În Islanda, numărul deceselor rutiere scade simțitor grație trecerilor pietonale de tip 3D

Islanda are probabil mai creativă soluție pentru siguranța rutieră. În mai multe orașe ale țării, pe străzi, sunt deja realizate doar treceri pietonale de tip 3D, o pictură stradală care crează iluzia optică de benzi înălțate.

separator
Designul inovator oferă călătorilor senzația de mers pe calea aerului, iar tabloul tridimensional captează la maxim atenția șoferilor, care încetinesc viteza instinctual odată ce văd „dungi aparent plutitoare pe zebră”.

Potrivit autorităților, trecerile pietonale 3D reduc semnificativ numărul deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere.   

Portretul Allei Pugaciova, dat jos din Sala Oktyabrsky din Sankt Petersburg, după 40 de ani

Portretul Artistei Poporului din URSS Alla Pugaciova a dispărut din Sala de Concerte Oktyabrsky din Sankt Petersburg, transmite presa rusă.

Помощница Аллы Пугачевой подтвердила возвращение певицы в РФ | Персона |  Культура | Аргументы и Факты

Primadona muzicii ruse a considerat această sală din Sankt Petersburg favorita ei și a susținut acolo peste 20 de concerte.

Autoritățile ruse au decis să scape de portretul de pe perete al legendarei artiste. Portretul a atârnat pe peretele din foaierul sălii de concert mai bine de 40 de ani, relatează Komsomolskaya Pravda.

În acest moment, cântăreața este stabilită în Israel, împreună cu soțul ei, umoristul Maxim Galkin, și gemenii cuplului, în vârstă de 9 ani. Au evadat din Rusia, după începutul războiului în Ucraina.

Любви изначально не было": как менялись Пугачева и Галкин в течение 20 лет

Moldoveni care muncesc în Canada vor putea beneficia de pensii și alte alocații sociale

Cetățenii moldoveni care muncesc în Canada vor putea beneficia de pensii și alte alocații sociale. La ședința online de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor pentru încheierea unui acord de securitate socială între Republica Moldova și Canada.

The Feds Are Now Making It Easier For People With These Jobs To Move To  Canada - Narcity

Astfel, atât cetățenii moldoveni care muncesc în Canada, cât și cei canadieni care s-au stabilit cu traiul în Republica Moldova vor putea beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii și indemnizații de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale și pensii de urmaș. Fiecare stat contractant va achita partea de pensie calculată proporțional perioadei de asigurare realizate pe propriul teritoriu.

Acordul urmează să fie încheiat pe o perioadă nedeterminată. Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri de securitate socială cu 17 state, iar 15 dintre ele sunt în vigoare.

Imagini uimitoare surprinse în Moldova de către un fotograf, cu ajutorul unei drone. Vezi foto!

Fotograful Vasilii Zeliznîi a reușit să captureze, în Moldova, imagini video senzaționale. Un stol de berze, filmate de la înălțime, cu ajutorul unei drone, lângă Strășeni, ne arată cât de superbă este natura și locurile pe care ar trebui să le protejăm și valorificăm!

Vezi frumusețea filmată, în video de mai jos!

sursa video: Facebook

Viața bate filmul! O alpinistă a găsit o scrisoare lăsată în vârf de munte, în urmă cu 30 ani. Ce mesaj avea?
Articolul anterior
Raport alarmant al OMS: Concentraţia de gaze cu efect de seră a atins un nou record
Articolul următor