Imagini de coșmar din China: bolnavii zac pe jos în spitale, gările sunt păzite cu arme automate

Panică și disperare în Wuhan, punctul zero al epidemiei cu coronavirus. Spitalele sunt supraaglomerate, pacienții zac pe jos în unitățile medicale, iar gările sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate, așa cum se poate observa în mai multe înregistrări video apărute pe Twitter, a căror veridicitate a fost confirmată de jurnaliștii CNN, potrivit digi24.ro.

separator

Spitalele nu mai fac față valului de pacienți.

Spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți și au amenajat zone de primire în parcări. Sute de oameni așteaptă la coadă, de aproape 24 de ore. Nu mai există paturi libere, iar bolnavii internați sunt înghesuiți pe scaune sau zac pe jos, pe coridoare. În unitățile medicale circulă zvonuri potrivit cărora nu mai există medicamente suficiente pentru cetățeni.

Ca măsură de precauție, în unele cazuri, pacienții sunt transportați de medici în containere sigilate. Iar personalul medical care intră în contact cu bolnavii aplică proceduri foarte stricte de dezinfectare.

Gările din Wuhan sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate și echipați cu costume de protecție. Milioane de oameni sunt acum în carantină în China, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat și adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre. În Wuhan, locul în care a apărut coronavirusul, a fost închis. Nimeni nu mai are voie să intre în metropola cu 11 milioane de locuitori și nici să mai iasă de acolo.

„Când am ajuns în gara din Wuhan, peste 90% dintre pasageri purtau măști. Nimeni nu vorbea. A fost înfricoșător. Am crezut că situația este sub control, dar m-am înșelat”, a povestește Feng, o studentă de 25 de ani care s-a întors acasă cu ocazia vacanței de Anul Nou.

„Mama mea a mers la supermarket, însă rafturile erau goale. Avem alimente suficiente pentru încă 10 zile, apoi nu știu ce se va mai întâmpla”, a adăugat un tânăr, sub protecția anonimatului, pentru BBC.
Coronavirusul a ajuns la aproape 1.000 km de punctul 0

În China, 26 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero.

Wuhan este locul în care au fost raportate primele cazuri din focar. De atunci, virusul gripei s-a răspândit în mai multe zone din China și la nivel internațional, cazuri fiind confirmate în Singapore, Thailanda și SUA.

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Dezvăluirile tânărului care l-a salvat pe bebelușul abandonat: ,,Plângea și era îmbrăcat subțire”
Articolul anterior
Familie masacrată în Germania. Un tânăr și-a ucis părinţii și alte 4 rude
Articolul următor