Interpretul moldovean Oleg Spînu a făcut senzație la Vocea României: A întors patru scaune cât ai clipi din ochi. VIDEO!

Oleg Spînu a făcut senzație la Vocea României. A întors patru scaune și a stârnit revoltă în platou. Horia Brenciu și Theo Rose au primit mute de la Irina, scrie protv.ro.

Oleg Spînu a stârnit un duel al replicilor între antrenori, replici care mai de care mai bine convingătoare și argumente pe măsură.

Smiley l-a recunoscut pe Oleg de la Românii au talent, acolo unde a ajuns până în finală și a luat locul trei.

Smiley: „Oleg, știi ce îmi place la tine, e clar că ai o voce extraordinară, dar ai un suflet extraordinar. Mie asta mi-a plăcut de prima dată când te-am văzut și asta îmi place cel mai mult la tine. Se simte în felul în care câți, se simte în felul în care zâmbești…”

Tudor: „Oleg, ce am făcut noi acum este un pic de relație antrenor-concurent…Tu ai o super voce…Te implor, știu că nu am șanse…dă-mi și mie șansa, Oleg, să te ajut să faci momentele pe care ți le dorești și pe care le meriți. Te rog!”

Irina Rimes: „Eu nu am limite…Își place să ne vezi cum ne batem pentru tine?…Eu o să am grijă de tine ca mama ta.”

Oleg vine din Chișinău și este elev în clasa a X- a la Colegiul de Muzică. A fost și la școală primară de muzică. După ce termină liceul ar vrea să meargă la Conservator.

Cântă la saxofon, vioara, chitara ,fluier. Cel mai mult îi place să cânte la saxofon. Mama l-a îndrumat spre muzica de mic. Nu canta nimeni din familiei.

A participat și la Românii au talent în sezonul 13, unde a cantat. A luat locul 3. Cântă împreuna cu Andra. A fost la Londra cu ea a cântat în fața a 12 000 de oameni.



Ziua Națională a Vinului a culminat cu Concursul „Polobocul de Aur 2024”. Cine au fost câștigătorii

Nouă producători de vin de casă s-au învrednicit cu câte un butoiaș de 100 de litri, în cadrul concursului „Polobocul de Aur”. Învingătorii au fost anunțați și premiați în cadrul celei de-a doua zi a sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”. Aceștia spun că sunt mândri de faptul că este apreciată calitatea vinurilor de casă, iar autoritățile spun că au toate șansele să devină mici producători. Vinurile au fost premiate în diverse categorii, scrie politik.md.

„Pe parcursul anilor la concursul „Polobocul de Aur” au participat zece mii de probe din peste 20 de raioane. Au fost învingători 210. Din acei 210 circa 70 la sută deja-s mici producători care au vinuri îmbuteliate în rețelele din Republica Moldova dar și peste hotare”, a menționat președintele Camerii de Comerț și Industrie, Sergiu Harea.

„Noi avem programe de subvenționare foarte interesante pentru ei. De la anul vor trece pe segmentul de subvenționare în avans, ceea ce înseamnă că Ministerul Agriculturii prin AIPA va investi alături de el. În procesul de investiții nu va mai aștepta un an de zile să-și primească subvenția pentru investițiile făcute”, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Concursul „Polobocul de aur” este o inițiativă a Camerei de Comerț și Industrie, care are scopul de a pune în valoare producerea vinului de casă. În acest an, la etapa regională, în luna martie, au participat peste 500 de vinuri de casă.

Prăpăd într-un paradis turistic: străinii sunt evacuați din hoteluri, elefanții mor înecați

Doi elefanţi au murit înecaţi în timpul viiturilor care au lovit oraşul Chiang Mai, importantă destinaţie turistică din nordul Thailandei, a anunţat duminică un reprezentant al rezervaţiei în care trăiau animalele, scrie stirileprotv.ro.

Autorităţile locale au evacuat turiştii din hoteluri, iar magazinele din centrul oraşului au fost închise, transmite AFP.

Peste o sută de elefanţi aflaţi într-o rezervaţie afectată de inundaţiile care fac ravagii în această regiune a ţării de mai multe săptămâni au fost salvaţi vineri, în urma unei ample operaţiuni de intervenţie.

Aproximativ o sută de angajaţi şi voluntari au ajutat la mutarea celor 117 elefanţi din rezervaţia Elephant Nature Park, lângă Chiang Mai, pe un teren mai înalt, potrivit media thailandeze.

Doi elefanţi – pe nume Pang Fah Sai, de 16 ani, şi Pang Ploy Thong, de 40 de ani – au fost găsiţi morţi sâmbătă. Acesta din urmă era orb, potrivit media locale.

„Cel mai urât coşmar al meu a devenit realitate când mi-am văzut elefanţii plutind în apă”, a declarat pentru media locale Saengduean Chailert, directoarea rezervaţiei de elefanţi.

Nordul Thailandei este afectat de inundaţii devastatoare

„Nu voi mai permite niciodată una ca asta”, a spus ea, promiţând că elefanţii vor fi mutaţi pe un teren mai înalt, înainte de sosirea musonului de anul viitor.

Un parc modern va fi amenajat la Pănășești în locul unei gunoiști

Primul parc modern din satul Pănășești, raionul Strășeni, se află în prezent în construcție, pe un fost teren școlar de 70 de ari, care până mai ieri era o gunoiște stihinică. Oamenii din sat sunt entuziasmați de această inițiativă, subliniind că, în sfârșit, acest loc nu este lăsat de izbeliște, și că localnicii, în special tinerii și copiii, vor avea un spațiu de agrement și recreere, scrie moldova1.md.

Casa Ecaterinei Sălcuțan, o localnică în vârstă de 75 de ani, se află chiar lângă terenul pe care va fi construit noul parc și care până nu demult era acoperit de gunoaie. Femeia povestește că întreaga mahala a avut mari bătăi de cap din cauza gunoiștei apărute pe acest loc.

„Deodată a fost un turn de apă pentru grădiniță, dar cu timpul a ruginit, s-a defectat și nu a lucrat, după aceea a început: care și cum se îndreptau, aruncau gunoiul, cui nu îi era lene și am fost împotrivă, dar până acum nu au fost bani, nu s-a făcut. Noi singuri am fost de părerea ca să fie curat” a relatat Ecaterina Sălcuțan, locuitoare din Pănășești.

Lângă acest teren se află și grădinița din localitate. Directoarea instituției spune că acest proiect este binevenit pentru locuitori, dar mai ales pentru copiii.

„Având în vedere că aici era un teren transformat în gunoiște, dar creșteau mulți copaci, pomi neautorizați, acestea fiind în apropiere de grădiniță, era un pericol pentru foarte mulți copii care veneau spre grădiniță. Ceea ce urmează să se întâmple schimbă lucrurile, pe lângă faptul că vom avea și o siguranță, vom avea posibilitatea ca copiii să se dezvolte”, a menționat Viorica Istrati, directoarea grădiniței.

Și alți oameni din Pănășești cu care am stat de vorbă au spus că așteaptă cu nerăbdare construcția parcului în centrul satului.

„Este un proiect de amploare, doar beneficii pentru sat și copii, că o să aibă un teren de joacă, unde să se distreze”;

„Am o părere foarte bună, e o idee bună, copiii o să aibă unde să se joace, decât să fie mizerie prin împrejur, acolo locuiesc oameni, cred că e o idee bună”, au spus oamenii.

Potrivit primarului comunei, Valeriu Bujoreanu, noul parc va avea o scenă de vară, un teren multifuncțional de sport, un teren de sport pentru adulți și un loc de recreere pentru mămici.

„Acum se încep lucrările, o să fie în primul rând construit un perete de sprijin pentru parcare, intrarea o să fie amenajată, după care o să fie începute lucrările de construcție a scenei teatrului de vară și terenului multifuncțional sportiv. Lucrările sunt de lungă durată, timp de 17 luni”, a declarat Valeriu Bujoreanu, primarul comunei Pănășești.

Proiectul, cu o valoare estimată de aproximativ cinci milioane de lei, este finanțat din Fondul Național de Mediu și reprezintă un exemplu concret al angajamentului Guvernului de a revitaliza terenurile degradate și de a crea spații verzi funcționale pentru comunități.

Ziua Națională a Vinului a culminat cu Concursul „Polobocul de Aur 2024”. Cine au fost câștigătorii
Articolul anterior