Încă 23 de angajați medicali, testați pozitiv cu Covid-19

În Moldova, sunt raportate astăzi, 13 mai, 252 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

separator

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 5.406 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 23 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 13, personal auxiliar – 5.

Astăzi, a fost raportată apariția unui nou focar în orașul Soroca.

99 de angajați și beneficiari ai Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, Soroca, au fost testați astăzi pentru Covid-19, iar 49 de persoane au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre 17 beneficiari ai Centrului care urmează tratament la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

Totodată, din cei 8 angajați testați, 5 au fost confirmați pozitiv, dintre care 1 persoană urmează tratament în instituție medicală și 4 persoane sunt supuși tratamentului la domiciliu. În total, sunt 60 de cazuri de infectare la Centrul de plasament din Soroca.

Toți beneficiarii și angajații sunt supuși testării, rezultatele urmează a fi prezentate, raportează Ministerul Sănătății.

Instituția întreprinde zilnic măsurile de sănătate publică, precum: triajul riguros al beneficiarilor și angajaților prin termometrie; plasarea persoanelor suspecte în izolatorul instituției; stabilirea contacților din rândul beneficiarilor și angajaților, cu asigurarea monitorizării stării de sănătate; organizarea activității personalului în ture; intensificarea regimului de igienizare și dezinfectare a încăperilor, utilajelor.

MSMPS informează despre înregistrarea unui alt deces, cauzat de infecţia COVID-19:

Deces 185: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 2 mai, în cadrul spitalului clinic muncipal nr.1. Comorbidități: diabet zaharat tip II, encefalopatie disciruclatorie de tip mixt, AVC suportat.

În total 2176 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 185 au decedat.

În Moldova, sunt confirmate 252 cazuri de infectare cu Covid-19
Articolul anterior
O fetiță de 2 ani, din Călărași, găsită de polițiști după o noapte întreagă de căutări
Articolul următor
Alte articole interesante