articolul anterior
Ministerul Educației, despre monitorizarea examenelor de absolvire a gimnaziului
Articolul următor