Încă o secție de Terapie Intensivă a fost deschisă la Spitalul Clinic Municipal ,,Sfânta Treime”

La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost deschisă cea de-a doua secție de Terapie Intensivă, destinată pacienților care nu mai sunt pozitivi la virusul pandemic, dar continuă să fie în stare gravă.

separator

Astfel, autoritățile au decis să uşureze munca medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă și de la Spitalul Clinic Republican, ale căror secţii COVID sunt aproape pline, transmite publika.md.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, în prezent, în secția Terapie Intensivă, din cele 50 de locuri, 41 sunt ocupate.

Iar în total, în acest spital se tratează 98 de pacienți cu COVID-19. Noua secție de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului „Sfânta Treime” are 18 locuri, dintre care, șapte deja sunt ocupate.

Directorul instituției, Oleg Crudu, spune că în cele două secții sunt transferați pacienții care continuă să aibă nevoie de îngrijiri medicale complexe, chiar dacă s-au vindecat de COVID-19.

„Peste un timp oarecare sunt testați negativ, dublu negativ însă rămân gravi, unii chiar extrem de gravi și în acest caz spitalul „Sfânta Treime”, secția nou creată va prelua acești pacienți și respectiv va mări potențialul de acordare a ajutorului”, a declarat Oleg Crudu.

În cadrul ședinței Primăriei, șeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Sănătate, Tatiana Bucearschi, a spus că  în Chișinău sunt înregistrate 52 de focare de infecție, iar peste 5.700 de persoane se află acum sub supravegherea medicului de familie.

Totodată, peste 2680 de chișinăuieni au o formă ușoară și se tratează la domiciliu, iar aproape 1200 deja s-au vindecat acasă. Conform datelor oficiale, peste 2900 de pacienți din Capitală s-au vindecat de COVID-19, iar 179 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Ajută-ți ficatul să funcționeze corespunzător!
Articolul anterior
Astăzi, va fi difuzat filmul documentar despre basarabenii deportați ,,Siberia din oase”
Articolul următor
Alte articole interesante