Interesul moldovenilor pentru vaccinare scade. Autoritățile se arată îngrijorate

Autoritățile se arată îngrijorate de ritmul de vaccinare anti-Covid-19 înregistrat în ultima perioadă. Tatiana Zatîc, ministra interimară a Sănătății, spune că deși dispunem de mult mai multe doze de vaccin în comparație cu începutul campaniei de imunizare, interesul populației față de vaccinare scade.

Zilnic, numărul persoanelor cărora le este administrat rapelul este mult mai mare față de numărul persoanelor cărora li se administrează prima doză, transmite IPN.

„Suntem îngrijorați de ritmul de vaccinare care se înregistrează în țară. Pe zi înregistrăm câte 14.000 de vaccinuri administrate pentru a doua doză și doar câte 2.000 pentru prima doză. Asta înseamnă că există, din nou, un grad de reticență din partea populației în a se vaccina. Sistemul poate face față, poate să vaccineze un număr mare de persoane, rămâne doar ca și oamenii să-și dorească acest lucru”, a spus Tatiana Zatîc în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit datelor oficiale, rata de imunizare în Republica Moldova este de puțin peste 11%. Totuși, specialiștii spun că cifra persoanelor vaccinate este mai mare, luându-se în considerare numărul persoanelor care și-au administrat vaccinul în România sau alte state.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 7 zile au fost administrate 60.000 de doze de vaccin, iar în total, de la începutul campaniei de imunizare – peste 500.000 de doze. Peste 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei morbidității în rândul acestora.

În țara noastră se înregistrează o ușoară scădere a numărului cetățenilor care vor să plece peste hotare
Articolul anterior
Surplus de doze de vaccin în România. Vor fi efectuate donații către Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante