Îngrozitor! 1.000 de pisici au fost salvate dintr-un camion care se îndrepta spre abator. Carnea urma să fie vândută ca porc sau oaie

Poliția din China a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, a informat presa afiliată statului, eliminând astfel o parte dintr-un lanț de comerț ilicit care vinde în mod fraudulos carne de felină susținând că e carne de porc sau oaie și stârnind preocupări serioase, atât din punct de vedere al protecției animalelor, cât și privind siguranța alimentelor, transmite CNN citat de digi24.ro.

Acționând la informația activiștilor pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia estică chineză Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez,The Paper. Fără această intervenție, lotul de pisici ar fi fost probabil sacrificat și expediat spre sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport. Poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a transmis The Paper, după ce a dejucat un complot care ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari.

Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau înregistrate ca animale de companie. Ziarul a raportat că activiștii pentru animale au observat pentru prima dată un număr mare de cutii de lemn bătute în cuie care transportau multe pisici lângă un cimitir.

Ei au patrulat pe străzi timp de șase zile și când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport. Un activist citat de instituție a spus că, în operațiunea ilegală, 500 de grame de carne de pisică se putea vinde cu aproximativ 4 dolari, pretinzând că e carne de oaie sau porc. Fiecare pisică ajunge la aproximativ patru până la cinci kilograme după este procesată. „Unii oameni vor face orice pentru profit”, a declarat pentru The Paper, Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.

O altă activistă Han Jiali, care a spus că a luat parte la oprirea camionului, a declarat publicației de știri chinezești că nu este prima dată și că ea a oprit anterior comerțuri ilicite similare în Guangdong, o provincie din sudul Chinei. Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și siguranța alimentelor pe rețelele sociale chineze, mulți cerând un control mai mare din partea autorităților. Țara s-a luptat cu o istorie lungă de scandaluri alimentare și de siguranță în trecut. Un scandal alimentar recent care a devenit viral se referă la un cap de șobolan găsit în mâncarea care se servea la o facultate.

Oficialii locali au insistat inițial că a fost o bucată de gât de rață, dar pe fondul temerilor unei mușamalizări, anchetatorii provinciali au fost chemați și au constatat adevărul. Deși China are legi care să reglementeze și să protejeze animalele, dar și animalele pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie, câinii și pisicile fără stăpân. Grupurile pentru drepturile animalelor și protecția mediului au militat de mult împotriva utilizării părților de animale – inclusiv din multe specii pe cale de dispariție – pentru medicina tradițională. Există, de asemenea, o opoziție tot mai mare față de un festival anual al cărnii de câine în Yulin, în regiunea autonomă de vest Guangxi.

„Animalele nu au drepturi și nu există nicio garanție pentru siguranța alimentelor”, a scris unul dintre sutele de utilizatori care au intervenit în cea mai recentă dezbatere. Autoritățile locale au fost criticate în 2021 pentru moartea mai multor animale de companie eutanasiate după ce proprietarii lor au fost testați pozitiv pentru Covid. Un incident, în care un lucrător din domeniul sănătății a bătut până la moarte un corgi cu o lopată, a declanșat o explozie de furie. „Sper că țara va avea în curând o lege privind protecția animalelor”, a spus un alt utilizator, referindu-se la ultimul scandal.

„În memoria victimelor nevinovate”. Ambasadorul României, alături de Mihai Popșoi, a depus flori la ambasada Ucrainei

Membrii misiunii diplomatice a României în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Cristian Leon Țurcanu, au depus flori la ambasada Ucrainei. Acțiunea are loc la împlinirea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, iar la evenimentul de comemorare a participat și ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, dar și alți diplomați străini.

„Împreună cu atașații Apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alături de Mihai Popșoi și colegii ambasadori de la Chișinău, am depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, a transmis ambasadorul român.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina. În tot acest timp, milioane de persoane au fugit din țara vecină, iar zeci de mii de soldați ucraineni și-au pierdut viața în luptele împotriva Rusiei.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în R. MoldovaFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Ambasadorul UE și ambasadorii statelor membre ale UE Uniunii Europene au depus flori în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Potrivit Delegației UE la Chișinău, cei prezenți au adus un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene care luptă pentru viitor mai bun.

„Astăzi se fac doi ani de când Putin și Rusia au inițiat o invazie de scară largă împotriva unui popor rezistent, cu o voință de fier și speranță pentru un viitor mai bun. Pentru a păstra amintirea vie, aducem un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene. Împreună transmitem un mesaj puternic de solidaritate, stând umăr la umăr cu prietenii noștri ucraineni. Vom sprijini Ucraina și poporul ei în timp ce își continuă drumul către pace și o zi de mâine mai luminoasă”, se arată în mesajul Delegației UE.

Primarul Ion Ceban, la doi ani de război: ,,Rămânem solidari cu poporul ucrainean”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj, astăzi, 24 februarie, când se împlinesc doi ani de când Rusia a pornit un război împotriva Ucrainei.

,,2 ani de război în Ucraina. Din prima zi, noi, moldovenii, am fost alături și am ajutat cetățenii ucraineni și rămânem solidari cu poporul ucrainean.

PACE dorim în toată lumea și în țara vecinilor noștri. Și aici, acasă, cetățenii noștri își doresc siguranță, liniște și încredere în ziua de mâine.

În semn de solidaritate astăzi Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Arcul de Triumf vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei”, a transmis Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Un tânăr român de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina. S-a înrolat voluntar
Articolul anterior
Inundații puternice în Italia. Mașini blocate în pasaje, circulație oprită pe autostrăzi, școli închise
Articolul următor