Ion Ceban a înmânat diplome medicilor români, care au activat la spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”

Primarul general, Ion Ceban, a oferit astăzi diplome de gratitudine din partea municipalității, cadrelor medicale din România, care au activat timp de 2 săptămâni, alături de specialiștii noștri, în cadrul IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, la tratarea pacienților cu Covid-19.

separator
Cei 4 specialiști de peste Prut, care au activat în cadrul IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”: Ionuț Vultur Dacian, Attila Detari, Rodica Băginean și Olga Mitreanu, fac parte din echipa de 42 de doctori și lucrători medicali, cu specializări în anestezie, terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență, care au sosit în Republica Moldova, la sfârșitul lunii aprilie, a.c.

Grație experienței de activitate cu cei 4 medici români, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” intenționează să stabilească relații de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Edilul capitalei a mulțumit echipei din România, care reprezintă Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru efortul depus în tratarea bolnavilor cu coronavirus. Ion Ceban a ținut să remarce că în situația curentă, marcată de pandemie, când doctorii luptă cu o maladie, practic necunoscută, ajutorul venit din afară înseamnă noi experiențe pentru doctorii din Chișinău sau confirmarea faptului că personalul medical face totul ce îi stă în puteri, pentru ca bolnavii să-și revină și să se întoarcă în familie, dar și în societate.

Totodată, primarul și-a exprimat recunoștința pentru suportul și asistența acordată municipiului Chișinău de România, în perioada pandemiei cu Covid.

La rândul, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Romania, au înmânat primarului general al capitalei și directorului spitalului municipal, placheta de medalie, în semn de bună colaborare.

Ultima oră! Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul PAS la alegerile pentru Primăria Chișinău

Fostul premier Natalia Gavrilița este unul dintre posibilii candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de primar al Capitalei. Declarația a fost făcută în această seară de ex-premier în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Premierul Natalia Gavrilita în prima vizită oficială la UE, Bruxelles, 27 septembrie 2021.

Fostul premier a mai menționat că la moment se discută mai multe posibile candidaturi.

„Discutăm împreună cu colegii, avem mai mai multe persoane care ar fi potrivite pentru a exercita această funcție. Sunt convinsă că avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decât se face acum în Chișinău. Am discutat despre mai multe candidaturi”, a spus Gavrilița.

Amintim că alegerile locale vor avea loc în această toamnă. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, scrutinul ar putea avea loc în ultima duminică din luna octombrie sau prima din noiembrie.

Ucraina anunță că trupele ruse s-au retras din Nova Kahovka, regiunea Herson

Din 22 martie, toate unitățile armatei ruse, care erau staționate în Nova Kahovka, regiunea Herson, au părăsit orașul, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu este clar dacă ucrainenii au preluat controlul asupra orașului.

Anterior, armata rusă a „confiscat” populației civile cantități mari de echipamente de uz casnic și electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și telefoane mobile, scrie tv8.md, conform Unian.

Bahmut rămâne epicentrul celor mai aprige lupte din est. În același timp, armata rusă crește presiunea asupra Avdiivka.

Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE: Declarația adoptată în Parlamentul European

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova a adoptat, pe 23 martie, o declarație prin care cere mai mult sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, potrivit căruia s-a solicitat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări, dar și regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Moldova, scrie tv8.md.

Situația din Republica Moldova va fi discutată în Parlamentul European

Prin declarația adoptată, se mai cere „unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene”, „mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova”.

De asemenea, Comitetul vrea liberalizarea totală a comerțului UE Moldova, creșterea sprijinului financiar european pentru țara noastră și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Am co-prezidat astăzi o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova. Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene, și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Sărbătorim Ziua Familiei împreună cu Delimano!
Articolul anterior
Fundația Medpark lansează proiectul „Grijă pentru colegi”, în susținerea lucrătorilor medicali care au suportat infecția Covid-19
Articolul următor