Îngrozitor! 1.000 de pisici au fost salvate dintr-un camion care se îndrepta spre abator. Carnea urma să fie vândută ca porc sau oaie

Poliția din China a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, a informat presa afiliată statului, eliminând astfel o parte dintr-un lanț de comerț ilicit care vinde în mod fraudulos carne de felină susținând că e carne de porc sau oaie și stârnind preocupări serioase, atât din punct de vedere al protecției animalelor, cât și privind siguranța alimentelor, transmite CNN citat de digi24.ro.

Acționând la informația activiștilor pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia estică chineză Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez,The Paper. Fără această intervenție, lotul de pisici ar fi fost probabil sacrificat și expediat spre sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport. Poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a transmis The Paper, după ce a dejucat un complot care ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari.

Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau înregistrate ca animale de companie. Ziarul a raportat că activiștii pentru animale au observat pentru prima dată un număr mare de cutii de lemn bătute în cuie care transportau multe pisici lângă un cimitir.

Ei au patrulat pe străzi timp de șase zile și când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport. Un activist citat de instituție a spus că, în operațiunea ilegală, 500 de grame de carne de pisică se putea vinde cu aproximativ 4 dolari, pretinzând că e carne de oaie sau porc. Fiecare pisică ajunge la aproximativ patru până la cinci kilograme după este procesată. „Unii oameni vor face orice pentru profit”, a declarat pentru The Paper, Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.

O altă activistă Han Jiali, care a spus că a luat parte la oprirea camionului, a declarat publicației de știri chinezești că nu este prima dată și că ea a oprit anterior comerțuri ilicite similare în Guangdong, o provincie din sudul Chinei. Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și siguranța alimentelor pe rețelele sociale chineze, mulți cerând un control mai mare din partea autorităților. Țara s-a luptat cu o istorie lungă de scandaluri alimentare și de siguranță în trecut. Un scandal alimentar recent care a devenit viral se referă la un cap de șobolan găsit în mâncarea care se servea la o facultate.

Oficialii locali au insistat inițial că a fost o bucată de gât de rață, dar pe fondul temerilor unei mușamalizări, anchetatorii provinciali au fost chemați și au constatat adevărul. Deși China are legi care să reglementeze și să protejeze animalele, dar și animalele pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie, câinii și pisicile fără stăpân. Grupurile pentru drepturile animalelor și protecția mediului au militat de mult împotriva utilizării părților de animale – inclusiv din multe specii pe cale de dispariție – pentru medicina tradițională. Există, de asemenea, o opoziție tot mai mare față de un festival anual al cărnii de câine în Yulin, în regiunea autonomă de vest Guangxi.

„Animalele nu au drepturi și nu există nicio garanție pentru siguranța alimentelor”, a scris unul dintre sutele de utilizatori care au intervenit în cea mai recentă dezbatere. Autoritățile locale au fost criticate în 2021 pentru moartea mai multor animale de companie eutanasiate după ce proprietarii lor au fost testați pozitiv pentru Covid. Un incident, în care un lucrător din domeniul sănătății a bătut până la moarte un corgi cu o lopată, a declanșat o explozie de furie. „Sper că țara va avea în curând o lege privind protecția animalelor”, a spus un alt utilizator, referindu-se la ultimul scandal.

Verificați online statutul certificatului medical! Precizările Casei Naționale de Asigurări Sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale amintește tuturor cetățenilor despre posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical.

Pentru a utiliza acest serviciu electronic urmează să introduceți în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului (după cum se vede din imaginile de mai jos). 

Acest serviciu electronic permite beneficiarului să verifice statutul certificatului de incapacitate temporară de muncă.

Datele din certificatele de incapacitate temporară de muncă pot avea următoarele statute afişate pe ecran:

Mai multe informații utile referitor la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă puteți găsi AICI.

”Ne înghite pământul!” Încă un oraș, de această dată din România, în alertă din cauza unei străzi care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte

Situație critică la Slănic Prahova, acolo unde o stradă s-a surpat și a apărut un crater adânc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar clădirile din împrejurimi sunt în pericol. Specialiștii geologi sunt în zonă și fac permanent măsurători. Până se va veni cu o concluzie, perimetrul de siguranță a fost extins, iar traficul rutier și pietonal este interzis, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 14:15 La o zi după craterul format în oraș, localnicii au sesizat probleme și la grădinița Nr.1 din Slănic. Părinții au avertizat autoritățile că pereții unității crapă de pe o zi pe alta. Prefectul județului Prahova a trimis un control la grădiniță pentru a vedea dacă situația are legătură cu craterul din oraș. ISU a venit cu un răspuns în legătură cu această situație. „Urmare a sesizărilor primite, o echipă operativă a ISU Prahova s-a deplasat la imobilul cu destinația grădiniță, care se află la o distanță de aproximativ 400 m fața de locația unde s-a produs tasarea terenului, pentru a verifica informațiile conform cărora situația de urgență produsă în data de 25.04.2024 a afectat și unitatea de învățământ. La locul solicitării, pompierii au constatat existența unor crăpături la pereții imobilului, însă, conform reprezentanțiilor grădiniței, acestea existau și s-au accentuat”, a transmis ISU. Potrivit autorităților, în unitatea de învățământ nu se desfășoară activități. „Până la o expertiză de specialitate, nu putem confirma sau infirma că evenimentul produs reprezintă cauza accentuării crăpăturilor deja existente la unitatea de învățământ preșcolar. Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 25.04.2025, a fost adusă în discuție și locația grădiniței, experții cooptați neputând să formuleze o recomandare în lipsa unor expertize de specialitate. De asemenea, dorim să informăm că măsurile adoptate au fost luate gradual și au caracter preventiv, iar acestea au ca scop protejarea vieții cetățenilor și nu acela de a crea un disconfort. Dorim să mulțumim locuitorilor imobilelor din zona afectată pentru că au dat curs recomandărilor noastre și să-i asigurăm că toate instituțiile implicate în gestionarea acestui eveniment depun toate eforturile pentru ca disconfortul creat să aibă un impact cât mai mic”, se mai arată în comunicatul ISU.

Localnicii spun că trăiesc un coșmar și că se simt permanent în pericol.

O echipă de experți tehnici este prezentă la fața locului și face verificări pentru a stabili cauza producerii surpării și ce riscuri sunt în zonă. Se iau în calcul mai multe variante, inclusiv un lac subteran care să fi dus la această surpare. De asemenea, zona este exploatată de sute de ani și există și varianta ca sub loc să fie o galerie subterană.

O stradă aglomerată din Buriticupu, un oraș din nord-estul Braziliei, a ajuns acum o prăpastie largă cu o adâncime de 80 de metri – o clădire de 20 de etaje ar încăpea în ea. Canioanele formate în urma eroziunii solului avansează cu o viteză îngrijorătoare și distrug mii de case din America Latină și Africa și amenință terenurile agricole fertile din unele părți din China, SUA și Europa, potrivit BBC.

Aeroportul Internațional Galați-Brăila, așteptat și de moldovenii din sudul Republicii Moldova

Europarlamentarul galatean Dan Nica a anuntat deblocarea proiectului aeroportului din zona Galati-Braila, obiectiv pentru care ROMATSA si-a dat avizul de amplasare, anunță presa română.  

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, a declarant ca avizul ROMATSA a fost obtinut extrem de greu, din cauza proximitatii judetului Galati de granita cu Ucraina, existand necesitatea asigurarii unui spatiu mare de zbor, pentru orice tip de situatie.

Potrivit autoritatilor, pana la finalul acestui an urmeaza sa fie gata studiile tehnice legate de constructia aeroportului, urmand ca anul viitor sa fie scos la licitatie Studiul de Fezabilitate al aeroportului si ulterior se va identifica sursa de finantare (parteneriat public/privat, fonduri europene sau fonduri guvernamentale) necesara constructiei obiectivului.

Conform estimarilor, constructia unui aeroport la Galati s-ar ridica la circa 500 de milioane de euro.

Potrivit studiilor de specialitate efectuate pana in prezent, aeroportul de pasageri dar si de marfuri de la Galati este gandit sa se amenajeze pe o suprafata de 250 de ha (cu posibilitate de extindere cu inca 115 ha) pe raza localitatilor galatene Tudor Vladimirescu, Slobozia Conachi si Branistea. Terminalul de pasageri va include o constructie cu parter si etaj, avand in total 7 porti de intrare Schengen si 3 porti non-Schengen, o parcare auto, zona terminalului cargo, turnul de control si alte constructii necesare.

Estimarile facute arata ca dupa 15 ani de functionare, aeroportul va avea un trafic de un milion de pasageri pe an, fiind vorba despre locuitorii din Galati, Braila, Vrancea, Buzau, dar si Republica Moldova sau Ucraina.

Un tânăr român de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina. S-a înrolat voluntar
Articolul anterior
Inundații puternice în Italia. Mașini blocate în pasaje, circulație oprită pe autostrăzi, școli închise
Articolul următor