Imagini apocaliptice în Italia după o furtună puternică. Străzile, transformate în râuri de gheață

O furtună uriaşă cu ploi abundente şi vijelii a făcut ravagii în Torino. Întreg oraşul a fost acoperit de grindină, iar unele străzi au fost inundate, scrie observatornews.ro

O furtună cu grindină de mari dimensiuni a lovit oraşul Torino astăzi. Cea mai afectată zonă a fost Santena, acolo unde străzile s-au transformat în râuri de gheaţă. 

Pe o stradă din Santena, într-un pasaj subteran, a avut loc un carambol uriaş provocat de maşinile care se opriseră ca să evite grindina. Traficul este paralizat în tot oraşul, deoarece este aproape imposibil să circuli prin gheaţa care s-a strâns.

Zilele trecute, Italia a fost lovită de un ciclon care a făcut ravagii în mai multe oraşe. Sute de localnici au fost nevoiţi să fugă din case pentru a se salva. Pompierii au salvat bătrâni şi oameni imobilizaţi în bărci pneumatice. În unele locuri, apa e până la brâu. Oamenii au încercat să ia cu ei tot ce au putut din case.

Cine este tânăra interpretă de la noi care a purtat de două ori roba la distanță de doar câteva zile. Ce facultăți a absolvit concomitent și unde

Tânăra interpretă de la noi, Camelia Ursu, demonstrează că este nu doar talentată, dar are și alte succese cu care se poate mândri. Chiar în aceste zile, frumoasa brunetă a absolvită două facultăți în orașul Cluj-Napoca din România, unde a avut parte de două festivități la care a purtat cu mândrie roba, informează unica.md.

”2 absolviri într-o săptămână? Multumesc tuturor celor care au crezut în mine!”, scrie artista într-o postare pe Facebook.

Camelia a încheiat studiile la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima”, catedra canto, dar și la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România – Universitatea Babeș-Bolyai, specializarea publicitate.

Tânăra a recunoscut că a costat-o multe sacrificii, dar este fericită că le-a finalizat cu succes.

”Am făcut-o și pe asta! Mulțumesc, Cluj, pentru toate oportunitățile pe care mi le-ai scos în calea mea! Mulțumesc tuturor dascălilor și colegilor alături de care am stat la bordul acestei “croaziere” pline de experiențe și provocări.”, a scris Camelia Ursu.

Artista a fost scăldată în felicitări pe rețelele de socializare și a dezvăluit că își va urma calea pe ambele domenii:

”Muzica a fost dintotdeauna pasiunea mea cea mare, dar întrucât, ca și în orice domeniu, a fost nevoie să mă promovez, am decis să fac cele mai bune studii pentru a mă ajuta pe mine. Dar pentru că am fost solicitată pe partea de marketing de unele companii, iar munca mea a fost apreciată, am îndrăgit acest domeniu, în care intenționez să cresc și mai mult.”, a spus artista pentru unica.md.

Tot zilele acestea, frumoasa artistă și-a bucurat admiratorii cu o nouă lansare, ca un trofeu la finalizarea studiilor. Camelia a surprins cu o piesă, cu tot cu videoclip, plină de emoție, intitulată ”Lasă-mă”, care în doar câteva zile a adunat peste 11 mii de vizionări.

Vă invităm să ascultați melodia Cameliei, iar dacă veți considera că merită o șansă, nu ezitați să lăsați o apreciere sau un comentariu.

Camelia Ursu este o tânără interpretă de la noi, care s-a făcut cunoscută publicului datorită pieselor pe care și le scrie singură. Prima melodie cu care s-a lansat, ”Filmul tău”, a fost semnată, atât versurile, cât și melodia, chiar de ea, iar la piesă ”Lasă-mă”, melodia a fost scrisă tot de ea.

Echipa unica.md o felicită pe Camelia și îi urează multă admirație din partea publicului, dar și inspirație pentru noi producții la fel de frumoase.

Un pacient al Spitalului Clinic de Psihiatrie, bătut de un infirmier beat. Cu ce pedeapsă s-a ales inculpatul

Un fost infirmier din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din capitală a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani, pentru tratament inuman în raport cu un pacient. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Chișinău, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în seara zilei de 3 noiembrie 2019, când inculpatul, fiind în stare de ebrietate, se afla la serviciul diurn, conform graficului de serviciu. Văzând un pacient agitat, infirmierul s-a apropiat de acesta și i-a aplicat mai multe lovituri peste cap, după care l-a dus în salon.

Fiind audiat, bărbatul nu și-a recunoscut vina, menționând că i-a spus pacientului să se ducă în salon „cu binișorul”. Totuși, în cadrul urmăririi penale, vina inculpatului a fost demonstrată.La fel, prin sentința magistraților, fostul infirmier a fost obligat să achite victimei 20 mii lei drept prejudiciu moral.Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în decurs de 15 zile.

Gata cu cozile la universităţi! Admiterea la universitățile din țară se va face exclusiv online

În actuala campanie de admitere, universitățile din Republica Moldova vor înmatricula 5307 studenți la studii de licență, cu finanțare de la bugetul de stat, în timp ce la master vor fi admise 2864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic – 420 de persoane, informează unica.md cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Alte 106 de locuri bugetare vor fi alocate pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, în baza contractelor bilaterale încheiate de Republica Moldova cu diferite țări, prioritate având cetățenii din Ucraina. Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, comanda de stat de admitere în învățământul superior, pentru anul de studii 2024-2025.

„În acest an, în premieră, avem o notă minimă de admitere la Științele Educației de 6,5. În același timp, pentru a oferi o mai mare atractivitate pentru studiile în acest domeniu, oferim posibilitate celor care, inclusiv merg la fără frecvență după absolvirea colegiului, să beneficieze de locuri bugetare. Totodată vom pune accent mai mare pe admiterea la Profesiile Viitorului: game, game design, animație și multimedia”, a precizat ministrul Dan Perciun în cadrul ședinței de Guvern.

Din numărul total de locuri bugetare la licență și master, 25% vor fi acordate pentru domeniul Științe ale educației (2104 de locuri), alte 1641 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la Inginerie și activități inginerești, Tehnologii de fabricație și Arhitectură și construcții. Pentru domeniul Tehnologii ale informației și comunicațiilor vor fi repartizate 905 locuri bugetare, pentru Sănătate – 935 (rezidențiat și secundariat); 314 de locuri cu finanțare bugetară urmează să fie repartizate domeniilor Științe agricole, Silvicultură, Medicină veterinară și Științe ale mediului, iar alte 2798 de locuri bugetare vor fi distribuite pentru candidații la studii la alte specialități. 

La concursul de admitere la studii superioare pot participa deținătorii diplomei de bacalaureat sau diplomei de studii profesionale, sau a unui act echivalent de studii, acceptat de structura abilitată, cu recunoașterea și echivalarea actelor de studii și a calificărilor.

În premieră, în anul curent, dosarele de participare la concursul de admitere vor fi depuse online prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. MEC a creat această platformă pentru a ușura procesul de depunere a dosarelor și a oferi posibilitate tinerilor să aleagă concomitent mai multe specialități. Aceștia sunt eligibili să depună online dosarele la 3 universități și câte 3 specialități la fiecare universitate. Platforma va fi disponibilă, începând cu prima zi a perioadei de admitere, adică 22 iulie 2024. Perioada de depunere a dosarelor pe platforma eadmitere.gov.md va avea loc în două tururi: 22-29 iulie (turul 1) și 10-14 august (turul II).

30 de caricaturi ale unor personalități din țară și de peste hotare, expuse în scuarul Parlamentului
Articolul anterior
Magazinele de bijuterii, luate pe sus de FISC! Circa 8 kilograme de articole din aur, ridicate
Articolul următor