În Riga, a fost inaugurată o sculptură imensă dedicată eforturilor depuse de medici

O sculptură imensă, de 6 metri, dedicată eforturilor depuse de doctori, asistente şi ceilalţi membri ai personalului medical în timpul pandemiei de Covid-19 a fost inaugurată în Riga, Letonia.

separator

Sculptura de şase metri, intitulată „Medic pentru Lume”, a fost dezvelită marţi în faţa Muzeului Naţional de Artă din Riga, purtând semnătura sculptorului Aigars Bikse, profesor la Academia de Arte din Letonia.

Ea înfăţişează o doctoriţă purtând mască şi mănuşi de protecţie, care a părăsit camera de tratament şi face un exerciţiu de întindere a muşchilor, cu ochii închişi, pregătindu-se pentru următoarea perioadă de gardă medicală, informează dpa.

„Prin această sculptură, am dori să exprimăm că este datoria noastră ca societate să ne asumăm responsabilitatea de a ne asigura că medicii beneficiază de condiţii adecvate şi că sunt recompensaţi în consecinţă pentru a putea să îşi îndeplinească sarcinile de lucru”, a precizat Aigars Bikse.

Sculptorul consideră că pandemia de coronavirus şi teama de moarte i-a determinat pe mulţi oameni să-şi schimbe perspectiva asupra corpului medical.

Potrivit artistului leton, noua sculptură, realizată din spumă poliuretanică, a fost creată în mod deliberat la o dimensiune impresionantă.

Sursa

Uniunea Europeană a anunțat cele 14 țări din care va primi cetățeni de la 1 iulie. Moldova nu se regăsește pe listă
Articolul anterior
Mărturiile unui medic chirurg din Chișinău, care s-a infectat cu Covid-19. Care a fost cel mai dureros moment?
Articolul următor
Alte articole interesante