În Moldova, au fost înregistrate oficial 51 cazuri de reinfectare cu Covid-19

La un an de la declanşarea pandemiei, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că a înregistrat 51 de cazuri de reinfectare cu noul tip de coronavirus.

Pe internet însă subiectul este dezbătut pe larg. Neoficial, ar putea fi mult mai multe cazuri de reinfectare cu virusul pandemic.

Unele persoane au scris că au trecut chiar şi de trei ori prin chinurile Covid-19. O tânără care a dorit să rămână în anonimat a fost inclusă de două ori în statistica persoanelor infectate. Femeia spune că ea şi cei doi copii ai săi s-au infectat în luna martie având o formă uşoară, apoi în iunie s-au reîmbolnăvit toţi trei, scrie www.publika.md.

„Eu m-am reinfectat la sfârşitul lunii iunie, iar copiii fiind în România la bunica s-au reinfectat şi ei, deci am avut surse diferite de infecţie. A doua oară a fost mai dificil, temperatura ajungea la 40 de grade, mi-a dispărut mirosul şi gustul şi sincer mirosul nici până astăzi nu mi-a revenit la 100 de procente. Sunt unele particule pe care le simt, iar altele nu.”, a spus fosta pacientă cu COVID-19. 

O altă femeie spune că s-a infectat cu noul coronavirus pentru prima oară în luna august şi a suportat o formă mai dificilă, dezvoltând o bronșită. Apoi, în noiembrie s-a îmbolnăvit iar, sursa de infectare fiind soţul ei, însă a avut norocul să facă o formă mai uşoară.

„Consecinţele le simţim acum şi eu şi soţul pentru că am deranjat toate bolile pe care le-am avut.”, a spus fosta pacientă cu COVID-19.

Potrivit epidemiologilor de la ANSP, cele mai multe cazuri de reinfectare s-au înregistrat în Chişinău, iar la Edineţ au fost cinci reîmbolnăviri. În Cahul este vorba despre patru astfel de cazuri. În restul raioanelor s-au înregistrat câte două sau câte unul.

Tatiana Țîbuleac, câștigătoarea unui important premiu european pentru ediția în limba spaniolă a romanului ,,Vara în care mama a avut ochii verzi”
Articolul anterior
Un bătrân de 105 ani din Cluj s-a vaccinat contra Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante