Gerul de afară a făcut primele victime. Două persoane au murit de frig

Doi bărbați din raioanele Fălești și Anenii Noi au fost găsiți în stradă în stare de inconștiență. Fiind în stare extrem gravă aceștia au murit în drum spre spital. Totodată, din cauza vremii reci mai multe persoane, printre care şi o minoră, au suferit hipotermii, transmite IPN.

separator

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, majoritatea pacienților înregistrați cu hipotermii erau din familii social vulnerabile, doi dintre aceștia sunt fără adăpost și se aflau sub influența consumului de alcool.Conform datelor meteorologice, în zilele următoarea vremea se va răci. Temperaturile pe timp de zi vor oscila între -2 și -6 grade Celsius,  iar noaptea în raioanele din nordul ţării mercurul va coborî până la -15 grade Celsius.În acest context, Serviciul de Urgență recomandă cetățenilor să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată. Așadar, încălțămintea trebuie să fie suficient de largă pentru a mișca degetele. Acest sfat se aplică în special pacienților cu dereglări de circulație în membrele inferioare și a celor cu diabet zaharat. Încălțămintea strâmtă crește riscul de a face degerături. Totodată, capul și mâinile trebuie să fie protejate de frig, pentru că mai mult de o treime din căldura corpului se pierde la extremități. Femeile, bătrânii, copiii, persoanele cu infecții respiratorii resimt mai tare temperaturile scăzute. Perioada de expunere la frig trebuie să fie limitată cât mai mult posibil.

Aveți grijă de sănătatea dumnevoastră și îmbrăcați-vă corespunzător vremii de afară!!!

16 camioane cu lemne de foc din România au ajuns în R. Moldova

Un nou lot, format din 16 camioane cu lemn de foc din România a ajuns în țara noastră. Acesta este transportat de întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției ,,Moldsilva”, prin punctul vamal Albița-Leușeni și urmează să fie distribuit la mai multe primării din raionul Cantemir, Taraclia și Cahul, scrie nordnews.md.

În primul lot cu lemn de foc din România, ce a ajuns în Republica Moldova la data de 1 februarie au fost aduși 110 metri cubi. Lemnul de foc urmează a fi oferit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, precum și familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

Cei 2.100 metri cubi de lemn a fost achiziționați de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Schemă pusă la cale ”ca între neamuri”! Un fost director ar fi prejudiciat cu aproape 10 mil de lei compania la care lucra. Zeci de bunuri, puse sub sechestru

Un ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi deferiți justiției pentru abuz în serviciu.

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi, de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 din Codul penal (abuzul în serviciu).

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost pornită la 13 aprilie 2021, în baza denunțului acționarilor companiei, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar la 14 aprilie 2021 transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea în continuare a urmăririi penale.

Potrivit materialelor cauzei penale, ex-directorul general al companiei, abuzând de situația sa de serviciu și atribuțiile funcționale, ce îi reveneau conform statutului acestei societăți, împreună cu alți doi administratori de întreprinderi, unul dintre care îi este rudă apropiată prin afinitate, în perioada 2019 – 2020, a încheiat în mod abuziv mai multe tranzacții, vizând bunurile companiei.

Astfel, de către ex-directorul general al companiei și persoanele care i-au sprijinit activitatea infracțională, a fost cauzat companiei daune materiale în sumă totală de 9 907 848,71 lei, ceea ce constituie daune în proporții deosebit de mari.
Urmărirea penală a durat de la 13 aprilie 2021 până la 04 ianuarie 2023.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului au fost puse sub sechestru 4 apartamente, 2 case individuale de locuit, 3 terenuri pentru construcții, 3 terenuri agricole, un garaj, o debara și 7 bunuri imobile viitoare.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpații riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de la 32 500 la 57 500 lei, în ambele cazuri cu privarea e dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar în eventualitatea examinării și admiterii acțiunii civile, inclusiv compensarea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Omor cu sânge rece la Ștefan Vodă! Un bărbat și-a ucis de moarte amicul de pahar

Aseară, în jurul orei 19:45, Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată despre comiterea unui omor în localitatea Talmaza.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă care a stabilit că, un bărbat de 62 de ani în urma unui conflict ar fi fost bătut de un amic de-al său de 65 de ani din aceeași localitate după ce împreună ar fi consumat băuturi alcoolice, iar urmare a leziunilor primite proprietarul casei a decedat.

Suspectul a fost depistat de polițiști în propriul lui domiciliu, fiind în stare de ebrietate. Acesta anterior a fost condamnat, ispășindu-și pedeapsa pentru o infracţiune similară.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „Omor intenționat”, persoana bănuită fiind reținută pe un termen de 72 ore.

Pentru fapta comisă riscă închisoare de la 10 la 15 ani.

Cât de des ar trebui spălate prosoapele copiilor?
Articolul anterior
Cele mai eficiente modalități de comunicare într-un cuplu
Articolul următor