Irina Loghin, despre momentele dramatice prin care a trecut pe vremea când era doar un copil

A avut o copilărie grea, cu multe lipsuri, dar şi cu fericirea de a avea familia aproape. Irina Loghin a vorbit cu emoţie despre micile bucurii, dar şi despre momentele dramatice prin care a trecut pe când era doar un copil, într-un interviu realizat de Dan Negru.

Dan Negru: Asta este toată familia. Câţi ani să aibă poza asta?

Irina Loghin: Aveam 14 ani.

Dan Negru: Grea copilăria Irinei Loghin după război?

Irina Loghin: Da…de foame, luam clopotul de la capră şi mergeam şi mulgeam capra în clopotul ala. Nu mai ştiam eu de bacterii. Era aşa de bun. Nu mai găsesc eu lapte aşa de gustos…

Dan Negru: Este vreo amintire dureroasă pe care o aveţi din copilărie?

Irina Loghin: Am rămas marcată pe viaţă de o întâmplare destul de emoţionantă. Faptul că stăteam într-un cătun, veneau lupi. Fratele meu cu un vecin au zis să merg să duc oile înapoi. Şi m-am dus, am urcat prin lăstărişul ala, până sus. Îmi era puţin urât. Când am ajuns acolo, acolo erau foarte mulţi scaieţi din aştia cu mărăci, care agăţau. Şi lângă ei văd un câine. Stătea cu capul în jos şi când m-a simţit a făcut ochii mari la mine. Aveam o căţeluşă lup şi am crezut că este căşeluşa mea Dolfa. Când m-am dus mai aproape mai erau vreo şase, şapte. Erau haită de lupi. Am început să ţip. Fratele era destul de departe de mine. Oile au mirosit treaba asta…m-au şi auzit ţipând şi au început să fugă. Eu după oi şi lupii după mine. Fratele şi celălalt băiat au început să fluiere când m-au văzut că coboram. Şi am rămas cu o teamă.

sursa

Armele au amuțit la Kiev. Muzica maestrului Eugen Doga a răsunat în capitala Ucrainei

Un concert al renumitului compozitor, maestrului Eugen Doga a avut loc în capitala Ucrainei. Acesta a fost susținut de Orchestra simfonică și soliștii Operei din Kiev. Evenimentul este perceput drept un gest al solidarității popoarelor R.Moldova și Ucrainei. Când răsună muzica maestrului Eugen Doga, armele tac, menționează Consulatul onorific al R.Moldova la Vinița, citând-o pe președinta R.Moldova, Maia Sandu.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior

Gazda evenimentului au fost Larisa Rusnak, Artistă a Poporului din Ucraina și dirijorul Evgheni Voronko.

Concertul urma să aibă loc acum doi ani, cu prilejul marcării celor 85 de ani de la nașterea maestrului Eugen Doga. Evenimentul însă a fost zădărnicit de războiul Rusiei declanșat împotriva Ucrainei.

„Chiar din primele ore de la invazia rusă în Ucraina, poporul R.Moldova a susținut Ucraina în lupta pentru apărarea independenței. „Se spune că atunci când vorbesc armele, muzica tace, însă muzica maestrului Eugen Doga poate reduce armele la tăcere. Întreaga lume va fi alături de noi”, Maia Sandu””, se arată în mesajul Consulatului onorific al R.Moldova la Vinița, conform www.deschide.md.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale şi interior

Eugen Doga este un compozitor cu renume mondial. A compus muzică pentru mai mult de 200 de filme. Printre acestea „Regina Margo”, „Ana Pavlova”, „O tabără urcă în cer”, „Maria Mirabela” și alte pelicule îndrăgite de public.

Renumele mondial i-a adus celebrul vals „Tandra și gingașa mea fiară”, apreciat de UNESCO drept cea mai valoroasă operă muzicală a secolului XX.

În Chișinău numele maestrului Eugen Doga îl poartă o stradă din centrul orașului și o școală de muzică.

Imagini cutremurătoare cu soldații ucraineni care recuperează trupul unui camarad căzut la datorie

Un soldat ucrainean care luptă la Bahmut, oraș care a devenit scena celei mai sângeroase bătălii a războiului, a publicat imagini din timpul unei misiuni în care a mers cu alți trei militari pentru a recupera trupul unui camarad căzut pe front, transmite Hotnews.ro.

Roman Trokhymets spune că nu a vrut să publice o astfel de înregistrare, însă a vrut ca întreaga lume să vadă care este prețul victoriei în fața invaziei ruse.

„Suntem epuizați. Am mers pe pozițiile sparte de artileria inamică. Sub foc continuu și gloanțe inamice”, a povestit Trokhymets.

Împreună cu alți trei colegi au mers sub focul inamic pentru a recupera trupul neînsuflețit al unui camarad care și-a pierdut viața în timpul bătăliilor crâncene de la Bahmut.

„Doi dintre noi l-au scos, al treilea ne-a acoperit pentru a nu fi împușcați în spate. Nu mă înțelegeți greșit, nu reușim întotdeauna să luăm și cadavrele, pentru că intensitatea luptelor este nebună. În aceste bătălii, am suferit pierderi, dar am ucis un număr uriaș de inamici. Așa că vom învinge cu siguranță ”, a mai spus soldatul ucrainean.

Bahmut rezistă

Forţele ucrainene din afara oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei reuşesc să ţină unităţile ruse la distanţă, astfel că muniţii, alimente, echipamente şi medicamente pot fi livrate apărătorilor, a anunţat armata ucraineană sâmbătă, informează Reuters.

De asemenea, în cel mai recent raport al său privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineană susţine că a ucis 193 de ruşi şi a rănit alţi 199 în timpul luptelor de vineri.

Rusia a făcut din capturarea oraşului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Oraşul a fost în mare parte distrus în luptele care durează luni de zile, timp în care Rusia a lansat asalturi repetate.

„Reuşim să livrăm muniţiile, hrana, echipamentele şi medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reuşim să scoatem răniţii noştri din oraş”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Serhii Cerevatîi la postul de televiziune ICTV.

Potrivit lui Cerevatîi, trupele de recunoaştere şi contra-artileria armatei ucrainene ajută să fie menţinute deschise unele drumuri spre oraş. Alături de pagubele grele provocate inamicului, forţele pro-Kiev au doborât două drone şi au distrus cinci depozite de muniţii ale acestuia, vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, precizează Reuters.

Duminica trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că trupele ruse au înregistrat mai mult de 1.100 de morţi în mai puţin de o săptămână de lupte în şi lângă oraşul Bahmut.

Și-a pus cizmele vechi pe raftul magazinului și a plecat acasă cu pantofi noi! Isprava unei tinere din capitală

O tânără, vizitatoare a unui magazin din sectorul Buiucani al Capitalei, fără să știe că este filmată, a probat o pereche de pantofi sport, s-a uitat în oglindă cum i se potrivește și cu ei a plecat acasă. Problema e că nu a trecut pe la casă pentru a-i plăti. 

Magazin incaltaminte din piele naturala pentru femei si barbati. Intra pe  site si comanda incaltaminte din piele de sezon. | Incaltaminte piele  naturala femei si barbati. Made in Romania. Pas Mania

Cizmele pe care le purta când a venit la magazin le-a aranjat frumos pe raft, unde erau și alți pantofi ai magazinului. 

Fata ar fi venit la magazin cu o prietenă. Și cealaltă a probat ceva, dar nu a avut același curaj. Mai mult, se pare că a observat camera și asta, cel mai probabil, a făcut-o să se răzgândească, scrie publika.md

Imaginile de pe camera de supraveghere au fost analizate de angajații magazinului și acum caută suspectele. 

Pe un canal de telegram, unde a fost distribuită înregistrarea video pentru a fi identificate mai ușor, a a menționat cineva că suspecta ar fi furat patru perechi de pantofi. 

Medicul erou care a scos din flăcări bolnavi cu Covid de la Spitalul Piatra Neamț, a fost premiat de OMS
Articolul anterior
Criuleni: șofer beat a urcat la volan. Au decedat doi bărbați tineri
Articolul următor