Institutul Robert Koch a calificat Moldova ca țară de risc: Carantină obligatorie pentru moldovenii care intră în Germania

Institutul Robert Koch, autoritatea germană în Sănătate, a elaborat astăzi, 17 iunie 2020, lista statelor în care persistă riscul înalt de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, călătorii care intră în Germania și au fost într-o zonă de risc inclusă în lista țărilor cu risc sporit de infectare, sunt obligați să se carantineze pentru 14 zile.

separator

În lista țărilor cu risc crescut de infectare este inclusă și Republica Moldova. Vezi lista țărilor aici.

România nu este inclusă în listă. Prin urmare, cetățenii români nu sunt izolați la intrarea în Germania.

Întrucât lista poate fi modificată în timp, persoanele care călătoresc sunt îndemnate de către Institutul Robert Koch să verifice imediat înainte de a începe călătoria dacă au fost într-una din aceste zone în ultimele 14 zile înainte de a intra în Germania.

Clasificarea ca zonă de risc se bazează pe o analiză și o decizie comună a Ministerului Federal al Sănătății, Oficiul Federal de Externe și Ministerul Federal al Internelor.

Clasificarea ca zonă de risc se bazează pe o evaluare în două etape. În primul rând, se stabilește în ce state / regiuni au fost înregistrate peste 50 de persoane recent infectate la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile.

În a doua etapă, se utilizează criterii calitative pentru a determina dacă există încă riscul unui contaminări crescute pentru țările / regiunile care sunt nominal sub limita specificată. Evaluarea este în special determinată de numărul total de infecții și tipul de focar (local limitat sau extins), capacitățile de testare ale țărilor, precum și testele efectuate per număr de locuitori, precum și măsurile luate în state pentru a încetini procesul de infectare (reglementări de igienă, urmărirea contactelor etc.).

Femeia care spunea într-un video că își îngrijește singură rănile în spitalul din Comrat, a murit
Articolul anterior
Cum să previi apariţia varicelor!
Articolul următor
Alte articole interesante