ÎPS Petru i-a transmis un mesaj de felicitare Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării unui deceniu de slujire arhierească a Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți, și a șase ani de când a fost ales arhipăstor al Eparhiei de Bălți.

ÎPS Petru i-a transmis un mesaj de felicitare Episcopului de la BălțiFoto: Mitropoliabasarabiei.md

În mesajul său, ÎPS Petru a subliniat rolul esențial pe care Preasfințitul Antonie îl joacă în viața spirituală și misionară a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, evidențiind devotamentul și jertfa sa neobosită în slujba credincioșilor din zona de nord a Basarabiei.

„În acești ani, Preasfinția Voastră, ați demonstrat o profundă dedicare și un zel duhovnicesc neobosit în slujba Bisericii lui Hristos, devenind un model viu de dăruire și jertfă pentru toți clericii și credincioșii din zona de nord a Mitropoliei Basarabiei. Activitatea misionară desfășurată cu atâta dragoste și râvnă a întors inimile multor suflete către Blândul Păstor, contribuind semnificativ la întărirea comunităților ortodoxe din această regiune.

Prin grija părintească și înțelepciunea pastorală, ați reușit să promovați valorile tradiționale românești și să sprijiniți numeroase inițiative culturale, educative și caritabile, devenind o sursă mângâiere pentru toți cei aflați în nevoie. Eforturile Preasfinției Voastre au fost întotdeauna îndreptate către consolidarea unității și identității naționale și religioase a credincioșilor din Basarabia, aducându-ne aminte de rădăcinile noastre spirituale și identitare românești.

Așa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur: „Episcopul trebuie să fie pildă vie a celor duhovnicești, căci el este cel care povățuiește poporul spre mântuire”. Aceste cuvinte reflectă întru totul misiunea și lucrarea pe care Preasfinția Voastră le-ați îndeplinit cu sfințenie și devotament în ultimii zece ani de slujire.

De asemenea, să nu uităm cuvintele Sfântului Antonie cel Mare, ocrotitorul Preasfinției Voastre: „Începutul şi sfârşitul mântuirii este dragostea”. Prin această dragoste, pe care ați manifestat-o neîncetat, ați adus mângâiere și alinare tuturor celor ce au avut nevoie de sprijin și povățuire duhovnicească.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă dăruiască în continuare sănătate, putere și discernământ, pentru a putea duce mai departe misiunea sfântă încredințată, și să Vă binecuvânteze cu har și pace în toate lucrările Preasfinției Voastre”, se spune în mesajul ÎPS Petru.

Amintim că, pe data de 24 mai 2018, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a analizat propunerea Adunarii eparhiale a Episcopiei de Bălţi şi, în urma votului exprimat, a ales în scaunul vacant al Episcopiei de Bălţi pe Preasfinţitul Părinte Antonie (Anatolie) de Orhei, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului. În acest fel, s-a restabilit un adevăr istoric şi după 74 de ani a fost ales al patrulea episcop canonic la Bălţi.

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

O tânără din Călărași a deschis un salon de înfrumusețare cu sprijinul ANOFM. Ajutor financiar de circa 114.000 lei
Articolul anterior
O nouă secție de Terapie Intensivă, inaugurată la Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”
Articolul următor