Încă 22 de moldoveni au pierdut lupta cu noul Coronavirus

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au decedat 22 persoane infectate cu noul Coronavirus. Bilanțul victimelor în Republica Moldova a ajuns la 2.460. Datele sunt comunicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din numărul total al persoanelor decedate astăzi, 11 sunt femei și 11 sunt bărbați.

Deces 2439: Femeie de 70 ani, din r. Briceni, internată la SR Briceni. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 2440: Femeie de 86 ani, din r. Edineț, internată la IMSP SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, insuficiență renală cronică.

Deces 2441: Bărbat de 75 ani, din r. Anenii Noi, internat la IMSP SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Deces 2442: Bărbat de 81 ani, din r. Forești, internat la SR Floreşti. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2443: Femeie de 68 ani, din r. Fălești, internată la SR Fălești. Comorbidități: fibrilaţie atrială, hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat.

Deces 2444: Femeie de 62 ani, din r. Fălești, internată la SR Fălești. Comorbidități: fibrilaţie atrială, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 2445: Bărbat de 72 ani, din r. Ialoveni, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfom.

Deces 2446: Bărbat de 45 ani, din r. Soroca, internat la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfom.

Deces 2447: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău, internat la SCR. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2448: Bărbat de 71 ani, din r. Strășeni, transferat de la SR Strășeni, la SCR. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 2449: Femeie de 60 ani, din mun. Chișinău, transferată de la SCBI ”Toma Ciorbă”, la SCR. Comorbidități: pielonefrită cronică.

Deces 2450: Bărbat de 77 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială cronică.

Deces 2451: Bărbat de 65 ani, din r. Briceni, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2452: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2453: Femeie de 61 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.

Deces 2454: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități:boală cardiovasculară, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 2455: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat, nefropatie diabetică.

Deces 2456: Bărbat de 89 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități:  hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, nefropatie mixtă.

Deces 2457: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități:  hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, inflamatorie.

Deces 2458: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială cronică, diabet zaharat.

Deces 2459: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 2460: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: boală cardiovasculară, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 119.204 cazuri.

Până astăzi, 102.565 persoane s-au vindecat de Covid-19.

Un bărbat care a mers 1.400 de kilometri pe bicicletă pentru o strângere de fonduri a murit înainte de linia de sosire

Un ciclist din Marea Britanie a murit chiar înainte să încheie un maraton caritabil, după ce a parcurs aproape 1.400 de kilometri, relatează BBC.

ciclist merge pe drum neasfaltat fotografiat din spate

John Holubjowsky, în vârstă de 58 de ani, din Stoney Stanton, Leicestershire, se afla la doar 45 de kilometri de linia de sosire când a suferit un atac de cord, în 18 iunie.

Soția sa, Keeley, a spus că diagnosticul a fost un șoc, deoarece bărbatul nu avea probleme cardiace și îi plăcea să se mențină în formă.

El a strâns peste 3.200 de euro pentru centrul de îngrijiri paliative Loros. Keeley Holubjowsky a spus că soțul ei mergea pe bicicletă în cadrul unui grup organizat pentru a strânge bani pentru operațiuni caritabile.

Femeia a spus că a vorbeau la telefon în fiecare zi.

„M-a sunat în fiecare seară, în fiecare dimineață. Am vorbit cu el în dimineața când s-a întâmplat. Eram fericiți pentru că era ultima lui zi și a spus: „abia aștept să ajung la linia de sosire”. I-am urat succes”, a spus Keeley.

Pentru ca apoi nu a mai sunat-o, femeia a presupus că sărbătorea cu restul grupului. Mai târziu, însă, doi polițiști au venit la ea și i-au spus că soțul ei a murit.

Faimosul cântăreț rus Danya Milohin, comparat cu Iuri Shatunov. Reacția tânărului

Pe 23 iunie, jurnalista rusă Anna Mongait a scris un scurt necrolog în memoria lui Iuri Shatunov pe canalul ei Telegram. Ea a comparat viața solistului ,,Laskovîi Mai” cu cea a lui Danya Milohin, tiktoker și cântăreț popular care a crescut în același orfelinat din Orenburg. Același orfelinat, o carieră cu un public de milioane și un succes ,,sălbatic” la fete.

Comentariile lui Milohin nu au întârziat să apară.

,,Jurnalista Anna Mongait m-a numit Iuri Shatunov modern. Ce ***?! Am trăit, trăiesc și voi trăi! Atât fanii, cât și fanele mele mă compară adesea cu Freddie Mercury. Acest lucru poate fi prea mult. <…> Dar sunt sigur că priceperea mea poate concura cu Elton John al nostru”, a scris în bloggerul pe rețelele sociale.

Shatunov a intrat într-un grup muzical când avea doar 13 ani.

Danya Milokhin a devenit faimos la vârsta de 18 ani când a început tiktok. Acum este un tiktoker de top, participant la diverse emisiuni, imaginea Sberbank și idolul a milioane de zoomeri.

Даня Милохин: биография, кто он такой, как стал суперзвездой TikTok

Cheburashka a rămas ,,orfan”. Regizorul-animator Leonid Shvartsman a murit la 101 ani

Regizorul-animator Leonid Shvartsman a încetat la vârsta 101 ani. Artistul și animatorul sovietic a devenit faimos după crearea celui mai popular personaj ,,Cheburashka”.

Мультипликатору был 101 год

Personajul a fost creat pentru desenul animat al lui Roman Kachanov „Crocodil Gena” în 1969.

Leonid Shvartsman a lucrat la multe desene animate care au intrat în vistieria cinematografiei sovietice. Printre lucrările sale se numără zeci de filme nu doar sovietice, ci și rusești, printre care «38 попугаев», «Котёнок по имени Гав» серия «Обезьянки», «Дядя Стёпа — милиционер» и «Аленький цветочек».

Leonid Shvartsman a fost stângaci, dar în același timp a pictat de minune cu mâna stângă.

1.709 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul anterior
Rusia: Cinci copii au rămas orfani după ce părinții lor au băut dezinfectant pentru mâini la o petrecere
Articolul următor