„Granițele Rusiei nu se termină nicăieri”. Afișe uriașe înfricoșătoare instalate în Moscova înainte de discursul lui Putin

Marile orașe din Rusia au fost împânzite de afișe uriașe prin care populația este îndemnată să urmărească discursul lui Putin, programat marți în Duma de Stat, la un an de la declanșarea „operațiunii speciale”. „Granițele Rusiei nu se termină nicăieri”, este scris pe o parte dinter afișe, alături de dată de 21 februarie, când va avea loc discursul lui Putin.

„Privește și ascultă”, este scris pe alte afișe.

Președintele rus Vladimir Putin își va susține discursul anual despre starea națiunii în fața camerelor reunite ale Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, și Consiliul Federației, camera superioară) la 21 februarie, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la declanșarea invaziei ruse împotriva Ucrainei.

„La 21 februarie, președintele Federației Ruse se va adresa Adunării Federale”, a anunțat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precizând că, în discursul sau, Vladimir Puțîn va aborda „situația actuală”, în special ofensivă rusă în Ucraina și situația economică a țării.

De dată această, președintele rus își va susține discursul despre starea națiunii în „Gostinnii dvor”, o sala de congrese situată în apropiere de Piață Roșie și la 150 de metri de Kremlin.

În mod tradițional, Vladimir Putin pronunță în fiecare an un discurs despre starea națiunii în față parlamentarilor ruși, în care face bilanțul pe anul care s-a scurs și stabilește noi direcții strategice.

În 2022, acest discurs a fost însă anulat, în urmă invaziei armatei ruse împotriva Ucrainei.

Dmitri Peskov a indicat că soldați ruși care participa la operațiunile din Ucraina vor fi „cu siguranță” invitați la discursul din 21 februarie.

După discurs, Kremlinul ar pregăti un „mega-miting-concert” cu participarea lui Vladimir Putin, care ar putea avea loc în dată de 22 februarie pe stadionul Lujniki, au declarat portalului RBK trei surse familiare cu discuția despre organizarea acestui eveniment.

Un amplu miting-concert a avut loc anterior la Lujniki în 18 martie anul trecut, la aproape o luna de la declanșarea războiului în Ucraina. Ministerul rus de Interne a indicat că atunci au participat 200.000 de persoane, dintre care cei mai mulți erau angajați din sectorul public și studenți, notează The Moscow Times.

După cum a sugerat Peskov, Putin ar putea organiza apoi un alt eveniment care fusese amânat, dialogul anual televizat denumit „Linia directă” cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului.

sursa

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Vladimir Zelenski: Armata ucraineană provoacă pierderi mari forțelor ruse în Donbas
Articolul anterior
Vlad Filat a spus de unde ia bani fiul său: „E băiat mare, are afaceri serioase”
Articolul următor