Grav accident lângă Băcioi: O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit

Un accident grav s-a produs în această dimineață pe traseul M3, Chișinău-Cimișlia, în apropiere de localitatea Băcioi, unde un bărbat a fost rănit, iar o femeie de 54 de ani a murit, informează PulsMedia.md.

În accident au fost implicate două vehicule, un automobil de marca Daewoo Matis, condus de un bărbat de 60 de ani, dar și un microbuz de marca Ford Transit, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 43 de ani.

Preliminar s-a stabilit că șoferul Matizului, care avea în calitate de pasageră o femeie de 54 de ani, ar fi efectuat o manevră de întoarcere de pe acostament fără a se asigura și a fost lovit de Fordul ce se deplaa regulamentar.

În urma impactului, vehiculele au fost grav avariate, iar șoferul din Matiz și pasagera sa s-au ales cu multiple traumatisme și au fost transportați la spital pentru a li se acorda ajutor medical, însă din nefericire femeia a murit la spital.

Oamenii legii au pornit un dosar penal pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Când va fi înmormântat și unde își pot lua rămas bun de la Anatol Latîșev toți cei care l-au admirat

Sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Anatol Latîșev va fi depus marți, 6 august 2024, cu începere de la ora 19.00, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, informează unica.md cu referire la un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Miercuri, 7 august, în Catedrala mitropolitană, începând cu ora 8.00, va avea loc Sfânta Liturghie, iar la 10.00 – Slujba Prohodului.

La ora 11.00, procesiunea funerară se va îndrepta spre Cimitirul Central de pe str. Armenească, unde va avea loc înmormântarea.

Anatol Latîșev, deplâns de consăteni. Doliu în satul Dobrogea Nouă

Doliu în satul Dobrogea Nouă. Oamenii îl deplâng pe consăteanul lor Anatol Latîșev, scrie tvn.md.

„Am auzit, am auzit. Foarte bun om a fost, a fost și a trăit la noi în sat, ne-a ridicat oleacă satul nostru peste tot locul avem valoare că avem artistul nostru moldovean. Îmi pare rău.”, spun localnicii.

RUSLANA GRAM, vecina lui Anatol Latîșev: „Noi întotdeauna ne salutam, mergeam pe alături ne salutam, ne întrebam unul pe altul cum o ducem, dacă eram vecini. A fost un om foarte plăcut, vorbăreț, zâmbitor, bun, cântece cânta, cu apă rece se stropea, scotea din fântână două căldări cu apă și pe el le vărsa mereu, era un om călit. Îmi pare rău, foarte rău, era încă tânăr.”

Pe când încă nu era biserică în sat, artistul a oferit casa părinților săi pentru slujbe.

RUSLANA GRAM, vecina lui Anatolie Latîșev C0023: „El și-a dat casa lui pentru a fi efectuate slujbe pentru oameni. Ca oamenii să aibă unde veni și se ruga. Aceasta e casa părinților lui.”

Biserica din sat la fel a fost ridicată cu ajutorul cântărețului.

„Toate sărbătorile care le aveam, ziua satului, el venea, cânta, ne felicita, a fost un om bun. Ce pot spune despre el, ajuta biserica, ajuta la sărbători, aduna oameni, avea prestații, cânta cântece bisericești.”, spun oamenii.

Unora nu le venea a crede că artistul s-a stins din viață.

Cântărețul Anatol Latîşev s-a născut pe 23 martie 1961 în satul Dobrogea Nouă din raionul Sîngerei.

ATENȚIE! Salvatorii avertizează repetat cetățenii despre riscul incidentelor pe apă în urma nerespectării regulilor de siguranță

Angajații IGSU continuă avertizarea și informarea cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în timpul scăldatului în perioada estivală, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Recent specialiștii din carul instituției au desfășurat activități e prevenire în mai multe localității din raioanele Basarabeasca, Soroca, Vulcănești, Edineț, Taraclia, Cahul, etc.

IGSU amintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în timpul scăldatului și aflării în preajma bazinelor acvatice.

Astfel, potrivit specialiștilor, intrarea în apă, mai ales pe timp de caniculă, după expunerea îndelungată la razele solare se interzice, întrucât poate să provoace consecințe fatale în urma șocului termic.

Scăldatul se permite doar în locuri de agrement și plaje dotate cu stații de salvare.

Alcoolul și scăldatul sunt incompatibile. Astfel, intrarea în apă după consumul băuturilor alcoolice se interzice strict.

Scăldatul și jocul în apă a minorilor se permite doar în locuri amenajate cu stații de salvare și doar cu monitorizarea strictă a maturilor. Scăldatul și aflarea copiilor pe malurile râurilor și lacurilor de unii singuri nu se permite.

Oamenii trebuie să evite înotul pe timp de noapte, în perioada pentru care sunt prognozate condiții meteorologice nefavorabile și după zonele delimitate ale plajelor.

Nu se admite scăldatul și plonjatul în locurile neamenajate și cu relief necunoscut al albiei bazinului acvatic, precum și plonjatul în apă de pe bărci, poduri și dane.

Totodată, se interzice deplasarea cu ambarcațiuni supraîncărcate, balansarea bărcilor și sărituri de pe un bord pe altul.

Specialiștii avertizează că scăldatului cu colac gonflabil, saltele cu aer sau scânduri pot duce la incidente pe apă, iar persoanele care nu au abilități de înot sunt rugate să nu se scalde singure și să nu intre în apă mai sus de brâu.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Reguli de muncă pe timp de caniculă! Angajatorii trebuie să asigure condiții adecvate
Articolul anterior
Circa 160 de articole din aur, găsite în valiza unei femei, în vama Giurgiulești
Articolul următor