Irina Rîngaci a devenit campioană mondială Under 23

Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană mondială Under 23. La Tirana, ea a obținut 4 victorii în categoria de greutate 65 kg, cu indianca Monika, turcoaica Busra Efe, americanca Macey Ellen Kilty și Amina Tandelova.


La 53 kg, Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint. În finală, ea a fost învinsă de japoneza Mako Oono. Eleva lui Andrei Chiperi a reușit să se impună în fața româncei Beatrice Ferent și luptătoarei din Kazahstan, Altyn Shagayeva, conform olympic.md.

Viața amoroasă se va îmbunătăți semnificativ pentru 3 zodii

Odată cu mutarea lui Mercur în Pești din 23 februarie, se anunță schimbări importante în sfera relațiilor și a iubirii pentru anumite zodii. Energia sensibilă și intuitivă a lui Mercur în această poziție astrală poate aduce transformări semnificative în viața amoroasă a unor nativi, deschizând uși către noi conexiuni emoționale și înțelegere profundă în relații, scrie realitatea.net.

Până  să terminăm săptămâna 19-25 februarie 2024, trei zodii vor putea să se  mângâie pe spate și s își spună: „Bravo!” Cu siguranță vom face un pas înainte și vom lupta pentru ceea ce credem că  este corect în dragoste și devotament. 

Săptămâna aceasta ne testează superficialitatea. Suntem profunzi sau superficiali? Acesta este testul, iar aceste trei zodii vor trece fără să își dea seama. Mutarea lui Mercur în Pești din 23 februarie și Luna Plină din Fecioară din 24 februarie vor fi evenimentele care ne vor permite cu adevărat să vedem că avem de ales aici: avem încredere în partenerii noștri sau ne îndoim de ei din cauza unor detalii fără sens pe care le-am descoperit? Sunt șanse să ne găsim drumul direct spre vârf, unde vom străluci împreună în dragoste.

Taur

Dacă te gândești la asta, ai putea veni cu o listă completă de lucruri de discutat cu partenerul tău romantic . Dacă ești sincer cu tine însuți, unele dintre acele lucruri sunt destul de îngrozitoare. Cu toate acestea, chiar te-ai săturat să-ți auzi vocea în timp ce te plângi și ți-ar plăcea să te concentrezi asupra a ceea ce este bun în relație, iar săptămâna aceasta te va ajuta să faci asta cu succes.

Vei descoperi că binele depășește răul în multe privințe. Dacă petreci prea mult timp concentrându-te pe ceea ce face această persoană atât de greșit tot timpul, vei ajunge să pierzi atât de mult din propriul tău timp prețios. De aceea, săptămâna aceasta este o turnatură atât de bună pentru tine. Cântărind binele și răul, afli că pentru bine merită să lupți.

Și asta vei face: să lupți pentru bine, iar tu, dragă Taur, ești un luptător foarte puternic. De fapt, s-ar putea chiar să descoperi că, dacă cineva îți oferă sfaturi atât de nesolicitate cu privire la motivul pentru care ar trebui să părăsești persoana cu care ești, vei sfârși prin a-i spune să se ocupe de treburile lor. Săptămâna aceasta este pentru vindecare și pentru a reveni la așa cum erau cândva lucrurile. Nu este imposibil și amândoi sunteți dispuși să învățați și să încercați.

Fecioară

Ai văzut zilele cu partenerul tău când lucruri precum comunicarea pur și simplu nu ți-au fost la dispoziție. Ați petrecut multe zile doar mormăind unul la celălalt, fie în semn de aprobare, fie de dezaprobare. Este ca și cum relația voastră s-ar fi degradat într-un loc în care v-ați speriat amândoi de reacția celuilalt și ceea ce vă aduce în această săptămână este ideea că puteți vorbi cu adevărat unul cu celălalt.

Ceea ce vei vedea că se întâmplă este că persoana cu care ești este aceeași persoană care a fost întotdeauna, ceea ce înseamnă că ai cel mai bun prieten în partenerul romantic cu care ai inceput. Săptămâna aceasta are atât de mult potențial pentru amândoi. Dacă ați putea să vă amintiți că sunteți cu adevărat cei mai buni prieteni. Nu sacrifica comunicarea fricii; acesta este un bilet dus dus către un final.

Foloseste energiile acestei perioade pentru a reveni în contact cu acea înțelegere minunată și unică pe care amândoi o aveți unul față de celălalt. Persoana pe care o iubești este atât de originală și diferită și de aceea o iubești. Dacă trebuie să te uiți profund în tine pentru a vedea unde trebuie să te schimbi, atunci fă-o. Rămâi deschis pentru ca lucrurile să se poată îmbunătăți cu adevărat. Crede în puterea schimbării și acceptării.

Pești

Este posibil să nu te înțelegi întotdeauna cu persoana cu care ești. Nu ai cum să lași pe cineva să spună ceva negativ despre ei, ceea ce s-ar putea să descoperi că se întâmplă. Un membru al familiei este pe cale să-ți spună părerea despre persoana pe care o iubești. Ești deja supărat pe ei pentru că te gândești că ai fi deschis să le auzi părerile despre acest subiect. Nu esti.

Și datorită tranzitelor de opoziție din această săptămână, vei descoperi că ești la fel de gata să-ți aperi partenerul pe cât este acest membru al familiei să-l condamne. Ești puternic și înverșunat si tu nu lasi pe nimeni să spună nimic despre persoana pe care o iubești, chiar dacă acea persoană nu este întotdeauna cea mai perfectă din lume pentru tine. 

Vei descoperi că poti ierta persoana cu care esti, dar nu persoana care o atacă verbal. Știi unde se află loialitatea ta și sunt complete cu partenerul tău romantic. Ești nedumerit. Știi pe cine iubești și vei lupta pentru ei, pana la sange, deoarece acesta este partenerul tău. Acest subiect este acum închis pentru discuții.

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte.

Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. 

Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat  Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat anunțul Guvernului SUA privind sancțiunile împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Șor de a submina procesele electorale din țara noastră în interesele Kremlinului.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri.

Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a transmis Dorin Recean pe Telegram

Tragedie la Sângerei! O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap

Tragedie la Sîngerei. O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap.

Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a confirmat pentru PulsMedia.MD cazul, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei, dar și la faptul că este vorba despre un caz cu implicarea unui minor.

„Fiind examinat corpul neînsuflețit al adolescentului de către medici, preliminar, careva semne de moarte violentă nu s-au constatat. Acesta a fost transportat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului. Polițiștii din Sîngerei au inițiat un proces penal în cadrul căruia investighează toate circumstanțele în care a avut loc tragedia”, susține Talpă.

Un copil de a murit, după ce s-ar fi asfixiat cu o pungă. Tragedia a avut loc noaptea trecută. în jurul orei 22:00, într-o locuință din orașul Sîngerei, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 15 ani. Cadavrul acestuia a fost găsit de către mama sa, ultima fiind și cea care a alertat poliția despre caz.

Sursele noastre mai menționează că băiatul avea pe cap o pungă cu care s-ar fi asfixiat, dar și ar fi folosit un balonaș cu gaz. Preliminar s-ar fi stabilit că adolescentul ar fi recurs la acest gest disperat din cauza unor probleme în familie.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical, însă din nefericire ,medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Medicul-legist care a examinat cadavrul nu a depistat semne de moarte violentă. Totodată, oamenii legii au stabilit că atunci când a fost găsit cadavrul copilului, ușa locuinței era încuiată din interior.

Dânsul nu a lăsat niciun bilețel de adio, iar oamenii legii au inițiat un proces penal în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Amintim că acest caz este cea de-a zecea tragedie înregistrată ieri, fiind și al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore.

Rusia a reușit să ducă în regiunea transnistreană manuale despre „istoria patriei”
Articolul anterior
Filmul „Scrisoare de pe frontul de Est” al regizorului Dumitru Grosei, premiat la festivalul de film din Erevan
Articolul următor