Un tânăr român de 27 de ani a murit pe frontul din Ucraina. S-a înrolat voluntar

Un român a murit pe frontul din Ucraina. Era înrolat voluntar, în divizia luptătorilor străini care ajută trupele Kievului să respingă invazia rusească, scrie digi24.ro.

Rudolf Wittman, născut și crescut în Arad, a plecat în urmă cu un an pe frontul din Ucraina. Acolo și-a găsit însă sfârșitul, la doar 27 de ani, în timp ce lupta pentru dreptate și libertatea altora. Acolo și-a găsit și dragostea: pe Ivanna, o ucraineancă. Tânăra a postat un mesaj emoționant pe rețele sociale, la scurt timp după moartea lui. „Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”, sunt cuvintele tinerei căreia românul i-a promis că îi va dedica viața, la finalul războiului.

Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină

Înainte să ajungă pe frontul din Ucraina, Rudolf s-a antrenat timp de cinci ani în cele mai grele condiții, alături de Legiunea Străină. Cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă despre el.

Renata Zambori, prietenă: „Își dorea să facă dreptate, să faca un bine în lumea asta. După ce și-a terminat contractul în Legiune, a fost așa întâmplător că atunci a început războiul în Ucraina. Pentru că el avea deja experiență, s-a dus să ajute oameni simpli, copii, bătrâni.”

Marcus Jivan, unul dintre prietenii apropiați, este și cel care l-a condus până la granița cu Ucraina, în momentul în care Rudolf a decis că vrea să ia parte la război. Marcus Jivan, prieten: „Pentru mine e un erou, sunt foarte mândru de el. L-am apreciat tot timpul. O persoană foarte calculată, calmă, o inimă de aur. Ar fi dat tot pentru tine, nu ar fi contat. A fost foarte perseverent, foarte dedicat. În mai putin de un an a învățat ucraineana, deci un spirit extraordinar. Nu aș fi putut face ce a făcut. O ambiție de fier e puțin, și fierul se îndoaie. El a fost efectiv ca diamantul, indestructibil.” Potrivit oficialilor de la Kremlin, de la începutul războiului, peste 1.500 de mercenari români ar fi luptat de partea Ucrainei.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Atac în Rusia. Cea mai mare fabrică de oțel, în explozii. Cetățenii sunt îngroziți

În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone au lovit Uzina Metalurgică Novolipețk, cea mai mare fabrică de oțel din Federația Rusă.

Exploziile au avut loc sâmbătă, 24 februaruie, în jurul ore 03:00, la exact doi ani de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, transmite Ziare.com.

Localnicii notează că au auzit sunete de drone și cel puțin trei explozii, după care a izbucnit un incendiu puternic la întreprindere. Angajații fabricii s-au refugiat imediat într-un adăpost.

Cu toate acestea, cel puțin o persoană a fost rănită. Nu există informații despre starea victimei. Canalul rus de Telegram „VChK-OGPU”, despre care se crede că este asociat cu serviciile ruse de informații, susține că ținta atacului a fost secția de sinterizare și atelierul de pregătire a minereului, adică echipamente importante în procesul de producție.

Potrivit guvernatorului regiunii Lipețk, Igor Artamonov, atacul nu a cauzat prea mult rău întreprinderii.

Uzina metalurgică Novolipețk (NLMK) este cea mai importantă și strategică întreprindere a complexului militar-industrial rus. Produce cel puțin 18% din oțelul Federației Ruse, care este folosit, printre altele, pentru producția de echipamente militare, rachete balistice și de croazieră, precum și focoase nucleare, iar acest lucru face din fabrica rusă o țintă militară legitimă pentru Ucraina.

La Kiev nu a fost comentat incidentul. Cu toate acestea, dronele ucrainene ar putea ajunge cu ușurință la uzină, care se află la doar aproximativ 400 de kilometri de granița cu Rusia. NLMK este cel mai mare activ al oligarhului Vladimir Lisin, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia numit și „portofelul” lui Vladimir Putin.

https://x.com/aborealis940/status/1761266565285122332?s=20

Alerte cu bombă în patru aeroporturi din Franța
Articolul anterior
Îngrozitor! 1.000 de pisici au fost salvate dintr-un camion care se îndrepta spre abator. Carnea urma să fie vândută ca porc sau oaie
Articolul următor