În aprilie, patru zodii atrag banii ca un magnet

Luna aprilie vine cu vești excelente pentru nativii a patru zodii. Urmează o perioadă prosperă, cu posibilități de business, motivații susținute astral și îndeplinirea unor visuri mai vechi.

Aceste patru semne zodiacale au șansa să câștige bani frumoși, căci norocul vine peste ei cu intenția belșugului.

Gemeni- Atrag banii ca un magnet

Aprilie este luna în care banii vin ușor pentru Gemeni, care îi atrag aproape ca un magnet. Ca o consecință firească, acest flux financiar le aduce și oportunitatea de a ajuta pe cineva drag.

Vor avea resursele necesare pentru a sprijini pe cineva apropiat, iar acest gest le va aduce satisfacție profundă.

Leu- Câștig substanțial

În cea de-a doua parte a lunii, Leii vor descoperi o sursă neașteptată de venituri, care le va aduce un câștig substanțial.

Acest succes le va permite să-și îndeplinească un vis de mult dorit. Fie că este vorba de achiziționarea unei case sau de realizarea unei alte dorințe importante, banii vor veni la momentul potrivit.

Potrivit fanatik.ro, în această perioadă, nativii Leu vor simți că visele lor devin realitate, grație oportunităților financiare care se ivesc.

Scorpion- Datorie mai veche recuperată

Aprilie este luna în care Scorpionii vor primi înapoi o sumă importantă de bani care le-a fost datorată și vor decide să o investească într-o afacere cu potențial mare.

Aceasta va fi o oportunitate de a crește și a-și consolida stabilitatea financiară, folosind înțelept resursele pe care le-au primit. Cu o abordare strategică, vor transforma acești bani într-un succes pe termen lung.

Pești- Un nou job renumerat considerabil

La rândul lor, nativii din Pește se bucură de bani în aprilie 2025. Acești nativi vor primi o ofertă de muncă extrem de avantajoasă.

Noul job vine la pachet și cu o remunerație considerabilă, care le va aduce un nou început financiar. Este șansa lor să-și extindă orizonturile profesionale și să câștige mai mult decât au sperat vreodată.

Transnistria va interzice propaganda relațiilor sexuale netradiționale

Transnistria a pregătit un proiect de lege privind interzicerea propagandei relaţiilor sexuale netradiţionale, refuzului procreării şi schimbării sexului. Pachetul de amendamente la legi, elaborat de un grup de deputaţi ai Consiliului Suprem, a fost aprobat de Comisia pentru educaţie, asociaţii publice şi mass-media, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

„Lucrăm cu acest subiect de mult timp. Cu toţii avem ocazia să observăm ce se întâmplă în Europa, ce se întâmplă în lume cu aceste direcţii. De aceea, considerăm că este de datoria noastră să interzicem prin lege propaganda acestor lucruri pe teritoriul Transnistria!”, a declarat Igor Buga, unul dintre autorii iniţiativei. 

Se propune introducerea răspunderii administrative pentru propaganda valorilor netradiţionale în rândul copiilor şi adulţilor, inclusiv prin intermediul mass-mediei şi reţelelor de informare şi telecomunicaţii. Iniţiativa va fi examinată în primă lectură la următoarea sesiune plenară din 9 aprilie.

De ce judecătorii au respins să o aresteze preventiv, din nou, pe bașcana Evghenia Guțul

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a venit cu explicații după ce astăzi, 1 aprilie, a respins demersul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea măsurii preventive de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul inculpatei Evghenia Guțul.

„La momentul depunerii demersului pentru aplicarea măsurii preventive, Evghenia Guțul era deja reținută într-o altă cauză penală. Ulterior, a fost solicitată aplicarea arestării preventive în dosarul penal aflat în faza de urmărire penală, iar prin încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 28 martie 2025, demersul a fost admis parțial, dispunându-se arestarea preventivă pentru 20 de zile”, au precizat reprezentanții Judecătoriei, transmite Știri.md.

Totodată, autoritatea a menționat că argumentele invocate în susținerea demersului erau identice cu cele utilizate în cauza penală anterioară, iar o nouă solicitare ar fi fost justificată doar în prezența unor circumstanțe noi.

„Aplicarea unei noi măsuri preventive identice ar crea dificultăți pentru instituțiile responsabile de executarea acestora, făcând imposibilă implementarea simultană a două astfel de măsuri.

Instanța a concluzionat că, din moment ce inculpata se află deja în custodia statului, riscurile de eschivare sau de comitere a unor noi infracțiuni nu sunt actuale, iar examinarea unui nou demers la acest moment este inoportună. Prin urmare, demersul a fost respins ca inadmisibil, deoarece inculpata este deja deținută legal într-o altă cauză penală”, au explicat judecătorii.

Evghenia Guțul a fost reținută marți, 25 martie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii susțin că bașcana ar fi încercat să se eschiveze de la urmărirea penală.

Pe data de 28 martie, Guțul a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile într-un alt dosar, fiind acuzată de gestionare frauduloasă a fondurilor electorale, finanțare ilegală și falsificarea unor documente în scopul sprijinirii campaniei sale electorale. Evghenia Guțul respinge acuzațiile și se declară nevinovată. În același timp, ea a făcut apel la președintele rus, Vladimir Putin, să utilizeze tot arsenalul și să intervină pentru eliberarea sa. 

Astăzi a avut loc o altă ședință de judecată în cauza în care Guțul este învinuită de finanțarea ilegală a partidelor sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale, unde Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani a respins demersul procurorilor pentru un nou mandat de arestare pe numele Evgheniei Guțul

Terenurile agricole lăsate în paragină vor putea fi date în arendă de primării

Terenurile agricole lăsate în paragină mai mult de doi ani consecutiv, ale căror proprietari nu sunt de găsit, vor putea fi date temporar în arendă de către primării. Noul Cod funciar, care intră astăzi în vigoare, mai prevede măsuri privind protecția solului și are scopul de a asigura păstrarea fertilității și prevenirea degradării acestuia, scrie moldova1.md.

Documentul descrie mecanisme de intervenție atunci când terenurile agricole sunt lăsate în paragină, provocând daune terenurilor vecine, în special, celor lucrate de alți agricultori, susține șefa direcției îmbunătățiri funciare și fond funciar de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Angela Dogotari.

Se va identifica proprietarul, iar în cazul în care somația va rămâne fără răspuns, atunci primăria va putea să transmită în arendă acest teren. Terenul va putea fi transmis pe un termen de până la 5 ani. Nu se admite de a cultiva plantații multianuale, pentru că se cunoaște că aceste plantații, până la 25 de ani, pot fi exploatate. Din aceste considerente nu se va admite, pentru că proprietarul, în orice moment când va veni, poate să-și preia terenul. Mai mult ca atât, primăria va crea un cont special, unde acești bani din arendă vor fi depozitați și primăria va fi doar pentru cheltuielile administrative, cealaltă sumă i se va da proprietarului îndată când va veni.

În același timp, Angela Dogotari a precizat că au fost făcute schimbări ce țin de reglementarea drumurilor între terenurile agricole și fâșiile forestiere.

Dacă vorbim de cele drumuri tehnologice care au fost proiectate, în prezent majoritatea terenului se consolidează și dispare necesitatea acestor drumuri între câmpuri, astfel că primăria, în cazul în care se stabilește că a fost consolidat acest câmp, primăria poate să vândă la preț direct proprietarului care a consolidat. Au fost identificate norme juridice pentru acele terenuri care au fost proiectate pentru a fi și forestiere, dar de fapt nu au fost plantate, doar în baza unor condiții. Vor putea fi vândute fermierilor care au consolidat terenul cu condiția că va face un alt plan de organizare teritoriu și aceste fâșii să fie plantate.

Noul Cod Funciar mai prevede evaluarea periodică a solului. Astfel, în funcție de gradul de risc, solul trebuie analizat o dată la 5, 10 sau 15 ani pentru a preveni acumularea unor substanțe toxice sau degradarea fertilității. Costurile pot fi acoperite fie de proprietari, fie prin fonduri publice. Totodată, proprietarul va trebui să informeze autoritățile în cazul schimbării modului de utilizare a terenului agricol. Notificarea trebuie făcută în termen de 30 de zile la primărie și este necesară pentru actualizarea și evidența datelor despre terenuri în cadastrul funciar.

În atenția pescarilor! Din 1 aprilie până la 14 iunie 2025, pescuitul va fi interzis
Articolul anterior
Dezastru în Myanmar după cutremur. Bilanțul morților a depășit 1.000, alte peste 2.000 de persoane au fost rănite
Articolul următor
Close menu