În iarna anului 1966, în Moldova, a fost înregistrat cel mai înalt strat de zăpadă

În ultimele două zile, pe teritoriul țării au căzut precipitații, în general sub formă de zăpadă și lapoviță. În această dimineață, înălțimea stratului de zăpadă pe platformele meteorologice a constituit 1-12 cm, iar la stația meteorologică Ștefan-Vodă și postul agrometeorologic Basarabeasca – 17 cm și, respectiv, 23 cm, anunță specialiștii SHS.

În afara platformelor meteorologice, în teritoriu din cauza viscolului, grosimea stratului de zăpadă poate fi și mai înaltă, mai spun specialiștii.

Potrivit SHS, înălțimea maximă a stratului de zăpadă în luna ianuarie, în Moldova, din întreaga perioadă de observații, a atins 63 cm. S-a întâmplat pe 6anuarie 1966, în orașul Cahul.

Cauza preliminară a decesului proprietarului restaurantului ”La Sarkis”

Versiunea principală a anchetei în cazul decesului lui Romeo Zacarean este accident în timpul manipulării neatente a armei.

Bărbatul nu s-a certat cu soția, cum a scris presa. În momentul tragediei, el curăța arma în foișorul casei sale și, din întâmplare, s-a produs o împușcătură.

Martori ai incidentului au fost muncitorii din curtea casei.

Comunitatea armeană din Moldova a transmis în această dimineață un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul lui Romeo Zacarean, proprietarul restaurantului ”La Sarkis”. În mesaj se menționează că tragedia s-a produs din cauza manipulării necorespunzătoare a armei de foc.

În seara zilei de vineri, Romeo Zacarean a fost găsit împușcat, în propria locuință.

La primăvară, în familia Zacarean urmează să se nască un copil.

Un agent imobiliar va plăti o amendă de peste 150 de mii de lei pentru trafic de influență

Un agent imobiliar va plăti o amendă de peste 150.000 de lei, după ce a fost găsit vinovat de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în anul 2021, inculpatul, urmărind obținerea unui profit din tranzacțiile imobiliare, a recurs la obținerea rapidă a documentelor necesare pentru vânzarea-cumpărarea imobilelor, cum ar fi înregistrarea dreptului de proprietate și a ipotecii.

În acest sens, bărbatul a transmis sume de bani cuprinse între 1.200 și 2.400 de lei, prin intermediul altei persoane, angajaților din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP). Banii erau destinați atât pentru taxele oficiale, cât și pentru coruperea funcționarilor din cadrul ASP, în vederea eliberării actelor fără respectarea procedurilor legale și fără prezența fizică a persoanei implicate.

Bărbatul a pledat nevinovat. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Doi oameni fără adăpost au câștigat jumătate de milion de euro dintr-un loz răzuibil cumpărat cu un card furat. Cine va primi banii

Doi bărbați fără adăpost care au cumpărat un loz răzuibil câștigător cu un card de credit furat au primit o ofertă care le-ar putea schimba viața, chiar de la victima lor. Persoana căreia i-au furat cardul le-a promis că va împărți cu ei premiul de 500.000 de euro, dacă îi vor prezenta biletul, scrie The Guardian.

Situația bizară i-a lăsat nedumeriți pe specialiștii în drept în legătură cu cine este adevăratul câștigător al premiului nerevendicat până acum: persoana care a cumpărat lozul sau persoana care a plătit pentru el? O altă dilemă este dacă operatorul loteriei va plăti premiul, dată fiind situația neobișnuită prin care acesta a fost obținut.

Cei doi bărbați fără adăpost au intrat prin efracție într-o mașină parcată în centrul orașului Toulouse din Franța, pe data de 3 februarie, și au furat un rucsac ce conținea carduri de credit și documente de identitate aparținând unui localnic, despre care ziarul Le Parisien, care a comparat povestea cu un scenariu de film, a scris doar că îl cheamă Jean-David.

Victima, un bărbat de 42 de ani, a raportat furtul la poliție și a contactat banca pentru blocarea cardurilor. El a întrebat dacă acestea au fost folosite, iar banca l-a informat că, în ziua aceea, unul dintre carduri a fost folosit pentru a cumpăra produse în valoare de 52,50 de euro de la un magazin de presă din centrul orașului, aflat la mai puțin de 500 de metri de locul în care Jean-David și-a parcat mașina.

Jean-David era mai îngrijorat de pierderea documentelor de identitate decât de cardurile de credit. A doua zi, el a vorbit cu vânzătorul de la magazin, care și-a amintit de cei doi hoți. Vânzătorul i-a spus că cei doi bărbați fără adăpost aveau între 30 și 40 de ani și au intrat în magazin ca să cumpere țigări și lozuri de răzuit. Comportamentul lor a părut suspect, întrucât, după ce au plătit pentru produsele inițiale, au vrut să mai cumpere ceva, dar nu au știut codul PIN.

După ce au răzuit biletul norocos și au văzut că au câștigat premiul cel mare de 500.000 de euro, cei doi bărbați s-au întors la magazin ca să primească banii. Vânzătorul le-a spus că trebuie să contacteze compania Francaise des Jeux care operează loteria națională din Franța și care a tipărit lozurile.

„Soția proprietarului magazinului a spus că nu crede deloc că îi voi mai găsi pentru că a verificat lozul și câștigul este de 500.000 de euro. Ea a spus că erau atât de fericiți că au uitat cele cinci pachete de țigări”, a spus Jean-David.

Victima vrea să împartă premiul cu hoții

De atunci, situația a rămas neclară. Hoții nu au mai încercat să obțină banii obținuți prin mijloace ilegale, iar poliția din Toulouse a spus că Francaise de Jeux a „înghețat” lozul câștigător până când investigațiile se vor încheia. Jean-David i-a invitat acum pe hoți să îl contacteze pe avocatul lui. „De ce să nu ajungem la o înțelegere amiabilă? De ce să nu împărțim [premiul]?”

Pierre Debuisson, avocatul lui Jean-David, a spus pentru ziarul local La Depeche că el crede că Francaise de Jeux va fi obligată legal să deblocheze lozul câștigător, dacă acesta va fi prezentat.

„Nu se pune problema să îl anuleze pe motiv că a fost cumpărat cu un card de credit furat”, a spus Debuisson.

„Cei care îl au nu trebuie să își facă griji. Propunerea noastră este simplă: fără banii clientului meu, ei nu ar fi câștigat; fără [hoți], nici clientul meu nu ar fi câștigat. Este logic să împartă [premiul].”

A luptat 15 ani cu dependența de droguri: #monolog​ despre narcomanie și statul în penitenciar
Articolul anterior
Eforturi în Kenya pentru a opri un virus de 10 ori mai letal decât Covid-19
Articolul următor
Close menu