Grupul Up Moldova: despre beneficiile și avantajele tichetelor de masă pentru angajați și angajatori

Republica Moldova adoptă practici internaționale pentru susținerea angajaților, angajatorilor și comercianților. Investiții de milioane pentru un mediu de afaceri mai competitiv. Grupul francez Up a anunțat astăzi despre lansarea sa oficială pe piața din Republica Moldova și a prezentat produsele și serviciile de care se bucură deja peste 24,5 de milioane de angajați,1,3 milioane de angajatori și peste 1 milion de parteneri comercianți din 19 țări ale lumii.

separator

Alinierea Republicii Moldova la practicile internaționale de susținere a angajatorilor și angajaților  a fost posibilă grație adoptării Legii nr.166 cu privire la tichetele de masă.

Grupul Up este un grup care operează de 54 de ani la nivel internațional și dezvoltă produse și servicii menite să îmbunătățească și să simplifice viața clienților și a partenerilor.

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii: Eforturile guvernării în vederea perfecţionării cadrului legislativ şi cel de reglementare sunt apreciate de investitorii străini.  Adoptarea legii cu privire la tichetele de masă este o acțiune vizibilă, care vine în susţinerea angajatorilor şi a angajaţilor, pentru motivarea acestora de a avea o afacere mai transparentă, cu mai multe beneficii pentru salariaţi. Este important ca portofoliul investitorilor străini în Moldova să se extindă, ceea ce  denotă că climatul investițional este unul atractiv. Sunt sigur că tichetele de masa reprezintă o soluţie win-win pentru toţi actorii implicaţi: angajatori, angajaţi, autorităţi şi parteneri.”

Julien ANGLADE, Director de zonă Eurasia, Grupul Up: „Decizia grupului Up de a face investiția în Republica Moldova a fost extrem de rapidă grație deschiderii autorităților moldovenești pentru alinierea cadrului legislativ la normele şi practicile internaționale, prin adoptarea Legii cu privire la tichetele de masă. Salutăm această abordare și vă asigurăm că activitatea filialei Up Moldova va susține mediul economic prin produse și servicii dedicate motivării angajaților, optimizării cheltuielilor profesionale și dezvoltarea comerțului local. Promisiunea mărcii Up „Mai bine în fiecare zi” ne responsabilizează permanent să inovăm și să ne adaptăm serviciile.”

Pascal Le Deunff, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franței în Republica Moldova: „La fel ca și acum 20 de ani, când în Moldova, pentru prima dată, a venit grupul Orange cu servicii inovative de telecomunicații, care în scurt timp au devenit o necesitate, la fel și serviciile grupului Up – suntem siguri că vor constitui un suport indispensabil care oferă multe beneficii pentru mediul de afaceri – angajatorilor și angajaților. Deschiderea pentru inovație și alinierea cadrului legislativ la practicile europene au făcut posibil ca astăzi să participăm la lansarea unei companii  cu capital francez de talie internațională la Chișinău. Relațiile moldo-franceze au fost consolidate atât prin investiții, cât și prin faptul că companiile noastre au fost trendsetteri pentru Moldova, care au adus o cultură de business, responsabilă social. Acum, alături de Orange, Mobiasbancă, Lafarge și alte companii anunțăm despre investiția grupului Up.”

Dumitru Cozmolici, CEO, Up Moldova: ”Am construit afacerea în Moldova, despre care anunțăm astăzi, pas cu pas, beneficiind de „savoir faire-ul” și  cele mai bune practici ale grupului Up. În acest moment suntem gata să oferim tichete de masă pentru angajatori și anunțăm cu mândrie că avem o rețea extinsă de peste 600 de parteneri pe tot teritoriul Republicii Moldova, printre care cele mai mari rețele de magazine, restaurante, supermarket-uri, cantine etc. Grație dialogului constructiv cu autoritățile și deschiderii acestora pentru performanță am reușit în scurt timp să facem pași concreți și să atragem în Moldova această investiție. Ne propunem să aducem tichetele de masa în fiecare oficiu, pentru ca fiecare angajator se poată să folosească acest instrument de motivare pentru menținerea și loializarea salariaților. Este doar primul pas și în curând vom anunța și alte noi produse și servicii.”

Tichetele de masă Up Dejun reprezintă un produs absolut inovativ pentru țara noastră Acesta are o valoare de până la 45 de lei, se acordă salariaților ce au un contract individual de muncă și reprezintă un beneficiu extra-salarial. Acesta oferă beneficii atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

Beneficiile și avantajele pentru angajatori:

  • Creșterea motivației și a performanței echipei
  • Reducerea absenteismului la locul de muncă
  • Avantajele fiscale asociate produsului

Beneficiile tichetelor de masă pentru angajați:

  • Scutirea de la plata taxelor salariale
  • Putere de cumpărare mai mare
  • Asigurarea unui nivel de trai mai bun și creșterea calității alimentației

Portofoliul de servicii al grupului Up include: pentru angajați – tichete și carduri de masă, cadouri, vacanțe, oferte și reduceri, pentru angajatori – soluții corporative, cum ar fi carduri și platforme de gestiune a cheltuielilor profesionale etc. De asemenea, Grupul Up propune produse și servicii de recompensare, programe sociale și servicii pentru afiliați.

Despre Grupul Up

Grupul Up aparține salariaților săi. Are o cifră de afaceri de 445 milioane de euro și peste 1 milioane de clienți.  Zi de zi este alături de milioane de persoane din întreaga lume prin zeci de mărci de produse și servicii. Grupul Up susține economia durabilă și valorile sociale precum dreptatea, drepturile civile și democrația.

Up creează soluţii integrate ca răspuns la necesităţile diverselor pieţe. Compania facilitează accesul la alimentaţie, cultură, odihnă, asistenţă la domiciliu, asistenţă socială, gestionarea cheltuielilor profesionale şi animarea sistemelor de stimulente şi fidelitate.

Mai multe detalii puteți găsi accesa pe www.upmoldova.md.

Up Moldova – mai bine în fiecare zi!

Ala Nemerenco: Aderarea la UE înseamnă eficiență și modernizare

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unui interviu că aderarea la UE înseamnă pentru sistemul de sănătate al țării noastre standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare.

Fiind întrebată cât de departe sau cât de aproape de standardele UE este Republica Moldova în domeniul medical, Ala Nemerenco, a răspuns că normele europene pentru produsele și serviciile medicale se concentrează pe protejarea și îmbunătățirea sănătății populației, accesul la asistență medicală de înaltă calitate, precum și atenuarea surselor de pericol pentru sănătatea umană, transmite moldpres.md. 

„În ultimul Raport privind extinderea, publicat de Comisia Europeană în noiembrie 2023, nivelul de transpunere a legislației UE aferent Capitolului Sănătate și protecția consumatorului (Capitolul 28) a fost apreciat cu nivelul doi din cele cinci (de la inițial la avansat) stabilite pentru gradul de aliniere la legislația UE”, susține ministrul Sănătății. 

Potrivit acesteia, normele și standardele implementate în unele domenii, precum transfuzia de sânge și transplantul de organe, reglementări în domeniul controlului tutunului, programele de formare în medicină sunt în mare măsură ajustate la cerințele europene.

„Legislația națională în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale include mai multe aspecte ce corespund normelor europene, însă necesită un șir de ajustări pentru a atinge standardele UE prin care se garantează siguranța și eficacitatea acestora. Totodată, există unele domenii care nu fac obiectul reglementărilor naționale și necesită inițierea transpunerii, precum este reglementarea drepturilor pacienților de a primi îngrijiri medicale în alte țări ale UE și procedurile de rambursare pentru aceste servicii”, a spus Ala Nemerenco. 

De asemenea, oficialul declară că acțiunile stabilite pentru Ministerul Sănătății în Planul Național de Aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană vin să asigure armonizarea deplină a sistemului juridic și instituțional național cu legislația și structura instituțională UE. 

Totodată, în cadrul interviului, Ala Nemerenco a fost întrebată despre referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova, care va avea loc în această toamnă, dar și cum va arăta sistemul medical autohton dacă statul nostru va adera la Uniunea Europeană. 

„Aderarea la Uniunea Europeană pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova înseamnă standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare. Câteva dintre principalele beneficii ale aderării la UE sunt standarde ridicate de calitate. Astfel, Uniunea Europeană are reguli stricte și standarde ridicate în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Prin aderarea la UE, sistemul de sănătate al Republicii Moldova va trebui să se alinieze acestor standarde, ceea ce va duce la o îmbunătățire semnificativă a calității îngrijirilor medicale oferite populației”, susține Ala Nemerenco. 

De asemenea, un alt beneficiu este accesul la finanțare și resurse europene. În calitate de membru al UE, țara noastră va putea accesa mai rapid fonduri europene importante destinate construcției, renovării și dotării spitalelor.

Totodată, un alt beneficiu, potrivit Alei Nemerenco, ar fi dezvoltarea resurselor umane, colaborare și schimb de experiență. 

„UE oferă programe de formare, specializare și dezvoltare profesională pentru personalul medical, îmbunătățind competențele și calitatea serviciilor oferite. Aderarea la UE va facilita colaborarea cu alte state membre și schimbul de cunoștințe și bune practici în domeniul sănătății. Republica Moldova va beneficia de experiența și expertiza altor țări europene în implementarea politicilor de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătății. 

În acest sens, ministrul încurajează toți cetățenii să participe la referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și să contribuie astfel la construirea unui viitor mai prosper și mai sigur pentru toți. 

„Alegem să fim parte a comunității europene, cu standarde înalte în sănătate, educație și dezvoltare socio-economică. Să fim vocea schimbării și să votăm pentru un parcurs european al Republicii Moldova”, a spus aceasta. 

Peste 6.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunea Harkov în ultimele trei zile

Forțele armate rusești își concentrează toate eforturile militare pe cucerirea orașului Vovceansk, care se află în nord-estul Harkovului. 1.600 de ucraineni au fost evacuați doar din acest oraș, ieri, și 6.000 de persoane, în total, din regiunea Harkov, de la începutul noii ofensive militare rusești.

Între timp, preşedintele Putin a propus un nou ministru al apărării, pe Andrei Belousov, numindu-l pe Serghei Şoigu secretar în Consiliul de Securitate a Ţării.

Situaţia pare să fie extrem de dificilă în oraşul Vovceansk, mai ales că ucrainenii nu au fortificaţii adecvate aici, iar ruşii au încercuit oraşul. Este vorba despre un avans de 2,5 km al ruşilor pe direcţia Vovceansk, unde Moscova a  dislocat cel puţin patru batalioane motorizate din cadrul Districtului Militar Leninngrad.

Şi Statul Major al Apărării din Ucraina a anunţat, noaptea trecută, că situaţia este dificilă în Vovceansk şi pe direcţiile Plina-Likianţi, Plina-Hliboke, Plina-Oliinikove şi Murom-Buruvatka. Kievul a anunţat şi că dislocarea de rezerve militare pentru a stabiliza situaţia în zonă continuă.

sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Accident tragic la Edineț! Un bărbat se zbate între viață și moarte
Articolul anterior
Cum să prepari oul poșat, dar și beneficiile sale asupra organismului
Articolul următor