Încă un magnat din Rusia a murit în condiții ciudate. S-ar fi înecat după ce a căzut dintr-o barcă

Ivan Pechorin, director general pentru industria aviației al companiei rusești Corporația pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic, a murit după ce ar fi căzut dintr-o barcă în largul coastei Vladivostok.

Încă un magnat rus a murit în condiții ciudate: Versiunea oficială

Potrivit Fox News, anunțul acestui deces a fost făcut, luni, de Corporația pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arctic, transmite Protv.ro.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a anunțat compania.

Pravda.ru, o agenție de știri pro-Kremlin, a anunțat că Pechorin și un grup de prieteni erau ”deja chercheliți” când s-au urcat, sâmbătă seara, pe o barcă pe insula Russky, în apropierea orașului Vladivostok.

Pechorin ar fi căzut de pe puntea din față a bărcii, la aproximativ 40 de minute de la începutul călătoriei, potrivit Pravda.ru. Corpul său a ajuns, luni, pe insula Russky.

Moartea lui Pechorin ar putea fi un accident tragic sau un… ”accident tragic”, potrivit lui Rebekah Koffler, fost ofițer al Agenției de Informații a Apărării, și autoare a cărții „Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America”.

„Este pe deplin plauzibil ca Pechorin să fi căzut în mare din barcă, când se legăna, dacă era beat. Să organizezi petreceri cu băutură la bordul unei bărci, și să înoți în mare pe întunericului – toate acestea sunt în concordanță cu modul în care se distrează oligarhii ruși. Dar este, de asemenea, o poveste care să fie folosită pentru a acoperi ceva. Adevărul este puțin probabil să fie descoperit, deoarece investigațiile rusești nu sunt de încredere”, a declarat Koffler pentru Fox News.

Înainte de a muri, Pechorin a moderat o discuție la Forumul Economic de Est de la Vladivostok – mai exact miercurea trecută – care a avut drept temă extinderea accesului aviației în Orientul Îndepărtat.

În aceeași zi, Putin a călătorit la Vladivostok, pentru a se adresa Forumului Economic de Est.

„Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. În ceea ce privește ceea ce am câștigat, pot spune că principalul câștig a fost întărirea suveranității noastre”, a spus Putin la conferința despre războiul din Ucraina, potrivit unei traduceri Reuters.

Magnații Rusiei mor în condiții ciudate

Pechorin nu este singurul membru al elitei Rusiei care a murit în circumstanțe tulburi.

Ravil Maganov, președintele gigantului petrolier rus Lukoil, a murit în urmă cu două săptămâni după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Tass, o agenție de presă controlată de Rusia, a anunțat că s-a sinucis, în timp ce compania sa a precizat că „a murit după o boală gravă”.

Lukoil a fost una dintre puținele companii care s-a declarat împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, numind-o „tragedie” în primele zile ale războiului și exprimându-și simpatia pentru victime.

Luna trecută, omul de afaceri de origine sovietică și criticul lui Putin, Dan Rapoport, s-ar fi sinucis, sărind de pe geamul apartamentul său luxos din Washington, DC.

Rapaport a fugit din Rusia în 2012, din cauza sprijinului pe care i l-a dat lui Alexei Navalny. El și-a exprimat frecvent sprijinul pentru Ucraina pe rețelele de socializare, numindu-l pe Putin „un om rău, corupt, înșelător și periculos”.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Trei frați minori au fost găsiți morți pe o plajă din New York, iar poliția crede că ar fi fost înecați de mama lor
Articolul anterior
Sute de locuri pentru parcarea bicicletelor vor fi amenajate în Capitală
Articolul următor