Inspectorii de patrulare atenționează șoferii privind riscul de adormire la volan

Adormirea la volan – risc major de provocare a accidentelor rutiere! Polițiștii Regimentului de patrulare nord discută cu conducătorii auto despre metodele de combatere a somnolenței la volan. Șoferii autovehiculelor de mare tonaj și curse lungi sunt preveniți de ofițerii de patrulare din nordul țării despre riscurile adormirii la volan în timp ce conduc.

separator
Aceștia sunt preîntâmpinați că dacă observă semne de somnolenţă în timpul șofatului obligatoriu să staționeze într-un loc sigur şi să doarmă minim 20 minute sau să fie înlocuiți șoferii. Precizăm că deschiderea geamului sau conectarea radioului nu sunt măsuri efective pentru a combate somnolența la volan.

Chiar dacă șoferul nu adoarme în timp ce conduce, șofatul în stare de somnolență și oboseală este periculos din cauza că scade atenția acestuia, iar abilitățile sale de a reacționa în trafic sunt afectate. În această stare conducătorul auto este de 5 ori mai expus de a comite un accident rutier.

#Inspectoratul_Național_de_Patrulare recomandă tuturor șoferilor să conducă prudent și să fie odihniți la volan.

Prognoze alarmante. Cum va fi vremea în luna martie?
Articolul anterior
Nata Albot, mesaj emoționant pentru mama: ,,Atunci când mi-a fost mai greu, m-a luat în brațe și m-a purtat peste toate necazurile”
Articolul următor
Alte articole interesante