Irina Loghin și familia ei s-au infectat cu Covid-19 la mare. Care e starea artistei?

Oficialii din sănătate precizează că nu destinația în sine este problematică, ci comportamentul lipsit de responsabilitate al turiștilor.

separator

Irina Loghin este internată la ”Matei Balș”, unde au ajuns și soțul și fiul ei, întorși de pe litoral. Contactată de stirileprotv.ro, artista a confirmat că s-a îmbolnăvit.

“Până acum nu m-am simțit deloc rău. Nu m-am plâns în niciun moment de vreun simptom”, povestește Irina Loghin.

Soțul, Ion Cernea, precum și fiul cântăreței, Ciprian Cernea, sunt, la rândul lor, în spital. Potrivit unor surse, doar în cazul lui Ion Cernea, în vârstă de 84 de ani, ar exista simptome.

Irina Loghin, care are 81 de ani, crede că a luat virusul după întoarcerea celor doi de la mare.

Curenții de aer de la mare favorizează răspândirea virusului?

De ce marea este un risc, atâta vreme cât apa sărată nu facilitează transmiterea SARS-COV-2, iar ultravioletele îl distrug?

Din cauza aglomerației, a ignorării măsurilor de protecție și a distanțării, dar și a curenților de aer.

Virusul se plimbă de la o persoană bolnavă la alta prin aerosoli, eliberați când vorbim, râdem, respirăm ori tușim.

Conf. dr. Carmen Chifiriuc: ”La mare sunt curenți. Curenții ăștia favorizează deplasarea rapidă a aerosolilor și dacă respecți distanța tot nu ești protejat. Dacă ar tuși cineva în parc la 5 metri de tine una e dacă e vânt și e fix pe direcția ta și alta e dacă nu sunt curenți”.

Vântul este, așadar, o problemă în orice spațiu deschis în care oamenii nu poartă mască.

Un băiat de 16 ani din Canada și-a împușcat mama și a ucis doi polițiști, înainte să se sinucidă

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Edmonton, Canada, și-a împușcat mama și a ucis doi polițiști înainte să se sinucidă, relatează The Guardian.

Poliția din SUA a făcut publice imagini brutale dinaintea morții lui Tyre  Nichols. Își striga mama când era bătut de agenți - Stirileprotv.ro

Un oficial de poliție și un înalt oficial guvernamental au declarat că bărbatul și-a împușcat și rănit mama joi dimineața într-un apartament din orașul Edmonton, din provincia Alberta. Doi ofițeri de patrulare au fost împușcați și uciși după ce au ajuns la fața locului în jurul orei 12:47. Nu există niciun indiciu că ofițerii au tras focuri de armă.

Dale McFee, șeful serviciului de poliție din Edmonton, a declarat că suspectul înarmat a murit împușcându-se. Mama acestuia a fost transportată la spital cu răni grave, însă este stabilă și a rămas internată. 

McFee i-a identificat pe ofițerii uciși ca fiind Travis Jordan, în vârstă de 35 de ani, ofițer în serviciul de poliție din Edmonton timp de opt ani și jumătate, și Brett Ryan, în vârstă de 30 de ani, ofițer de cinci ani și jumătate. „Nu vă pot spune cât de devastați suntem de pierderea lor”, a spus McFee.

Ryan a fost amintit ca un pilon al comunității și un arbitru de hochei pentru tineret de multă vreme. Darcy Carter, de la Asociația de hochei minor Spruce Grove, a spus că ofițerul și soția sa așteptau un copil. Ryan a fost paramedic înainte de a deveni ofițer de poliție și era pasionat de munca sa în poliție, a spus Carter. „Nu îl voi uita niciodată. Fața i se lumina când vorbea despre slujba lui.” „Și-a făcut treaba și a făcut mai mult decât ceea ce presupunea cu adevărat meseria lui”, a spus Shmigelsky.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a transmis pe Twitter condoleanțe și sprijin celor dragi și colegilor ofițerilor. „În fiecare zi, ofițerii de poliție se pun în pericol pentru a menține oamenii în siguranță. Vestea că doi ofițeri de poliție din Edmonton au fost uciși în îndeplinirea datoriei ne amintește de această realitate.”

Uciderile sunt primele pentru serviciul de poliție din Edmonton din 2015, când agentul Daniel Woodall, un anchetator de crime motivate de ură, a fost împușcat de nenumărate ori în timp ce folosea un berbec pentru a intra într-o reședință. Un alt ofițer, sergentul Jason Harley, a fost lovit de un cartuș care i-a pătruns armura corporală, dar a supraviețuit.

Edmonton este capitala provinciei Alberta, unde, în martie 2005, un bărbat a împușcat și a ucis patru membri ai Poliției Regale Canadei Montate în Mayerthorpe, centrul Albertei. Înainte de asta, agentul Ezio Faraone a fost împușcat la Edmonton, în timp ce răspundea la un jaf armat în 1990.

Școlile profesionale din Republica Moldova, incluse în programul ERASMUS+ al UE

Școlile profesionale din R. Moldova pot participa prin programele Erasmus+ la proiecte de consolidare a capacităților în domeniul educației și formări profesionale, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău.

ȘCOALA PROFESIONALA NR.6

Potrivit informațiilor, aceste proiecte presupun acțiuni de cooperare internațională, bazate pe parteneriate multilaterale între organizațiile active în domeniul educației și formării profesionale din țările asociate la programul Erasmus+ (statele UE, Islanda, Macedonia de Nord, Turcia, Norvegia, Serbia și Liechtenstein) și din țările terțe, care nu sunt asociate la program, cum este Republica Moldova. Inițiativele au scopul să susțină relevanța, accesibilitatea și capacitatea de adaptare ale instituțiilor de educație și formare profesională.

În acest context, directorii școlilor profesionale au participat la o sesiune de informare privind oportunitățile Programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Oficiul ERASMUS+Moldova și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din România.

În prezent, în Republica Moldova activează 90 de instituții de învățământ profesional tehnic, cu un număr total de peste 45 000 de elevi.

Trei români, prinşi după ce au furat peste cinci tone de carne, în Belgia. „Pentru consum propriu”

Trei români au fost prezentați ieri în fața instanței penale din Belgia după ce au furat peste cinci tone de carcase de carne de porc din camion, scrie antena3.ro.

O companie din Botoșani deține cel mai mare abator din România. Este pe  primul loc în topul național producătorilor de carne - BotosaniNews.ro

Trei români sunt judecați acum e instanța penală din Mechelen, Belgia pentru că au furat peste 5,5 tone de carcase de porc dintr-un camion. Oamenii au fost prezentați ieri în fața judecătorilor.

Potrivit autorităților belgiene, cei trei români au comis nouă furturi, de fiecare dată în aceeași parcare din zona Reedonk, în Bornem. Ei riscă acum pedepse cuprinse între zece luni și trei ani de închisoare.

Cei trei au fost prinși în flagrant la începutul lunii octombrie 2021, în parcarea din zona Reedonk, unde au scos carcase de porc dintr-un camion și le-au încărcat într-o dubă frigorifică.

Ancheta privind furtul de porci sacrificați începuse cu puțin timp în urmă, la sesizarea unei companii germane care comandase carcase de porc din Belgia și care constata că sunt probleme cu livrările: soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente.

Zeci de mii de manifestanţi au protestat în Belarus pentru a treia duminică la rând
Articolul anterior
Transformare radicală! Carolina a reușit să slăbească 27 de kg, online, cu ajutorul Centrului Online de Nutriție și Sport
Articolul următor