Igor are nevoie de ajutor! Tânărul a fost diagnosticat cu o tumoare agresivă la plămâni

Igor are nevoie de ajutor! După ce a primit un rinichi de la mama sa, acesta a fost diagnosticat cu o tumoare agresivă la plămâni, care îi pune în pericol viața, din nou. Din cauza formațiunii noi depistate, starea de sănătate a lui Igor se înrăutățește de la o zi la alta. Tânărul urmează să efectueze o investigație absolut necesară, în Austria, cu scopul de a stabili diagnosticul exact și strategia ulterioară de tratament. În ciuda stării precare de sănătate, Igor continuă să muncească, merge zilnic la serviciu. Din păcate, salariul pe care îl câștigă lunar nu-i permite să facă economii pentru procedura de biopsie pulmonară pe care o poate face doar într-o clinică specializată.

separator
FB_IMG_1480009910907

Soarta l-a pus la grea încercare pe Igor, care a trecut prin chinuri greu de imaginat, la o vârstă atât de fragedă, abia a împlinit 32 de ani.

În martie 2016, tânărul a fost diagnosticat subit cu insuficiență renală în fază terminală. Oboseala accentuată, somnolența, durerile de cap pronunțate, paliditatea accentuată, pe care i-au sesizat-o și colegii de la serviciu, l-au determinat pe Igor să se adreseze medicului. În câteva zile, a primit  un diagnostic crunt, care îi amenința viața – glomerulonefrită cronică difuza acută, stadiul 4, insuficiență renală.

Igor începuse chinuitorul tratament de dializă renală. Singura șansă de a se bucura de o viață normală, potrivit medicilor, era procedura de transplant renal.

În luna mai 2016, tânărul a fost supus operației de transplant renal. Igor a primit un rinichi pe care i l-a donat mama sa, un gest pe care părintele l-a făcut din dorința enormă de a-și salva copilul de la moarte.

După intervenția de transplant, care a avut loc cu succes, Igor a început tratamentul cu preparate imunosupresoare. Totul părea să meargă pe calea cea bună, până într-o zi, când diagnosticul de pneumonie a luat o altă cale: examenul imagistic a depistat o formațiune sferică solitară solidă în segmentul S1 al plămânului stâng, posibil limfom (o formă de cancer).

Este îngrijorător faptul că tumoarea crește de la o lună la alta și e necesar să se efectueze biopsia pulmonară pentru a elucida diagnosticul. Din păcate, această procedură nu poate fi făcută la noi, din cauza lipsei utilajelor tehnice corespunzătoare – formațiunea este localizată profund în țesutul pulmonar.

Starea de sănătate a bărbatului se înrăutățește progresiv, timpul este prețios pentru Igor, care datorită mamei lui a primit o șansă la viață. Acum însă totul riscă să se ruineze.

Tânărul a lăsat un mesaj pe site-ul guvern24.md, în care cere ajutor:

,,Am slăbit mult în câteva luni, persistă tusea, a scăzut pofta de mâncare, s-au înrăutățit foarte mult rezultatele analizelor de sânge, există un risc foarte mare să rămân fără jumătate de plămân. Am aflat că în Austria pot efectua biopsia pulmonară pentru a stabili diagnosticul exact, iar în caz de necesitate, să pot efectua o intervenție chirurgicală minim invazivă. Spitalul la care urmează să mă programez, este AKH – Vienna, Austria. În pofida tuturor diagnosticelor sumbre, am o enormă poftă de viață, la ai mei 32 ani împliniți. Ajutați-mă să înving!”, scrie Igor.
igor

Tânărul are nevoie de 4.500 de euro pentru a putea ajunge în Austria și a face investigațiile necesare.

Îl poți ajuta pe Igor, donând pe Guvern24.md

IMG_20170809_094134-1024x576

Cel mai tare selfie din maternitate. Bebeluşul care s-a născut râzând!
Articolul anterior
Evenimentul pe care nu trebuie să îl ratezi: „ART with ME”
Articolul următor
Alte articole interesante