Gropi comune și tranşee lungi cu cadavre în Liman. Imagini sfâșietoare surprinse după plecarea rușilor

Jurnaliştii au descoperit morminte ale civililor ucişi de armata rusă la Liman. Potrivit localnicilor, peste 50 de morminte conțin rămășițele unor bărbați și femei care nu mai pot fi identificate.

захоронения, могилы, братские могилы, лиман

În orașul Liman, care a fost eliberat de armata ucraineană zile întregi, jurnaliștii au descoperit peste 50 de morminte. Civilii uciși de invadatorii ruși sunt îngropați în ele, relatează Hromadske, conform publicației Focus.

Un localnic a declarat reporterilor că locuitorii din zonă au fost îngropați în mormintele cimitirului improvizat, după ce au fost împușcați de ocupanții ruși.

De asemenea, sunt cadavrele acelor bărbați și femei care au murit din cauza rănilor de schije în timpul bombardamentelor sau au fost prinși sub clădiri prăbușite. Potrivit unui martor ocular, nu toți cei uciși de ocupanții ruși se odihnesc în cimitirul cu peste 50 de morminte.

În postul de prim ajutor improvizat, au rămas cadavrele locuitorilor din Liman și ale militarilor rusi, care au murit în urma rănilor. În timpul retragerii, invadatorii au luat doar răniții. Au lăsat trupurile soldaților lor în oraș.

În fotografiile publicate de jurnalişti apar tranşee lungi cu cadavrele morţilor. Sunt semne pe movile abia vizibile. Pe unele dintre ele au fost scrise numele și prenumele decedaților. Unele morminte dețin doar inscripțiile „Bărbat necunoscut” și „Femeie necunoscută”.

Locuitorii din Liman au povestit, de asemenea, reporterilor că ocupanții i-au forțat să adune cadavrele celor uciși pe străzi. Unele dintre cadavre se descompuseseră deja și nu au putut fi identificate. Mulți dintre morți au fost îngropați în parcuri sau în curți.

Alerte de viscol și ninsori în aproape toată România: mii de locuințe au rămas fără curent electric

Meteorologii au emis alerte de viscol și ninsori în aproape toată țara. 7 județe sunt sub cod roșu, primul din acest sezon rece. În rest, sunt coduri portocaliu și galben. În zonele înalte ale lanțului carpatic  vântul suflă cu putere și ninge viscolit, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 12.16 Peste 11.600 de abonaţi din 33 de localităţi din judeţul Timiş au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic de vineri dimineaţă. Echipele Reţele Electrice Banat se află pe teren pentru a remedia avariile. În judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin sunt afectate, în total, 61 de localităţi.

ACTUALIZARE 11.10 În judeţul Caraş-Sverin, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea mai multor acoperişuri luate de vânt sau în pericol de cădere, în Reşiţa şi în Caransebeş, dar şi pentru îndepărtarea copacilor rupţi de vânt sau căzuţi. Între localităţile Şoşdea şi Măureni, un stâlp de electricitate a fost doborât de vânt. Peste 4.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică.

Moldovenii cu cetățenie română vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

China a anunţat vineri că cetăţenii români vor putea călători fără vize în această ţară începând cu 30 noiembrie 2024, potrivit Reuters citat de Digi24.

China îşi va extinde regimul fără vize pentru a include România, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, Japonia şi alte ţări, începând cu 30 noiembrie 2024 şi până la 31 decembrie 2025, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de News.ro. China va extinde, de asemenea, perioada de şedere fără viză de la 15 zile la 30 de zile pentru cetăţenii tuturor celor 38 de ţări din cadrul programului său fără vize, a anunţat televiziunea de stat CCTV. China a acordat anterior regimuri de scutire de vize Coreei de Sud şi unor ţări europene pentru a stimula turismul şi comerţul în contextul unei economii în declin.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat în cazul copilului de doar un an bătut cu cruzime de mama sa

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat din oficiu referitor la cazul de violență asupra unui copil de un an și două luni, reflectat recent în mass-media, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest context, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului reamintește că, în conformitate cu prevederile Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, părinții sau reprezentanții legali poartă responsabilitatea principală pentru creșterea și dezvoltarea copilului, iar statul are obligația de a le oferi tot sprijinul necesar pentru a-și îndeplini acest rol.

De asemenea, articolul 19 din aceeași Convenție subliniază obligația statelor de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja copiii împotriva violenței, abuzului sau neglijării, fie că acestea au loc în familie sau în alte medii.

Ombudsmanul Copilului face apel la autoritățile publice să depună toate eforturile necesare pentru a crea un mediu sigur și protector pentru toți copiii din Republica Moldova. În același timp, subliniază importanța sprijinirii părinților prin servicii specializate și a sensibilizării comunității cu privire la protecția copiilor împotriva oricărei forme de violență.

Un rapper american a fost împușcat mortal. Vorbea la telefon cu soția sa însărcinată
Articolul anterior
O plajă a devenit albastră și a atras atenția tuturor! Mulți nu au mai văzut așa ceva niciodată
Articolul următor