Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la juniori

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la juniori. Reprezentanta Republicii Moldova și-a adjudecat trei medalii de aur la competiția de anvergură unde s-a făcut remarcat și Alexdandru Baldji, cu două distincții de bronz.

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit campioană mondială la junioriImagine simbol

Nicoleta Cojocaru a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în categoria de 55 de kilograme, iar imnul Republicii Moldova a răsunat la turneul de mare clasă organizat în Peru, transmite tvrmoldova.md.

În proba smuls, halterofila a ridicat 80 de kilograme, iar în cea de aruncat – 103 de kilograme. În clasamentul general, Nicoleta Cojocaru a înregistrat rezultatul de 183 de kilograme și a fost recompensată cu titlul de campioană mondială printre juniori.

În cadrul aceluiași turneu de anvergură, Alexandru Baldji și-a suplimentat palmaresul cu două medalii de bronz, în limitele de 67 de kilograme. Sportivul s-a evidențiat în proba smuls, cu 127 de kilograme, și în ierarhia finală, cu 282 de kilograme.

La Campionatul Mondial de Haltere, rezervat participanților de până la 17 ani, au concurat patru sportivi din Republica Moldova. Competiția se desfășoară în orașul Lima se va încheia duminică.

O nouă provocare pentru salvatori! Localități inundate și pagube după ploile abundente din sudul țării

Salvatorii și pompierii din sudul țării au intervenit în urma ploilor abundente.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma ploilor abundente, către dimineața zilei de 14 iunie 2024, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Pentru a gestiona eficient situația și a veni în sprijinul cetățenilor, IGSU a mobilizat echipele de intervenție din sudul țării cu 6 motopompe. Tot aici, salvatorii au intervenit pe mai multe porțiuni de drum local care au fost înnămolite cu noroi. Astfel, la fața locului sunt antrenate echipele specializate cu mai multă tehnică grea, pentru a facilita accesul de deplasare.

De asemenea intervenția pompierilor a fost necesară și în satul Alexeevca, Cahul, unde un autocar de pe ruta Chișinău-Giurgiulești, în care se aflau 7 persoane a rămas blocat pe traseu din cauza acumulării noroiului din câmp. Salvatorii au reușit să deblocheze autocarul și să asigure continuarea călătoriei pentru pasageri.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 33 situații de risc.

În sudul țării, pompierii au intervenit pentru efectuarea lucrărilor de pompare a apei, dar și pentru deblocarea mai multor unități de transport, rămase înnămolite în noroi.

Absolvenții liceelor din țară susțin al patrulea examen de BAC, în funcție de profil

Peste 17 479 de elevi din Republica Moldova susțin a patra probă de bacalaureat, vineri, 14 iunie curent. Dintre aceștia 8 068 de candidați de la profilul real susțin examenul la matematică, iar 8 674 de candidați de la profilul umanist, la istoria românilor și universală, scrie realitatea.md.

Totodată, 254 de candidați de la profilul sport și alți 483 de candidați de la profilul arte, la probele corespunzătoare profilului.

Examenul naţional de bacalaureat, sesiunea 2024 se va desfăşura în perioada 04 iunie – 21 iunie. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, examenele încep la ora 09:00.

Program nou la Circul din Chișinău

Circul de Stat din Chișinău vine cu un program nou! ”Știi unde e distracția adevărată? La Circul din Chișinău! Anunțăm un nou spectacol – VACANȚA VESELĂ!”, anunță instituția.

În program: jonglor cu mingi de cauciuc, hula hoop, gimnastă în aer pe pânză, antipod cu umbrele, trio acrobatic, gimnaști în aer pe curele, pereche mixtă, echilibru pe bastoane, clovnul vesel.

Vino alături de cei mai talentați artiști de circ – adevărați profesioniști, care garantează senzații tari și amintiri de neuitat, pentru o vacanță de vis.

15 iunie – 14 iulie

În fiecare sâmbătă și duminică: ora 12:00 și ora 16:00

Arena Mică a Circului din Chișinău

Bilete:

Online – https://circ-chisinau.md/ticket/circ?date=2024-06

Casa Circului – 022310007; 079118466

Casele Palatului Național – 022213544

Mihai Popșoi: ,,Astăzi relațiile Moldovei și a României sunt mai apropiate”
Articolul anterior
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va efectua o vizită la Chișinău
Articolul următor