Începând de mâine, medicii serviciului de urgență 112 vor putea utiliza sistemul de comunicare radio TETRA

Începând cu data de 30 iulie în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească se va implementa sistemul de comunicare radio TETRA (Terrestrial Trunked Radio).

separator

Acesta a fost creat special pentru utilizarea de către Serviciile Specializate de Urgență.

Sistemul de comunicare TETRA oferă colaboratorilor CNAMUP posibilitatea de schimb, transfer de date şi efectuare rapidă a apelurilor, cu un grad înalt de protecție și securizare. Staţiile radio cu GPS încorporat permit localizarea permanentă a personalului medical, fie a ambulanței.

Datorită acestor dispozitive cu posibilități tehnice avansate se va micșora timpul de reacție a Serviciului AMU. Astfel, echipele de asistență medicală urgentă din întreaga țară vor activa mai rapid și mai eficient împreună cu alte Servicii Specializate de Urgență.

De menționat este faptul că sistemul TETRA va mări gradul de satisfacție a populației față de calitatea serviciilor medicale prestate la etapa de prespital. De asemenea, sistemul de radiocomunicații TETRA sporește considerabil capacitățile IMSP CNAMUP la fortificarea siguranței și securității personalului medical.

Moldovenii care revin din vacanțe sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile
Articolul anterior
Rețeaua Fidesco a lansat magazinul online cu livrare la domiciliu!
Articolul următor
Alte articole interesante