Cui nu-i place carnea de miel au o alternativă sănătoasă – carnea de struţ – care poate fi o alegere ideală. În Alba, România, crenvurştii, mezelurile şi friptura de struţ sunt tot mai căutate. Totuşi, amatorii unor astfel de gusturi exotice trebuie să scoată din buzunar peste 50 de lei românești.
Locuitorii din Sebeş au înlocuit tradiţionala carne de miel cu cea de struț Producătorii spun că de la an la an, comenzile pentru astfel de preparate cresc tot mai mult.
„Mulţi clienţi de-ai noştri au înlocuit carnea de miel cu cea de struţ, pentru că este mult mai sănătoasă”, mărturiseşte Anca Farcaşiu, producator.
Cât costă un kg de carne de struţ în România
Pentru un kilogram de carne de struţ, clienţii trebuie să scoată din buzunar peste 50 de lei românești. Producătorii spun că nu folosesc doar carnea de struţ, ci scot profit şi din pielea păsării. „Foarte mulţi ani a fost câştigătoarea în marochinărie. Tot ce e din piele de struţ costă foarte mult”, explică Marius Farcaşiu, reprezentant fermă.
Un ou de struţ de vinde şi cu 80 de lei
De Paște au fost clienţi care au optat pentru ouăle de struţ. Un astfel de ou poate ajunge şi la 2 kilograme, adică echivalentul a 20 de ouă de găină şi costă în jur de 80 de lei, scrie observatornews.ro.