Încă 10 zile pentru înregistrări pe site-ul de compensații al Guvernului

Cei care nu au reușit să se înregistreze pe site-ul de compensații al Guvernului, mai au la dispoziție încă zece zile. Autoritățile anunță că pe 15 noiembrie încheie înscrierile, după care vor începe verificările veniturilor, dar și împărțirea consumatorilor pe categorii.

A fost lansată platforma compensatii.gov.md | IPN

Unele persoane care deja s-au înregistrat au spus că speră ca statul să le acopere cel puți 50 la sută din factură, transmite tv8.md.

„Nu, dar urmează. Mult, mult. 50%”. 

Și acestă pensionară, care face parte din categoria persoanelor vulnerabile spune că și-ar dori ca Guvernul să acopere măcar jumătate din factură. Femeia ne-a spus că deja a completat cererea. Pe lângă ajutor, însă, așteaptă ca statul să ridice pensiile.

Chiar dacă platforma a fost lansată pe 11 octombrie curent, unii nici nu au auzit de ea. 

 „Nu sunt la curent pur și simplu cu toate aceste întrebări… Nu. Cred că nu, eu sunt pensionar”. 

Azilul de Animale din Capitală, deschis pentru vizitatori

Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor” anunță că începând cu data de 16 mai 2024, Azilul Municipal de Animale situat pe str. Uzinelor 205/6, mun. Chișinău, primește vizitatori de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În perioada primăvară-toamnă, sâmbăta, în intervalul orar 09.00 – 16.00, se desfășoară târguri de adopții, în cadrul cărora vizitatorii au ocazia să interacționeze cu patrupezii noștri și să își aleagă favoritul cu care va merge acasă.

Avem câini sociabili, frumoși, de toate culorile, taliile și care sunt deparazitați, vaccinați, microcipați, sterilizați și abia așteaptă să își găsească familiile de care au atâta nevoie.

Totodată, vă informăm că persoanele care urmează să viziteze Azilul Municipal de Animale, vor completa o Declarație pe propria răspundere conform formularului atașat și au obligația de a respecta condițiile stipulate în Ordinul nr.4-a din 16 mai 2024, emis de către administratorul interimar al Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor”.

Primăria Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a BERD

Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și la Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Erevan, Armenia.

Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor”.

Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD.

„Este o onoare pentru noi, iar aceste premii sunt adjudecate pentru prima dată de către Chișinău.

Mulțumesc întregii echipe care depune eforturi în realizarea proiectelor cu implicarea și suportul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Primarul General, Ion Ceban, care a se află într-o vizită de lucru în Erevan, Armenia.

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Natalia Gavrilița și angajații Guvernului au plantat circa 15.000 de puieți de stejar
Articolul anterior
Vacanță tragică! Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Lacul Victoria din Tanzania
Articolul următor