Imagini de coșmar din China: bolnavii zac pe jos în spitale, gările sunt păzite cu arme automate

Panică și disperare în Wuhan, punctul zero al epidemiei cu coronavirus. Spitalele sunt supraaglomerate, pacienții zac pe jos în unitățile medicale, iar gările sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate, așa cum se poate observa în mai multe înregistrări video apărute pe Twitter, a căror veridicitate a fost confirmată de jurnaliștii CNN, potrivit digi24.ro.

separator

Spitalele nu mai fac față valului de pacienți.

Spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți și au amenajat zone de primire în parcări. Sute de oameni așteaptă la coadă, de aproape 24 de ore. Nu mai există paturi libere, iar bolnavii internați sunt înghesuiți pe scaune sau zac pe jos, pe coridoare. În unitățile medicale circulă zvonuri potrivit cărora nu mai există medicamente suficiente pentru cetățeni.

Ca măsură de precauție, în unele cazuri, pacienții sunt transportați de medici în containere sigilate. Iar personalul medical care intră în contact cu bolnavii aplică proceduri foarte stricte de dezinfectare.

Gările din Wuhan sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate și echipați cu costume de protecție. Milioane de oameni sunt acum în carantină în China, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat și adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre. În Wuhan, locul în care a apărut coronavirusul, a fost închis. Nimeni nu mai are voie să intre în metropola cu 11 milioane de locuitori și nici să mai iasă de acolo.

„Când am ajuns în gara din Wuhan, peste 90% dintre pasageri purtau măști. Nimeni nu vorbea. A fost înfricoșător. Am crezut că situația este sub control, dar m-am înșelat”, a povestește Feng, o studentă de 25 de ani care s-a întors acasă cu ocazia vacanței de Anul Nou.

„Mama mea a mers la supermarket, însă rafturile erau goale. Avem alimente suficiente pentru încă 10 zile, apoi nu știu ce se va mai întâmpla”, a adăugat un tânăr, sub protecția anonimatului, pentru BBC.
Coronavirusul a ajuns la aproape 1.000 km de punctul 0

În China, 26 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero.

Wuhan este locul în care au fost raportate primele cazuri din focar. De atunci, virusul gripei s-a răspândit în mai multe zone din China și la nivel internațional, cazuri fiind confirmate în Singapore, Thailanda și SUA.

,,Miss Kazahstan”, găsită moartă. Era soția fostului deputat al Dumei de Stat, Vladimir Semago, în vârstă de 75 de ani

„Miss Kazahstan 2000”, actrița Natalia Steshenko, a murit subit în locuința sa din Moscova. Oamenii legii din Rusia ar fi constatat că moartea vedetei TV, în vârstă de 37 de ani, este non-violentă. Actrița locuia într-un apartament din centrul Moscovei împreună cu fiul și soțul ei, un politician în vârstă de 75 de ani, fostul deputat al Dumei de Stat, Vladimir Semago, transmite presa rusă.

Смерть оказалась внезапной: названа причина остановки сердца «Мисс Казахстан-2000» и актрисы Наталии Стешенко

Natalia și copilul ei erau văzuți des la locul de joacă. În seara zilei de 28 noiembrie, fiul de 10 ani al actriței a alergat la vecini. Şcolarul a spus că mama lui ,,stătea pe scaun şi şi-a pierdut brusc cunoştinţa”.

Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul femeii. Natalia Steshenko ar fi fost diagnosticată cu tromboembolism pulmonar.

,,Potrivit celor apropiați, femeia nu s-a plâns niciodată de sănătatea ei până acum”.

Steshenko a jucat în serialele ,,Лига обманутых жен” și ,,Инспектор Купер”. Din 2006, aceasta activa ca actriță la teatrul ,,Luna” din Moscova. Ultima dată când a urcat pe scenă pe 24 septembrie.

Наталия Стешенко скоропостижно скончалась в своей квартире в Москве

Natalia Steshenko s-a născut în Kazahstan. În 2000, ea a câștigat titlul ,,Miss Kazahstan”, după care a plecat la Moscova.

,,Brazi împodobiţi, dar fără lumini”. Kievul se pregătește de sărbători

Autoritățile din Kiev fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce orașul este vizat frecvent de atacurile aeriene ale rușilor.

„Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a declarat primarul orașului, Vitali Kliciko. Pomii de Crăciun care vor fi amplasaţi în Kiev vor oferi un semn de normalitate în locuri din oraș, inclusiv în celebra Piață Sophia, transmite unimedia.info.

Primarul Kievului a declarat că orașul nu-l poate lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, în timp ce ucrainenii se pregătesc să sărbătorească sărbătorile cu brazi întunecați, în timp ce loviturile aeriene rusești lasă orașele fără curent și fac ravagii în infrastructura critică.

Pomii de Crăciun vor fi ridicați în întreaga capitală ucraineană pentru a marca Crăciunul și Anul Nou, a declarat primarul Kievului, Vitaly Kliciko, pentru postul de știri ucrainean RBC-Ucraina, dar compania energetică YASNO a declarat că aceștia nu vor fi iluminați.

Evenimentele de masă vor rămâne interzise în cadrul legii marțiale, dar nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de Anul Nou”, a declarat Kliciko. Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”.

Apelul său vine după săptămâni de atacuri aeriene susținute asupra rețelei energetice ucrainene, care au lăsat familii din întreaga țară fără electricitate, lumină sau apă, în mod intermitent.

Marcel Spatari: 70% dintre cetățenii înregistrați pe platformă fac parte din categoria de vulnerabilitate energetică înaltă

70% din toți cetățenii înregistrați pe platforma guvernamentală compnesații.gov.md sunt în cea mai mare categorie de vulnerabilitate. Anunțul a fost făcut de Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru.

Spatari: 70% din cetățenii înregistrați pe platformă sunt în cea mai mare vulnerabilitate

Amintim că miercuri, 30 noiembrie, moldovenii vor afla ce fel de grad de vulnerabilitate energetică vor avea, transmite realitatea.md.

„Începând cu ziua de mâine vom începe a transmite sms pentru cei care s-au înregistrat. Dar în facturile pe luna viitoare vor fi compensațiile așa cum am promis”, a declarat Spatari.

Precizăm că, în contextul crizei energetice și electrice, autoritățile au lansat platforma compensatii.gov.md, unde cetățenii se pot înregistra pentru ca ulterior să fie examinată posibilitatea compensării unei părți din cheltuielile pentru căldură.

Dezvăluirile tânărului care l-a salvat pe bebelușul abandonat: ,,Plângea și era îmbrăcat subțire”
Articolul anterior
Familie masacrată în Germania. Un tânăr și-a ucis părinţii și alte 4 rude
Articolul următor