În toamnă, Rusia va încerca să anexeze teritoriile a cinci țări, inclusiv Moldova. Kremlinul pregătește deja referendumuri false în fiecare din ele

Așa-zisele sloganuri Z sunt răspândite periodic pe străzile din Erevan (capitala Armeniei) și la evenimentele în masă, ce au loc intru susținerea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și justifică ambițiile de ocupație ale Kremlinului față de Ucraina, Moldova, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan, – scrie IPN, citând postul de televiziune ucrainean „Пятый”.



În articolul analitic „Operațiunea specială de la Erevan împotriva Ucrainei, Moldovei, Azerbaidjanului și Kazahstanului”, publicat pe site-ul canalului, se spune că în capitala Armeniei sunt lipite „afișe colorate cu simbolurile Kremlinului și literele „Z” pe clădirile din centrul Erevanului”, care anunță anexarea teritoriilor suverane [a cinci țări]”.

„Pe lângă declarația falsă conform căreia anexata „Crimeea este Rusia!”, același lucru este scris, ca fapt împlinit, despre următoarele orașe: Donețk, Lugansk, Mariupol, Zaporojie, Herson, Tiraspol (Transnistria) și Tskhinval (Osetia de Sud). Pe afișe există și inscripții: „Nordul Kazahstanului – aceasta va fi Rusia!”, „Artsakh – să fie Rusia!”, – e spus în material.

„În toate aceste teritorii există trupe de ocupație ale Kremlinului (estul și sudul Ucrainei, Transnistria, Osetia de Sud) sau baze militare și contingente de armată ale Federației Ruse (Karabah, Kazahstanul de Nord). Ele sunt unite și de o altă împrejurare: pentru fiecare dintre ele Kremlinul pregătește deja referendumuri false privind anexarea sau în ultimii ani „a sondat terenul” cu privire la o astfel de „perspectivă”, – amintește canalul TV.

„O parte din teritoriile Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei, Azerbaidjanului și Kazahstanului fie sunt deja ocupate de Federația Rusă, fie sunt sub amenințarea ocupației și anexării ulterioare sub pretextul protejării minorităților etnice presupus asuprite acolo”, – se arată în materialul canalului TV.

Potrivit sursei, „operațiunea specială” propagandistică” desfășurată la Erevan de slujitorii Kremlinului a indicat în mod clar care state, cu excepția Ucrainei, ar trebui să fie cele mai îngrijorate de anexarea iminentă prin ocupație militară și referendumuri false”.

„Tiraspolul este Rusia!”, – e scris pe afișe cu simboluri imperiale lipite în centrul capitalei Armeniei”, este unul dintre sloganuri care citat de postul de televiziune care citează mai multe materiale scandaloase din mass-media ce vorbesc despre intenția Kremlinului de a ocupa cel puțin regiunile de est ale Moldovei.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă”, – a declarat în ziua de 22 aprilie comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Federației Ruse Rustam Minnekaev. La 1 mai, ediția britanică The Times a citat informații ale serviciilor secrete ucrainene potrivit cărora Federația Rusă a elaborat deja un plan de invadare a Moldovei. La 10 mai această informație a confirmat-o șefa Serviciului de Informații Naționale al SUA Avril Haines”, – se spune în analiza canalului TV „Пятый”

De asemenea, „fostul senator al Rusiei Franz Klintsevich a spus uneia dintre resursele mass-media de propagandă ale Kremlinului: „Sunt necesare doar decizii ale parlamentului și ale președintelui Rusiei. Pridnestrovie ar putea deveni parte a țării în această toamnă”, adică, sincronizat cu planificata anexare a Donbassului, a regiunii Herson și a Zaporijiei în urma unor referendumuri false”, – amintește postul de televiziune „Пятый”.

Cum să împodobeşti cât mai frumos un brad de Crăciun

Sărbătorile se apropie, iar unul din momentele magice este împodobirea bradului de Crăciun. Cu această ocazie, experţii britanici prezintă sfaturi care te ajută să-l împodobeși cât mai frumos.

În primul rând, ei recomandă să cumperi seturi de 5 globuri sau 5 ornamente la fel, să poziţionezi decoraţiunile în zig-zag şi să aşezi luminiţele în jurul trunchiului.

1. Aveţi grijă la început să pregătiţi piciorul bradului. Acesta trebuie instalat întotdeauana pe o foaie de hârtie pentru ca să protejaţi podeaua de apă şi acele de brad care cad. Puneţi apă în picior, dacă este prevăzut un locaş în acest scop. Dacă nu, înfăşuraţi cu vată udă tulpina tăiată de la bază.

2. Puneţi mai întâi instalaţiile electrice, având grijă ca luminiţele să fie înfăşurate aproape de tulpină. Acest lucru ajută la o mai bună iluminare a globurilor.

3. Nu se pun mai puţin de 100 de luminiţe în întreg bradul. Brazii înalţi de peste 2 metri ar trebui să aibă circa 640 de luminiţe care să se aprindă în cascadă.

4. Ordinea e cheia! De sus în jos se pun câte 6, 8 şi apoi numai câte 12 globuri sub formă de cerc. Aveţi grijă ca cele identice să se succeadă în zig zag de sus în jos. La sfârşit se pun ornamentele la care ţineţi cel mai mult acolo unde vreţi să le vedeţi mai bine.

Cel mai important lucru este la acest Crăciun este culoarea. Conform ultimelor tendinţe din modă, se poartă ornamentele în culorile curcubeului, roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo şi violet.

Noi măsuri pentru debirocratizarea afacerilor

Guvernul a aprobat modificări ce vizează domeniul controlului activității de întreprinzător în Republica Moldova. Noile măsuri vor simplifica activitatea agenților economici și vor genera economii mediului de afaceri de peste 11 milioane de lei anual, odată cu eliminarea barierelor administrative și reducerea costurilor impuse de reglementări învechite, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Noile prevederi se referă la extinderea valabilității avizelor sanitare de la 1 până la 3 ani,  indiferent dacă produsele provin din țară sau din import. La fel, va fi exclusă necesitatea înregistrării de stat a aditivilor alimentari, enzimelor şi aromelor.De asemenea, este prevăzută excluderea limitărilor pentru tipurile de unități de comerț cu ridicata și introducerea obligativității indicării țării de origine pentru produsele alimentare nepreambalate – aceasta reprezintă o acțiune de susținere ai producătorilor locali. O altă modificare ce va facilita activitatea agenților economici ține de anularea autorizațiilor pentru afișele cu dimensiuni mai mici de 3 metri pătrați și prelungirea valabilității acestor autorizații pentru afișele mari.Străinilor cu drept de muncă, fără vize, le vor fi liberalizate condițiile de încheiere a contractelor de muncă, iar procedura de închidere a unei afaceri va deveni mai simplă și mai rapidă, prin utilizarea instrumentelor online. Mai mult, în cazul jocurilor de noroc, vor fi incluse măsuri mai clare pentru blocarea site-urilor neautorizate.În același timp, farmaciile din sate vor fi licențiate, indiferent dacă activitatea acestora este sau nu subvenționată de stat. „Inițiativele sunt foarte bune și importante pentru mediul de afaceri. În perioada următoare, este necesar să ne concentrăm pe modul în care se implementează legislația de mediu, pentru a reduce costurile antreprenorilor din acest domeniu. De asemenea, împreună cu ministerul Finanțelor, trebuie să simplificăm procedurile de comercializare a produselor agricole proprii. Avem foarte multă lume, în sate, pentru care e nevoie să stabilim un mecanism clar de comercializare”, a spus premierul Dorin Recean. 

Povestea de Iarnă – 5 ani de magie și căldură împreună!

În decembrie 2024, proiectul caritabil Povestea de Iarnă își sărbătorește aniversarea. De-a lungul a 5 ani, compania Media Show Grup, împreună cu Lupii lui Calancea, organizează un spectacol grandios de iarnă, inspirând fanii să devină mai buni și mai milostivi în ajunul sărbătorilor de Crăciun.

Deja un eveniment tradițional, concertul va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” pe 18 și 19 decembrie, la ora 19:30. Ediția a 5-a a proiectului promite și mai multe momente spectaculoase, invitând pe aceeași scenă energica trupă Lupii lui Calancea și emoționant al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Sergei Lunchevici”.

Concertul va încânta spectatorii cu decorațiuni spectaculoase, show de lumini și momente muzicale inspiraționale. Totuși, scopul principal al evenimentului este misiunea caritabilă. Fiecare oaspete va deveni parte dintr-o inițiativă care ajută pe cei care au nevoie, în special în lunile de iarnă.

Povestea de Iarnă este mai mult decât un concert. Este un moment în care muzica, bunătatea și tradițiile se unesc, creând amintiri care vor rămâne în suflet pentru totdeauna. Vino cu familia și prietenii pentru a simți căldura sărbătorilor și a face acest decembrie de neuitat!

Biletele pentru concertele din 18 și 19 decembrie sunt disponibile online: https://povesteadeiarna.md și în casele Palatului Național 

Organizatori: MEDIA SHOW GRUP și ALEX CALANCEA

Acuzații dure la adresa Moscovei: Rușii îi pregătesc pe copii de război în zonele ocupate ale Ucrainei
Articolul anterior
Hackerii ruși amenință cu atacuri asupra instituțiilor din țara noastră: ”Să vină iadul pe pământul Moldovei”
Articolul următor