Guvernul majorează salariile medicilor și acordă indemnizații urmașilor personalului medical decedat

Astăzi, 1 iulie, în cadrul ședinței Guvernului, au fost aprobate, prin angajare de răspundere, proiectele privind modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr.173/2019 și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr.174/2019.

separator

Astfel, modificările la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, prevăd acordarea indemnizațiilor urmașilor personalului medical decedat, ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19 şi acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii al căror cuantum nu depăşesc 3000 lei și beneficiarilor de alocații sociale de stat.

De dreptul la indemnizație vor beneficia: soțul supraviețuitor, copii până la vîrsta de 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile în instituții de învățământ de zi (secundar, mediu de specialitate şi superior), pînă la terminarea acestora, fără a depăși vîrsta de 23 de ani. Iar în cazul în care nu există urmași din categoria celor menționați supra, indemnizația se acordă unuia dintre părinți.

Cuantumul indemnizației se propune de a fi stabilit diferenţiat în funcție de categoria de urmași:

– pentru soțul supraviețuitor și pentru părinți se calculează în mărime de 50% din baza de calcul;

– pentru copii se calculează în mărime de 75% pentru fiecare urmaș.

O altă modificare prevede acordarea suportului financiar unic de 700 de lei beneficiarilor de pensii al căror cuantum nu depăşeşte 3000 lei, şi beneficiarilor de alocaţii sociale de stat.

De acest suport vor beneficia cca 659 886 persoane (dintre care 591034 pensionari şi 68852 beneficiari de alocaţii sociale de stat).

Cu privire la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020, au fost introduse modificări pentru majorarea, începând cu 1 septembrie, a salariului cu 30% pentru personalul medical şi șoferii de ambulanțe din asistența medicală urgentă prespitalicească.

De asemenea, până la finele anului 2020, va fi acordat sporul pentru personalului antrenat în acordarea asistenței medicale persoanelor care întrunesc criteriile definiției de caz COVID-19.

Un ”călător în timp”, care susține că vine din anul 2671, spune că omenirea va suferi schimbări majore: ”Suntem în pericol”

Un bărbat care susține că este „călător în timp” spune că urmează noi schimbări majore pentru omenire. Bărbatul susține că vine din anul 2671, așa că poate să spună ce va urma pentru noi, scrie redactia.ro.

Eno Alaric este un TikTok-er care susține că vine din anul 2671. El a dezvăluit pe TikTok că oamenii sunt în pericol și asta pentru că un grup de extratereștri va cuceri Pământul, oferind și data precisă: pe 23 martie 2023, mai exact, adică acum trei zile.

Potrivit presupusului „călător în timp”, nu toți pământenii urmau să moară în acea zi, ci doar o mică parte din locuitorii Terrei.

Iată că Eno Alaric mai susține o idee, cum că prima mașină a timpului va fi testată în 2031 în Danemarca, doar că persoana care o va testa va fi prinsă în timp și nu se va mai putea întoarce până în 2045.

Iată ce s-ar mai întâmpla cu omenirea după spusele „călătorului în timp”, potrivit Pro TV:

2028: O mică gaură de vierme se deschide în apropierea planetei Marte. Gaura de vierme duce către o altă galaxie unde există o planetă 97% similară cu Pământul, permițându-ne să găsim un nou cămin”.

2029: Hyperloop este făcut public în mod oficial. Hyperloop permite călătoria în jurul lumii mult mai rapid decât avioanele. Acesta poate călători din Florida până la New York în 90 de minute.

2030: Oamenii de știință dezvoltă o modalitate prin care oamenii pot comunica cu alte specii. Acest lucru ne permite să aflăm ce știu alte animale și să aflăm cât de inteligente sunt acestea cu adevărat. Majoritatea sunt la fel de inteligente ca și oamenii”.

2031: Primul test pentru a călători în timp are loc în Danemarca. Funcționează, dar este imposibil ca persoana care a călătorit în timp să se întoarcă. El a rămas blocat în 2045”.

2032: Orbita planetei Mercur se schimbă la întâmplare și zboară direct în soare, lăsându-ne cu o planetă mai puțin în sistemul nostru solar”.

Caz șocant la Buzău! Trei copii, cel mai mic de 9 ani, acuzați că au omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

Trei copii din Buzău, cel mai mic de doar nouă ani, sunt acuzați de crimă. Ei sunt cercetați în libertate după ce ar fi omorât un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă, apoi i-au furat toate hainele de pe el. Iată detalii din acest caz înfiorător.

Cazul vine din localitatea Căldărăști, Buzău. Trei copii de 9, 10, respectiv 15 ani, sunt cercetați pentru comiterea unei crime, suspectați că au ucis un localnic în vârstă de 80 de ani, ca să-i fure acestuia bicicleta.

Bărbatul a fost găsit dezbrăcat complet, în vie, și avea răni pe corp. Avea urme și pe mâini, au stabilit polițiștii, semn că a fost legat la un moment dat, dar a reuşit să scape.

Sunt detalii înfiorătoare. Potrivit Antena 3 CNN, localnicii povestesc că bătrânul a plecat pe câmp cu gândul să își taie via. La scurt timp, în zonă au apărut minorii care au început să îl lovească, după ce l-au pus la pământ l-au legat, i-au băgat pământ în gură și au continuat să îl lovească. Au fugit după ce i-au furat bătrânului toate hainele de pe el.

Cei trei minori sunt cercetați în libertate. Ei nu aveau antecedente.

„Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, potrivit Digi24.

Legea spune că cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea, adolescentul de 15 ani, urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei. Astăzi urmează noi audieri în acest caz.

Microbuz cu 23 de pasageri la bord, răsturnat în România

Un accident grav a avut loc sâmbătă seara pe DN 7, în staţiunea Călimăneşti, județul Vâlcea din România, au transmis autoritățile citat de romaniatv.net.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a intervenit de urgență pentru ajutarea victimelor, potrivit publicației locale Vocea Vâlcii. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au anunţat că nu au fost victime, pasagerii care se aflau în microbuz autoevacuându-se din microbuz înainte ca salvatorii să ajungă la locul accidentului.

„În microbuz se aflau 23 de ocupanţi. Dintre aceştia, doi au suferit atac de panică, însă au refuzat să fie transportaţi la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă nu a fost perturbat, microbuzul răsturându-se în afara carosabilului în timp ce şoferul încerca să vireze la stânga.

Moldovenii ratează anual venituri de 940 milioane de lei, din cauza depozitelor bancare fără dobândă
Articolul anterior
Blocurile sanitare din școli vor fi renovate
Articolul următor