Grecia a prelungit interdicțiile de intrare în țară pentru cetățenii moldoveni

Autoritățile din Grecia au anunțat prelungirea, până la 31 august curent, a restricțiilor de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul țării.

separator

Despre aceasta anunță printr-un comunicat Ambasada R. Moldova în Grecia.

În acest context, autoritățile amintesc moldovenilor că doar cetățenii care posedă permis de ședere în statele membre UE pot accede pe teritoriul Greciei.

Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții, cetățenii moldoveni pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei +30 699 793 9458 sau trimite un mesaj pe adresa de e-mail consulat.atena@mfa.gov.md.

Fetiță de 2 ani, ucisă de biluțe magnetice de jucărie. Până au descoperit medicii ce are, copila a decedat

O fetiță de numai doi ani și-a găsit tragicul sfârșit după ce a înghițit niște biluțe de jucărie, nesupravegheată fiind. Mai grav este că, până au reușit medicii să ajungă la un diagnostic, micuța a încetat din viață, scrie realitatea.net.

Familia fetiţei este din România dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului care s-a stins din cauza unor biluţe magnetice pe care le-a ingerat după ce cineva le-a uitat în locuinţa familiei a relatat pentru News.ro coşmarul pe care îl trăieşte de anul trecut, de pe data de 19 noiembrie.

„Fetiţa noastră în vârstă de un an şi 8 luni a început să aibă diaree, am mers la medic, s-au luat probe, în care a ieşit o infecţie, dar ei au asociat infecţia cu enterocolită”, a spus mama fetiţei.

În decembrie fetiţa a ajuns însă din nou la medic. O echipă medicală din Germania i-a spus mamei că este vorba despre enterocolită reapărută după cea din noiembrie, fără să recolteze şi alte probe, susţine mama copilului.

Diagnostic greșit: enterocolită

„Ei au considerat că este vorba tot despre enterocolită, doar că a făcut o dată şi la un anumit timp s-a reinfectat, de aia durează aşa de mult”, a mai spus mama copilului.

Copilul a început să facă însă febră, tot în luna decembrie a anului trecut. În perioada sărbătorilor de iarnă familia a dus-o din nou la spital.  Copila a stat internată 3 zile, i s-a luat probă de scaun, în care, spune mama, s-a verificat prezenţa doar a unei anumite bacterii, test la care fetiţa a ieşit negativ. Analizele de sânge nu au indicat o infecţie. Problemele nu aveau să se termine aici, mai spune mama copilului.

Trimisă acasă, deși copila nu era bine deloc

“Am ieşit din spital tot cu diaree, fata începuse în spital să aibă din nou diaree. Am ajuns acasă, fetiţa a început grădiniţa, a mers o săptămână şi după câteva zile fetiţa a început să vomite. După ce a venit de la grădiniţă a început să vomite inclusiv apa pe care o bea, şi bea foarte multă apă, undeva la 250 de ml de apă odată, pe care o voma în următoarele minute. Am mers la farmacie, am luat nişte supozitoare de vomă, pe care i le-am administrat şi joi dimineaţa ne-am prezentat la medicul pediatru”, a declarat mama fetiței.

Medicul pediatru i-a dat copilului acelaşi tip de supozitor, spune mama. Fata nu s-a simţit însă bine, din nou. Fetiţa a ajuns apoi iar la spital, unde i s-au făcut analize. Medicii au spus că fetiţa are nevoie de perfuzii pentru că este deshidratată şi că nu pot face nimic în plus. De supărare că medicii nu pot face mai mult pentru copil, mama a refuzat spitalizarea.

În loc de investigații amănunțite, copila a primit o… perfuzie

“M-am supărat foarte tare că ei au spus că singurul lucru pe care pot să-l facă este să-i pună o perfuzie şi eu am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut. Am venit cu fetiţa acasă, vineri noaptea. Vineri seara am plecat din nou la alt spital, unde i s-a făcut ecograf normal şi şi-au dat seama că ceva nu e în ordine cu stomacul. Au spus că ei nu sunt specialişti şi ne-au trimis la un alt spital mai mare”, a explicat aceasta.

La spitalul mai mare de stat din Germania medicii i-au făcut fetiţei alte trei ecografii şi un RMN

“Medicul care i-a făcut ultimul ecograf m-a întrebat ce culoare are voma. I-am spus să verifice şi când a verificat şi-a dat seama că sunt materii fecale şi că trebuiau să meargă în jos, prin intestine, ci nu să vină înapoi, şi a spus că trebuie să o opereze de urgenţă, dar nu ştiu încă  de ce, trebuie să-i facă un RMN.

Abia în Germania s-a aflat cauza

Când i-a făcut RMN-ul şi-a dat seama că fetiţa noastră a înghiţit 5 magneţi de o mărime foarte mică, noi nu am observat, noi presupunem că în luna noiembrie i-a înghiţit, când a început să facă diaree. Magneţii au fost cumpăraţi de pe internet de către altă persoană care a fost în vizită la noi. I-au uitat la noi. Am vrut să-i trimit, a spus să-I las la noi, să se joace copiii noştri, având în vedere că noi avem alţi trei copii mai mari, am spus că nu pot să se joace copiii mei cu aşa ceva, că avem fetiţa mică. Magneţii, care au fost în număr de 5… 3 au rămas în stomac şi 2 au coborât în intestin şi după doi metri s-au alipit celor din stomac şi au blocat tranzitul”, a explicat mama fetiţei de doi ani.

Abia după investigaţia RMN familia fetiţei şi-a dat seama că cea mică s-a jucat cu un set de biluţe magnetice pe care le-a adus în locuinţa lor o persoană. Copilul a fost operat de urgenţă de o echipă medicală, în spitalul în care i s-a făcut RMN, însă, din păcate după operaţie fetiţa a făcut septicemie şi a murit la scurt timp.

“Tot timpul am ferit magneţii, i-am ţinut undeva la doi metri, dar noi bănuim că băieţelul nostru în vârstă de aproape zece ani i-a luat să se joace, noi neobservând. Fetiţa i-a înghiţit pentru că în luna octombrie urma ca băieţelul nostru să aibă zi de naştere şi am cumpărat din magazin nişte sticluţe cu bombonele mici, colorate, aproape de dimensiunea magneţilor şi îngerul nostru le-a luat din cutie. Noi nu am observat, că dacă observam (n.red – momentul în care fetiţa a înghiţit magneţii) mergeam la medic şi se făcea RMN pe loc.

RMN la copii mici, aproape imposibil

Aici foarte greu se face RMN  la copiii mici, nu aş spune imposibil să facă, dar foarte foarte greu. După decesul fetiţei noastre s-a făcut o şedinţă cu 36 de medici şi din 36 de medici, având rezultatele de la sânge bune, niciunul dintre ei nu a spus că ar fi făcut RMN, ei nu considerau necesar RMN, aici se ţine foarte mult la sănătatea bebeluşilor, în privinţa radiaţiilor, e foarte greu să se facă aici un RMN, doar dacă îl ceri explicit şi în cazul nostru nu am ştiut, nu ne-am dat seama, medicul de familie având o experienţă de 38 de ani în pediatrie nu şi-a dat seama că e posibil ca un copil aşa de mic să fi înghiţit ceva”, a precizat mama copilului.

Mesajul pentru părinţi, venit din partea mamei care şi-a pierdut fetiţa anul trecut

“Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi. Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul şi fără un RMN nu pot fi observaţi. Se pot cumpăra de pe internet foarte uşor, asta e o problemă şi părinţii să conştientizeze că odată ce i-au cumpărat, nu mai pot să-i supravegheze pentru că sunt atât de mici”

România: Pașaportul simplu electronic va putea fi trimis la orice adresă din țară, prin curier

Odată cu implementarea unei noi facilități, pașaportul simplu electronic va putea fi livrat la orice adresă din România prin intermediul serviciilor de curierat. Această opțiune va fi disponibilă și pentru altă adresă decât cea de domiciliu sau reședință, indicată în cererea formulată de solicitant, scrie evz.ro.

Conform unui act normativ elaborat de MAI și aflat pe masa Guvernului joi, autoritățile ar putea implementa această nouă opțiune chiar în acest an, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2025. De altfel, costurile de trimitere prin curier vor fi incluse în costul pașaportului.

Pașaportul simplu electronic poate fi primit la orice adresă

În prezent, pașaportul simplu electronic poate fi expediat, prin intermediul serviciilor de curierat, la domiciliul sau la reședința titularului sau a persoanei care a formulat cererea, conform opțiunii solicitantului.

De asemenea, în cazul în care este necesar, acesta poate fi trimis și la o adresă din străinătate indicată de titularul sau de persoana care a formulat cererea. În ambele cazuri, costurile de expediere sunt suportate de către solicitant.

Potrivit notei de fundamentare emise de Ministerul Afacerilor Interne, în prezent, aproximativ 20% dintre cei care solicită pașaportul simplu electronic optează pentru expedierea acestuia la domiciliul sau reședința titularului sau a persoanei care a formulat cererea, suportând cheltuielile de expediere.

Costurile de expediere, incluse în prețul pașaportului

După discuțiile avute cu integratorul proiectului pașaportului electronic, Compania Națională „Imprimeria Națională” – S.A. (CNIN), autoritățile au conturat posibilitatea implementării unei noi facilități în cadrul sistemului național informatic de evidență a pașapoartelor simple.

Această nouă opțiune ar permite cetățenilor să aleagă o adresă din România, diferită de domiciliu sau reședință, pentru livrarea pașaportului. Scopul este de a face acest serviciu mai accesibil unui număr mai mare de cetățeni, conform preferințelor acestora.

Cu scopul de a simplifica procesul de eliberare pentru pașaportul simplu electronic, reprezentanții Imprimeriei Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne au convenit că, în schimbul sumei plătite pentru pașaport, să fie inclusă și opțiunea de expediere prin servicii de curierat la orice adresă din România indicată de solicitant.

Andreea Marin a dezvăluit cum se menține în formă. Vedeta nu ține nicio dietă. Noi imagini cu ”Zâna Surprizelor”

Deși are 49 de ani, Andreea Marin arată la fel de bine ca atunci când apărea frecvent pe micile ecrane. Trecerea timpului nu și-a pus amprenta pe corpul său, însă un mic secret stă la baza acestui rezultat.

Andreea Marin a vorbit deseori deschis despre stilul ei de viață. Cu toate că multă lume s-ar aștepta ca vedeta să țină o dietă drastică pentru a se menține în formă, nu este așa, ci are un mic secret la care apelează pentru a-și menține trupul la aceeași greutate.

Este bine cunoscut faptul că Andreea Marin discută deschis despre aspectele legate de feminitate, eleganță și despre acceptarea și iubirea de sine. De-a lungul timpului, prezentatoarea TV a abordat subiectul stilului de viață pe care îl adoptă și care îi aduce echilibrul. A trecut printr-o perioadă în care a încercat diverse diete pentru a atinge silueta mult visată. Cu toate acestea, cum reușește să își mențină forma la vârsta de 49 de ani? Acum, vedeta mărturisește că nu mai consideră dieta ca fiind o opțiune pentru ea.

Secretul ascuns al prezentatoarei TV

Andreea Marin a renunțat la diete și își menține silueta printr-un stil de viață sănătos. Într-un interviu, prezentatoarea TV în vârstă de 49 de ani a dezvăluit că acum are aceeași greutate ca în perioada liceului. Mai mult decât atât, acum că a atins silueta dorită, poate împrumuta haine chiar și de la fiica sa.

După ce a renunțat la diete, vedeta acordă în prezent mai multă atenție cantității de mâncare pe care o consumă. A subliniat că a urmat sfaturile medicului nutriționist și a evitat excesele. De asemenea, a parcurs anumite etape pentru a slăbi. Ea monitorizează atent porțiile de hrană pe care le consumă zilnic și se asigură că face exerciții fizice de două ori pe săptămână.

„Nu mai țin nicio dietă, acum am intrat într-un ritm normal de viață, pentru că am ajuns la greutatea dorită, nu am de gând să țin diete tată viața, dar trăiesc moderat. Corpul meu s-a învățat cu asta, nu mi se mai pare ceva greu. Mănânc porții mai mici, mânânc un singur fel la masa, nu amestec de fapt și totul este bine. Fac și sport de două ori pe săptămână, pentru menținere”, a precizat Andreea Marin pentru Spynews.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Video! ,,Tu îmi ești Soarele și Luna” – Gloria Gorceag a lansat cel mai emoționant videoclip despre dragostea maternă
Articolul anterior
Grevă generală în Belarus. Prezentatorii TV au lăsat studiourile goale
Articolul următor