Iată care sunt caracteristicile unui om deștept

Inteligența unui om nu se măsoară doar la nivelul cunoștințelor pe care le are, titluri sau diplome de onoare. Manifestarea inteligenței se arată printr-un sistem de valori complex. De fapt, inteligența înseamnă în aceeași măsură a oferi din ceea ce știi și totodată să fii modest.

separator

Oamenii inteligenți au o perspectivă asupra vieții care îi inspiră și pe ceilalți, iar cei care intră în contact cu ei, iși descoperă la rândul lor, capacitățile maxime și deschiderea față de lume.

Așadar, cum să recunoaștem oamenii inteligenți? Iată, zece caracteristici care îi definesc:
1. Oamenii inteligenți nu vorbesc foarte mult, ei știu că a asculta este la fel de important cu a-ți exprima ideile. Nu simt nevoia să demonstreze că „știu” sau să iasă în evidență.
2. Cunosc și sunt interesați de mult mai multe lucruri decât specializarea lor. Ei au darul unei minți deschise. Le place să fie stimulați în mod constant de noi și noi idei. Sunt foarte curioși în privința altor domenii.3. Reușesc în mod surprinzător să fie foarte prezenți în tot ceea ce fac, fie că este vorba despre muncă, proiecte și viața personală. Reușesc să se descurce pe mai multe fronturi pentru că mereu fac, cele mai bune alegeri, să se strecoare cu abilitate și să găsească cele mai convenabile soluții. Pare că fac acest lucru fără prea mult efort.
4. Sunt, ca toți ceilalți, antrenați în social-media (Facebook, blogging, etc.) dar pentru ei, acestea nu sunt decât unelte prin care reușesc să se îmbogățească din punctul de vedere al cunoașterii. De asemenea, acestea sunt unelte prin care reușesc să se conecteze cu oameni ce au aceleași interese și pasiuni.
5. Chiar dacă lucrurile în jurul lor merg rău, încearcă totuși să zâmbească. Oamenii inteligenți nu se lasă copleșiți, pentru că prin gândurile lor iși oferă mereu și alternativă ca totul se va sfârși cu bine.
6. Oamenii inteligenți se auto-conștientizează ca fiind așa, dar niciodată nu țin neapărat să demonstreze unei audiențe acest lucru. Mai degrabă scopul lor este acela de a împărtăși cu ceilalți din cunoașterea lor, inspirându-i și deschizându-le orizonturile.7. Dacă se află în poziții de management, vor face toate eforturile de a-i stimula pe oamenii din echipa lor, de a-i provoca să scoată la iveală tot ce au mai bun. Știu că inteligența poate fi și sinergetică – ca într-un organism viu, membrii echipei aduc calități unice care compun un întreg.
8. Oamenii inteligenți au abilități ascunse pe care le demonstrează atunci când e nevoie. Nu simt nevoia de a se manifesta în celorlalți cu tot ceea ce știu și pot să facă, doar ca să demonstreze ca ei sunt cei mai buni.
9. Ca au avut sau nu au avut parte de educație scumpă sau au fost autodidacți. Nu vei ști acest lucru, până nu vei avea CV-ul lor în față.
10. Niciodată nu ar încerca să facă pe cineva să se simtă ridicol, mai puțin deștept. Au înavătat, că oricine face acest lucru, nu sfârșește decât a se simți el însuși ridicol.

Ministrul Apărării, despre drona rusească care a speriat Chișinăul după ce a căzut lângă Port Mall

Republica Moldova. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spulberă misterul în cazul dronei rusești depistată în Chișinău. Oficialul menționează că modelul găsit în capitală este similar celor care au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele săptămâni, scrie evz.ro.

Nosatîi: Toate dronele sunt de același model

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune că toate dronele depistate în Republica Moldova sunt de același model. Primele aparate de zbor au rătăcit ținta în timpul raidului rusesc masiv, care a avut loc pe 10 noiembrie în Ucraina.

În ceea ce privește drona depistată lângă un mall din capitală, oficialul a explicat că „dronele de modelul respectiv pot parcurge în jur de 1300 km”. Respectiv, nu există impedimente tehnice ca acestea să traverseze teritoriul Ucrainei pentru a ajunge în Republica Moldova.

Fără a da prea multe detalii, Nosatîi a anunțat că autoritățile planifică procurarea a două sisteme de detectare și distrugere a dronelor.

„Examinăm posibilitatea achiziţionării de noi sisteme care să ne permită să identificăm dronele şi să avertizăm în timp util populaţia. Când va fi posibil, voi da mai multe informaţii, dar fără multe detalii, întrucât inamicul le poate folosi împotriva noastră”, a spus ministrul.

Pentru a-şi proteja spaţiul aerian și teritoriul, Republica Moldova are nevoie de trei radare autopropulsate, dar și trei radare capabile să detecteze ţinte balistice, a completat Nosatîi.

Premierul Recean calmează spiritele

Premierul Dorin Recean a comentat subiectul pentru TV8. Oficialul a subliniat că dronele rusești nu sunt periculoase pentru că ar putea exploda. Acestea sunt periculoase pentru că ar putea cădea peste locuințe sau oameni.

„Dronele rusești care cad sunt de tipul celor care însoțesc dronele cu explozibil, cum ar fi dronele Shahed. Menirea lor este să fie acolo și să inducă în eroare mijloacele de apărare antiaeriană”, a menționat premierul,

Recean susține că populația nu trebuie să intre în panică, dar să-și păstreze vigilența.

„Republica Moldova a început să-și crească capacitatea de apărare. Noi am început să ne dezvoltăm sistemul de apărare împotriva celor mai periculoase mijloace aeriene: rachetele balistice, rachetele de croazieră, avioanele, alte tipuri de bombe și muniții care au o masă de explozibil mult mai mare”, a conchis Recean.

80 de copii din 22 de familii din programele CCF Moldova vor primi lemne de foc pentru perioada rece a anului

CCF Moldova în parteneriat cu EBA – Asociația Businessului European lansează campania ”Dăruiește căldură”, ce are drept scop sprijinirea a 80 de copii din 22 de familii.

Campania este lansată în cadrul Săptămânii Naționale a Bunătății, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, din care fac parte peste 50 de ONG-uri, printre care și CCF Moldova. 

Mesajul organizației noastre – Copil, Comunitate, Familie duce în prim-plan o idee esențială: binele, bunătatea și implicarea socială nu sunt doar alegeri frumoase, ci acțiuni necesare pentru viitorul nostru comun. 

„Săptămâna aceasta, ne dorim să aducem mai aproape de fiecare cetățean conștientizarea importanței responsabilității sociale. Este momentul să reflectăm asupra angajamentului nostru față de mediu, față de comunitate și față de oamenii din jurul nostru. Responsabilitatea socială nu este doar o opțiune, ci o datorie a fiecăruia dintre noi, pentru că de ea depinde o societate mai echitabilă și mai unită”, a menționat Tatiana Codreanu, director fundraising CCF Moldova.

Campania “Dăruiește Căldură” este demarată în parteneriat cu Asociația Businessului European. Această campanie își propune să ofere sprijin concret pentru cei care au cea mai mare nevoie în această iarnă. Vom ajuta 80 de copii din familiile cu posibilități reduse, oferindu-le lemne pentru a trece mai ușor prin frigul de afară. Împreună, putem strânge resursele necesare pentru a aduce căldură nu doar în casele celor care au nevoie, ci și în sufletele lor, oferindu-le un Crăciun mai bun și mai sigur! Apelul nostru este adresat tuturor agenților economici, precum și persoanelor fizice.

Haideți în această săptămână să răspândim spiritul filantropiei în întreaga țara, pentru că: Bunătatea începe cu tine!

Teodor Cârnaț nu mai e avocat! Și-a suspendat oficial licența

Teodor Cârnaț s-a reprofilat oficial, de la avocat la businessman. În cadrul unui interviu recent a declarat că s-a dezis de licența de avocat, a ieșit în concediu de îngrijire a copilului și în paralel dezvoltă o afacere bănoasă. Nu asta însă e motivul pentru care a renunțat la avocatură, scrie cancan.md.

După ce am fost membrul Consiliului Superior al Magistraturii, am considerat că eu ca și avocat, dacă mă voi duce în instanța de judecată ar putea exista un subiectivism din partea judecătorilor, pentru că i-am numit în funcție pe vreo 170 de judecători când eram membru CSM. Am luat linia asta de business, dezvolt o afacere, construiesc și dau în chirie garsoniere. Am vreo 5 blocuri, condițiile nu sunt de VIP, chiar și așa Cârnaț spune că afacerea e foarte profitabilă și nu duce lipsă de chiriași. În mare parte sunt cetățeni străini sau persoane care caută locuință cu minim condiții, la un preț mic.

Întrebat dacă a ridicat și el peste noapte prețurile la chirie, ex-avocatul Cârnaț zice că le menține pe cele vechi, dar nu a dat vreo cifră.

Ce rol are buzunarul interior al lenjeriei intime pentru femei?
Articolul anterior
De sărbători, Doina Ciobanu a revenit în țară și a ajutat o familie cu 4 copii din satul bunicii sale
Articolul următor