Gigantul aerian care traversează zilnic oceanul, folosind ulei de gătit

Linia aeriană olandeză KLM a anunţat, vineri, că, în ultimii 10 ani, a redus cu 50% consumul de dioxid de carbon pe fiecare pasager, dar şi cantitatea de deşeuri.

separator

„În ultimii 10 ani am redus cu 50% consumul de CO₂ pe fiecare pasager, dar şi cantitatea de deşeuri reziduale ale companiei”, spune managing director Air France KLM Romania.

Reprezentanţii KLM spun că a fost prima companie aeriană la nivel global care a executat un zbor comercial cu bio-combustibil, în anul 2011. „Astăzi este cel mai mare consumator european, efectuând zboruri zilnice de la Los Angeles la Amsterdam folosind bio-combustibil”, arată un comunicat al companiei.

Potrivit datelor KLM, la finalul anului 2018 au fost operate aproximativ 1.500 de zboruri alimentate cu 1.318 tone de bio-kerosen. „Pe lângă alimentarea cu combustibil sustenabil, KLM ţinteşte să reducă deşeurile cu până la 50% în 2030 prin cele 14 tipuri de reciclare de care dispune, în 2018 fiind cu 9% mai puţine deşeuri decât în 2011”, arată comunicatul.

KLM a înregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri în 2018, oferind pasagerilor săi zboruri directe către 162 de destinaţii cu o flotă modernă de peste 214 de aeronave. Compania aeriană are peste 33.000 de angajaţi în întreaga lume.

Biokerosenul se produce din uleiul folosit la gătit în restaurante, procedura bazându-se doar pe reciclarea uleiului ars. Acesta nu afectează calitatea zborurilor, dar are avantajul de a reduce emisiile de carbon cu până la 80%.

sursa

Tragedie la Eurovision 2019: un angajat a sfârșit dramatic
Articolul anterior
Împrejurare revoltătoare la un spital pentru copii din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante