Imaginile sale au fost publicate în National Geographic! Povestea fotografului moldovean stabilit în Islanda

Este vorba de Iurie Belegurschi – care a reuşit să-şi demonstreze talentul în arta fotografică la nivel mondial. Originar din Orhei, Republica Moldova este stabilit de ani buni în capitala Islandei, Reykjavík unde și-a întemeiat o familei și a început, să-și dezvolte pasiunea pentru fotografie. Mai mult, acesta are o comunitate de peste trei milioane de fani pe pagina sa de facebook, iar imaginile sale au apărut în publicaţii străine de prestigiu, cum ar fi National Geographic, The Guardian și Lonely Planet.

separator
Într-un interviu acordat pentru adevărul.ro, Iurie a declarat că pasiunea pentru fotografie şi-a descoperit-o încă din copilărie, dar a început să se dedice cu adevărat acesteia după ce a primit de ziua lui un aparat profesional. Aşa a început să facă expediţii în Islanda, ajungând să fotografieze locuri inedite, de la peşteri de gheaţă şi vulcani, până la aurora boreală sau erupţia vulcanului Thrihnukagigur din Islanda, „adormit“ de 4000 de ani.

„Originar fiind din Republica Moldova, am plecat la studii în România, unde am absolvit liceul şi facultatea. După aceea, am avut oportunitatea de a pleca în Islanda printr-un program de schimb cultural. Şi aşa a început frumoasa poveste cu Islanda.”, a spus Iurie.
De asemenea, el susține că pentru un fotograf de natură, apariţia în publicaţiile de renume este o recunoaştere extraordinară, cu un potenţial fantastic de promovare a muncii la nivel mondial.

„Consider ca expoziţiile mele fotografice din China, Japonia, Germania, Italia, Franţa, Rusia reprezintă principalele mele realizări în domeniul fotografiei.”
Fotograful român este convins că, frumusețea naturii nu are limite, iar fiecare fotografie vine cu un mesaj puternic pentru viitoarele generații.

„Aş vrea să împărtăşesc cu ei frumuseţea naturii, dar şi să le transmit un mesaj important, şi anume conservarea, protejarea naturii, pentru ca şi generaţiile următoare să se poata bucura de ceea ce avem noi astăzi.”, a mai declarat Iurie Belegurschi.

Sursa

Fii alături de copiii bolnavi de cancer! Vino la Târgul de Primăvară
Articolul anterior
Nouă piese care nu mai sunt în tendințele fashion ale anul 2018!
Articolul următor
Alte articole interesante