În weekend, peste 2800 de șoferi au fost sancționați de agenții de patrulare

În weekend peste 2800 de șoferi au fost sancționați de agenții de patrulare, după ce au ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere.

55 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate alcoolică;

1541 au depășit limita de viteză;

593 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;

119 au primit amendă pentru necuplarea centurii de siguranță și purtarea convorbirilor telefonice;

137 conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto;

424 au oprit unitatea de transport în locuri interzise.

În această perioadă polițiștii INSP au intervenit în 309 cazuri, apeluri parvenite la numărul unic de urgență 112.

O fetiță de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Copila și nou-născutul au fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Oświęcim, sudul Polonia, transmite Onet. Urmează informații care vă pot afecta emoțional.

O poloneză de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Grupul de elevi a fost găzduit într-o pensiune din Zator, lângă Cracovia, transmite libertatea.ro.

Fetița de 13 ani s-a simțit rău miercuri seară și a născut copilul în toaleta unității de cazare, a precizat Małgorzata Jurecka,  purtătorul de cuvânt al poliției din Oświęcim. 

Nașterea a fost „supravegheată” de un asistent medical al centrului în care se aflau copiii, „care a respectat instrucțiunile telefonice de la secția de urgență a spitalului din Oświęcim”. 

Profesorii care se aflau în excursia școlară au sunat la poliție și la serviciile de urgență.

Tânăra mamă este îngrijită în spitalul din Oświęcim și starea ei este stabilă. Bebelușul a fost internat la Spitalul Universitar din Cracovia, „din cauza complicațiilor de sănătate”. 

Parchetul cercetează acum „o persoană necunoscută pentru raport sexual cu o persoană sub 15 ani”. Dacă făptuitorul este major, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 12 ani, conform legislației poloneze. 

Dacă tatăl nu este încă major, chestiunea va fi judecată de un tribunal pentru minori. Potrivit agenției de statistică CIS, în Polonia au fost 306.155 de nașteri la nivel național în 2022, dintre care 171 de mame au avut 15 ani sau mai puțin.

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Pacea și unitatea pe continentul european vor fi sărbătorite astăzi, 19 mai, începând cu ora 14:00, în municipiul Bălți, unde va fi inaugurat Orășelul European, anunță într-un comunicat Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Orășelul European își deschide porțile la Bălți. Agenda evenimentului

Evenimentul va avea loc în Piața Vasile Alecsandri din orașul Bălți, scrie www.stiri.md.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, anunță că în Orășelul European din Bălți va găzdui o serie de activități culturale și interactive pentru toate vârstele: pentru copii, tineri și maturi. Iar seniorii – buneii și bunicile – vor putea să se bucure de dansuri, activități sportive, lecții de nutriție și de sănătate.

Totodată la serbare va fi prezentă și Agenția de Dezvoltare Regională Nord care va pune la dispoziția publicului materiale informative despre proiectele de dezvoltare regională implementate în nordul țării inclusiv cu suportul Uniunii Europene, publicații de promovare a turismului, precum și materiale informative despre Uniunea Europeană.

Evenimentul va culmina cu un concert de excepție susținut de Satoshi, Pasha Parfeni și artiștii locali.

Agenda detaliată a evenimentului o găsiți aici.

Eveniment grandios de însemnătate națională la Spitalul clinic municipal ,,Gheorghe Paladi”

Eveniment de anvergură desfășurat la spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău! Conferința științifico-practică națională a celebrat aniversarea de 95 de ani a academicianului Gheorghe Paladi.

La data de 9 mai, comunitatea medicală a marcat 95 de ani de la nașterea academicianului Gheorghe Paladi – personalitate remarcabilă a medicinei autohtone, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, care și-a dedicat peste 70 de ani din viață implementării reformelor medicale, îngrijirii femeilor însărcinate și pregătirii generațiilor de specialiști în obstetrică, ginecologie și chirurgie.

În contextul aniversării remarcabile, Spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”, în colaborare cu Departamentul Obstetrică și Ginecologie din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a organizarea Conferința științifico-practică națională cu genericul „Zilele Gheorghe Paladi: La a 95-a aniversare”.Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 438164927_968217521977948_4271857061643610973_n.jpg

La eveniment au participat oameni de seamă ai lumii medicale, inclusiv specialiști de peste hotare. În calitate de invitați speciali, au fost prezenți academicianul Eva Gudumac, vicepreședinte al Academiei de Științe din Moldova, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială a Primăriei Chișinău, dar și membri ai familiei savantului.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 444480041_968217315311302_6887319629951567421_n.jpg

Reuniunea profesioniștilor obstetricieni-ginecologi a adus omagii marelui cercetător și medic Gheorghe Paladi accentuând contribuția majoră a academicianului în fortificarea bazelor domeniului obstetrical din țara noastră.

În deschiderea evenimentului, moderatorul conferinței Dr. Olga Cernețchi, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, a subliniat calitățile prețioase ale pedagogului ilustru. ,,Nu poți ajunge la deplina afirmare decât printr-o anevoioasă, laborioasă și îndelungată activitate – anume un astfel de parcurs îl caracterizează pe deplin pe savantul Gheorghe Paladi”, a afirmat președinta comitetului organizatoric al evenimentului.

Programul conferinței a cuprins prezentări și rapoarte despre cele mai recente descoperiri din domeniul obstetrical-ginecologic, inclusiv studii clinice realizate în cadrul spitalului ,,Gheorghe Paladi” și noi metode de tratament al afecțiunilor ginecologice, iar rezultatele cercetărilor științifice au fost publicate în suplimentul revistei ,,Sănătate publică, economie și management în medicină”.

Numărul cererilor de demisie depuse la Curtea de Apel Chișinău a ajuns la 21
Articolul anterior
În 2013, Putin a scos inima unei căprioare și i-a dăruit-o lui Berlusconi
Articolul următor