Începe construcția liniei electrice de înaltă tensiune cu România. Moldovenii vor putea beneficia de prețuri mai mici la energia electrică

Construcția liniei electrice aeriene pe direcția Vulcănești – Chișinău va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică a Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Prin acest proiect va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică, vom fi conectați la o linie de tensiune înaltă cu România. Prin această linie electrică se vor putea livra aproximativ 600 de Megawatt de energie electrică”, transmite Zdg.md.

Potrivit lui Spînu, consumul total maxim al Republicii Moldova este de aproximativ 1.100 de Megawatt pe întreg teritoriul țării, dintre care 800 pentru malul drept al Nistrului.

„De asemenea, Republica Moldova va deveni parte a unei piețe energetice competitive și sigure, atât la nivel național, cât și la nivel regional european, ceea ce în final va însemna un preț mai mic pentru energia plătită de moldoveni și securitatea livrărilor garantată”, a spus vicepremierul.

Contractul de construcție a liniei electrice aeriene de 400 kV de transport al energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale.

„Contractul a fost atribuit către KEC International – companie multinațională, al doilea cel mai mare producător de piloni de transmisie a energiei electrice din India și una dintre cele mai mari companii din lume de construcție a liniilor de transport de energie electrică”.

Primarul Ion Ceban se declară încântat. Peste 7 mii de oameni, vaccinați în cadrul maratonului
Articolul anterior
O fată săracă a devenit un designer de succes
Articolul următor