De sărbători, Doina Ciobanu a revenit în țară și a ajutat o familie cu 4 copii din satul bunicii sale

Faimoasa bloggeriță originară din Republica Moldova, care a devenit extrem de apreciată și cunoscută în întreaga lume nu uită de cei de acasă. De sărbători, Doina a revenit în țară și a făcut un gest frumos. Modelul și-a vizitat bunica de la țară și totodată a oferit ajutor unei familii nevoiașe din localitatea dată.

separator

Doina le-a adus mai multe bunuri, printre care alimente, haine și jucării, celor patru copilași ai familiei.Bloggerița a vorbit în engleză pe pagina sa de Instagram despre gestul ei. Aceasta a ținut să le mulțumească prietenilor virtuali care au susținut-o și au încurajat-o pe parcursul carierei, astfel încât visul ei de a-i ajuta pe alții să poată fi realizat. Doina nu ține secret faptul că este originară din Moldova. Aceasta le-a spus urmăritorilor săi din toată lumea că țara noastră este cea mai săracă din Europa și că oamenii aici au nevoie de ajutor.

Este ușor să te pierzi în consumerismul modern din jurul Crăciunului și să uiți de familie, comunitate și ajutor oferit celorlalți. Eu personal nu cred în karma și nu cred că ajutorul oferit oamenilor se va întoarce la tine sub forma unei recompense karmice, dar fir-ar, îmi place să văd că oamenii zâmbesc. Așa cum mulți dintre voi știți, eu sunt originara din Republica Moldova, una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu mulți oameni care au părăsit țara din motive financiare și cu mulți care luptă să supraviețuiască. De fiecare dată cand mă întorc să-mi vizitez familia și văd contrastul imens dintre viețile occidentale și modul în care oamenii locuiesc aici, vreau să ajut tot mai mult. Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le fac și să le obțin, dar e vorba de fapt despre a face pasi mici spre obiective mari. Astăzi iau toate astea pentru a le duce celei mai vulnerabile familii din satul bunicii mele; este vorba despre o familie cu 4 copii mici îngrijiți de către o mamă cu dizabilități. Vreau să mulțumesc tuturor vouă care mi-ați oferit șansa reală să pot face acest lucru. Vă mulțumesc că m-ați susținut pe tot parcursul carierei, vă mulțumesc că ați crezut în mine și că m-ați încurajat, vă mulumesc că m-ați ajutat să cresc în cariera mea, dar și ca persoană; ați făcut acest lucru cu adevărat ❤️🙏🏻. Crăciun fericit și sărbători frumoase tuturor! Mulțumesc în mod special celor care au contribuit la târgul de haine ❤️🙏🏻”, a scris Doina pe pagina sa de Instagram.

It’s easy to get lost in the modern consumerism around Christmas and forget what it’s really about – family, community, and helping others. I personally don’t believe in karma and don’t think that helping people will come back at you in the form of a karmic reward, but damn do I love seeing people smile. As many of you know I’m originally from Moldova, which is one of the poorest countries in Europe, with many people having left the country for economical reasons and many of those left often struggling to make ends meet. Every time I come back to visit my family and see the HUGE contrast between Western lives and how people live here I want to help more and more. There are so many things I want to do and achieve, but it’s all about taking baby steps towards bigger goals. Today I’m taking all of this to the most disadvantaged family in my grandmother’s village; it’s a family of 4 young children headed by a mother with disabilities. I want to thank all of you for making my ability to do this real. Thank you for supporting me throughout my career, thank you for believing in me and encouraging, thank you for helping me grow in my career but also as a person; you’ve made this real ❤️🙏🏻 Happy Christmas and holidays to everyone! Un mulțumesc special celor ce au contribuit la târgul de haine ❤️🙏🏻

A post shared by Doina Ciobanu | Дойна (@doina) on

Verificați online statutul certificatului medical! Precizările Casei Naționale de Asigurări Sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale amintește tuturor cetățenilor despre posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical.

Pentru a utiliza acest serviciu electronic urmează să introduceți în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului (după cum se vede din imaginile de mai jos). 

Acest serviciu electronic permite beneficiarului să verifice statutul certificatului de incapacitate temporară de muncă.

Datele din certificatele de incapacitate temporară de muncă pot avea următoarele statute afişate pe ecran:

Mai multe informații utile referitor la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă puteți găsi AICI.

”Ne înghite pământul!” Încă un oraș, de această dată din România, în alertă din cauza unei străzi care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte

Situație critică la Slănic Prahova, acolo unde o stradă s-a surpat și a apărut un crater adânc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar clădirile din împrejurimi sunt în pericol. Specialiștii geologi sunt în zonă și fac permanent măsurători. Până se va veni cu o concluzie, perimetrul de siguranță a fost extins, iar traficul rutier și pietonal este interzis, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 14:15 La o zi după craterul format în oraș, localnicii au sesizat probleme și la grădinița Nr.1 din Slănic. Părinții au avertizat autoritățile că pereții unității crapă de pe o zi pe alta. Prefectul județului Prahova a trimis un control la grădiniță pentru a vedea dacă situația are legătură cu craterul din oraș. ISU a venit cu un răspuns în legătură cu această situație. „Urmare a sesizărilor primite, o echipă operativă a ISU Prahova s-a deplasat la imobilul cu destinația grădiniță, care se află la o distanță de aproximativ 400 m fața de locația unde s-a produs tasarea terenului, pentru a verifica informațiile conform cărora situația de urgență produsă în data de 25.04.2024 a afectat și unitatea de învățământ. La locul solicitării, pompierii au constatat existența unor crăpături la pereții imobilului, însă, conform reprezentanțiilor grădiniței, acestea existau și s-au accentuat”, a transmis ISU. Potrivit autorităților, în unitatea de învățământ nu se desfășoară activități. „Până la o expertiză de specialitate, nu putem confirma sau infirma că evenimentul produs reprezintă cauza accentuării crăpăturilor deja existente la unitatea de învățământ preșcolar. Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 25.04.2025, a fost adusă în discuție și locația grădiniței, experții cooptați neputând să formuleze o recomandare în lipsa unor expertize de specialitate. De asemenea, dorim să informăm că măsurile adoptate au fost luate gradual și au caracter preventiv, iar acestea au ca scop protejarea vieții cetățenilor și nu acela de a crea un disconfort. Dorim să mulțumim locuitorilor imobilelor din zona afectată pentru că au dat curs recomandărilor noastre și să-i asigurăm că toate instituțiile implicate în gestionarea acestui eveniment depun toate eforturile pentru ca disconfortul creat să aibă un impact cât mai mic”, se mai arată în comunicatul ISU.

Localnicii spun că trăiesc un coșmar și că se simt permanent în pericol.

O echipă de experți tehnici este prezentă la fața locului și face verificări pentru a stabili cauza producerii surpării și ce riscuri sunt în zonă. Se iau în calcul mai multe variante, inclusiv un lac subteran care să fi dus la această surpare. De asemenea, zona este exploatată de sute de ani și există și varianta ca sub loc să fie o galerie subterană.

O stradă aglomerată din Buriticupu, un oraș din nord-estul Braziliei, a ajuns acum o prăpastie largă cu o adâncime de 80 de metri – o clădire de 20 de etaje ar încăpea în ea. Canioanele formate în urma eroziunii solului avansează cu o viteză îngrijorătoare și distrug mii de case din America Latină și Africa și amenință terenurile agricole fertile din unele părți din China, SUA și Europa, potrivit BBC.

Aeroportul Internațional Galați-Brăila, așteptat și de moldovenii din sudul Republicii Moldova

Europarlamentarul galatean Dan Nica a anuntat deblocarea proiectului aeroportului din zona Galati-Braila, obiectiv pentru care ROMATSA si-a dat avizul de amplasare, anunță presa română.  

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, a declarant ca avizul ROMATSA a fost obtinut extrem de greu, din cauza proximitatii judetului Galati de granita cu Ucraina, existand necesitatea asigurarii unui spatiu mare de zbor, pentru orice tip de situatie.

Potrivit autoritatilor, pana la finalul acestui an urmeaza sa fie gata studiile tehnice legate de constructia aeroportului, urmand ca anul viitor sa fie scos la licitatie Studiul de Fezabilitate al aeroportului si ulterior se va identifica sursa de finantare (parteneriat public/privat, fonduri europene sau fonduri guvernamentale) necesara constructiei obiectivului.

Conform estimarilor, constructia unui aeroport la Galati s-ar ridica la circa 500 de milioane de euro.

Potrivit studiilor de specialitate efectuate pana in prezent, aeroportul de pasageri dar si de marfuri de la Galati este gandit sa se amenajeze pe o suprafata de 250 de ha (cu posibilitate de extindere cu inca 115 ha) pe raza localitatilor galatene Tudor Vladimirescu, Slobozia Conachi si Branistea. Terminalul de pasageri va include o constructie cu parter si etaj, avand in total 7 porti de intrare Schengen si 3 porti non-Schengen, o parcare auto, zona terminalului cargo, turnul de control si alte constructii necesare.

Estimarile facute arata ca dupa 15 ani de functionare, aeroportul va avea un trafic de un milion de pasageri pe an, fiind vorba despre locuitorii din Galati, Braila, Vrancea, Buzau, dar si Republica Moldova sau Ucraina.

Iată care sunt caracteristicile unui om deștept
Articolul anterior
O prezentatoare TV din Rusia a fost împușcată mortal
Articolul următor