Igor are nevoie de ajutor! Tânărul a fost diagnosticat cu o tumoare agresivă la plămâni

Igor are nevoie de ajutor! După ce a primit un rinichi de la mama sa, acesta a fost diagnosticat cu o tumoare agresivă la plămâni, care îi pune în pericol viața, din nou. Din cauza formațiunii noi depistate, starea de sănătate a lui Igor se înrăutățește de la o zi la alta. Tânărul urmează să efectueze o investigație absolut necesară, în Austria, cu scopul de a stabili diagnosticul exact și strategia ulterioară de tratament. În ciuda stării precare de sănătate, Igor continuă să muncească, merge zilnic la serviciu. Din păcate, salariul pe care îl câștigă lunar nu-i permite să facă economii pentru procedura de biopsie pulmonară pe care o poate face doar într-o clinică specializată.

separator
FB_IMG_1480009910907

Soarta l-a pus la grea încercare pe Igor, care a trecut prin chinuri greu de imaginat, la o vârstă atât de fragedă, abia a împlinit 32 de ani.

În martie 2016, tânărul a fost diagnosticat subit cu insuficiență renală în fază terminală. Oboseala accentuată, somnolența, durerile de cap pronunțate, paliditatea accentuată, pe care i-au sesizat-o și colegii de la serviciu, l-au determinat pe Igor să se adreseze medicului. În câteva zile, a primit  un diagnostic crunt, care îi amenința viața – glomerulonefrită cronică difuza acută, stadiul 4, insuficiență renală.

Igor începuse chinuitorul tratament de dializă renală. Singura șansă de a se bucura de o viață normală, potrivit medicilor, era procedura de transplant renal.

În luna mai 2016, tânărul a fost supus operației de transplant renal. Igor a primit un rinichi pe care i l-a donat mama sa, un gest pe care părintele l-a făcut din dorința enormă de a-și salva copilul de la moarte.

După intervenția de transplant, care a avut loc cu succes, Igor a început tratamentul cu preparate imunosupresoare. Totul părea să meargă pe calea cea bună, până într-o zi, când diagnosticul de pneumonie a luat o altă cale: examenul imagistic a depistat o formațiune sferică solitară solidă în segmentul S1 al plămânului stâng, posibil limfom (o formă de cancer).

Este îngrijorător faptul că tumoarea crește de la o lună la alta și e necesar să se efectueze biopsia pulmonară pentru a elucida diagnosticul. Din păcate, această procedură nu poate fi făcută la noi, din cauza lipsei utilajelor tehnice corespunzătoare – formațiunea este localizată profund în țesutul pulmonar.

Starea de sănătate a bărbatului se înrăutățește progresiv, timpul este prețios pentru Igor, care datorită mamei lui a primit o șansă la viață. Acum însă totul riscă să se ruineze.

Tânărul a lăsat un mesaj pe site-ul guvern24.md, în care cere ajutor:

,,Am slăbit mult în câteva luni, persistă tusea, a scăzut pofta de mâncare, s-au înrăutățit foarte mult rezultatele analizelor de sânge, există un risc foarte mare să rămân fără jumătate de plămân. Am aflat că în Austria pot efectua biopsia pulmonară pentru a stabili diagnosticul exact, iar în caz de necesitate, să pot efectua o intervenție chirurgicală minim invazivă. Spitalul la care urmează să mă programez, este AKH – Vienna, Austria. În pofida tuturor diagnosticelor sumbre, am o enormă poftă de viață, la ai mei 32 ani împliniți. Ajutați-mă să înving!”, scrie Igor.
igor

Tânărul are nevoie de 4.500 de euro pentru a putea ajunge în Austria și a face investigațiile necesare.

Îl poți ajuta pe Igor, donând pe Guvern24.md

IMG_20170809_094134-1024x576

Captură impresionantă de mărfuri de contrabandă din Turcia, de circa un milion de lei

Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță o captură de mărfuri de contrabandă din Turcia, de circa 1.000.000 de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În cadrul celor 9 percheziții, desfășurate la Comrat și Chișinău, au fost depistate cantități impunătoare de mărfuri de larg consum fără acte de proveniență: haine de brand, produse de parfumerie a unor producători cu renume mondial, produse alimentare, precum și produse chimice de uz casnic. Mărfurile care acum sunt indisponibilizate de oamenii legii ar fi fost introduse în Moldova prin regiunea sudică, însă în afara postului vamal, după care au fost puse în vânzare în Comrat și Chișinău. În cadrul perchezițiilor au fost de asemenea ridicate înscrisuri de ciornă, suporturi informaționale, precum și conversațiile dintre persoanele implicate în comiterea contrabandei. Investigațiile penale continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Victorie pentru echipa IGP la Campionatul Republicii Moldova la Triatlon Forță

Circa 400 de sportivi au concurat în cadrul Campionatului Republicii Moldova la Triatlon Forță. Sportivi din întreaga țară au demonstrat o înaltă pregătire fizică și s-au calificat pe locuri de frunte, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

La proba ,,genuflexiuni”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, iar pe locul s-a calificat Gumenco Vadim.

La proba ,,împins culcat”, locul a fost ocupat de Saachian Mariana, Gaidaenco Eric, Podlubneac Andrei, Jimbea Veaceslav, Matcovschi Ruslan, Cvasniuc Vasile și Brînzei Viorel, pe locul s-a calificat Gumenco Vadim și Ceban Veaceslav, iar pe treapta a urcat Tilipeț Ion.

La proba “dezdoiri de spate”, locul a fost ocupat de Trelea Artur, locul de Gumenco Vadim, iar de Gaidaenco Eric.

”Felicitări, colegi! Poliția Națională se mândrește cu performanțele voastre sportive.”, se mai arată în comunicat.

Absolvenții gimnaziilor vor susține examene pe loc, și nu în centre de examinare

Examenele de clasa a IX-a nu se vor desfășura în centre de examinare, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, revizuind o propunere anterioară făcută tot de el, scrie Europa Liberă.

Într-o apariție live săptămânală pe Facebook, Perciun a explicat că decizia de a se renunța la organizarea examenelor de absolvire a gimnaziului după modelul examenelor de bacalaureat a fost luată după mai multe discuții, inclusiv cu directorii de școli și direcțiile raionale. Totuși, lucrările elevilor vor fi verificate centralizat.„Elevii vor susține examenele așa cum a fost până acum, în instituțiile în care învață, dar ne vom ambiționa să asigurăm prezența observatorilor din afara instituției în toate școlile – după modelul acestui an, la scară națională, nu doar în opt raioane și, bineînțeles, evaluarea centralizată a tuturor lucrărilor”, a spus Dan Perciun.

Șefa Direcției Educație Leova, Aliona Carafizi, a spus Europei Libere că ministerul Educației și-a revizuit intenția din cauza cheltuielilor prea mari. „Cheltuielile erau mari și nu erau planificate în buget, toate deciziile acestea trebuiau discutate cu Ministerul Finanțelor, apoi să fie făcute publice”, a spus Carafizi.

Ministrul Perciun a precizat că toate detaliile privind desfășurarea examenelor de clasa IX-a din acest an vor fi precizate într-un regulament care va fi făcut public la mijlocul lunii decembrie.

Cel mai tare selfie din maternitate. Bebeluşul care s-a născut râzând!
Articolul anterior
Evenimentul pe care nu trebuie să îl ratezi: „ART with ME”
Articolul următor