James Cameron face istorie! Cum a reușit Avatar 2 să depășească Titanic

„Avatar: Calea apei” tocmai a devenit al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, reușind să întreacă chiar „Titanic”, super-celebrul film regizat tot de James Cameron, care părea, până de curând, aproape imposibil de detronat, scrie collider.com.

James Cameron Sets Historic Box Office Milestone With Avatar 2 Success

James Cameron (68 de ani) a realizat trei dintre primele patru filme cu cele mai mari încasări din istorie. Presa a apreciat, deja, că regizorul se situează într-o ligă proprie. După o luptă strânsă în ultima săptămână, „Avatar: Calea apei” / „Avatar: The Way of Water” (2022), cel mai recent blockbuster al acestuia, a depășit la încasări hit-ul său emblematic din 1997, „Titanic”.

„Avatar: Calea apei” s-a instalat, astfel, pe locul al treilea în rândul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile la box office-ul mondial. „Avatar: The Way of Water” a ajuns, în prezent, la încasări de 2,243 miliarde de dolari la nivel global, lăsând în urmă chiar un film precum „Titanic”, care a obținut încasări totale de 2,242 de miliarde de dolari. Cu unsprezece premii Oscar din paisprezece nominalizări și patru Globuri de Aur din opt nominalizări, acesta ocupă un loc aparte în istoria filmului, emoționând în continuare nenumărați fani din toată lumea.

Competiție strânsă între filmele lui Cameron

Clasica poveste din 1997, cu Kate Winslet și Leonardo DiCaprio, a fost relansată în versiune 3D în cinematografe săptămâna trecută (inclusiv în România, unde rulează din 10 februarie), cu ocazia celei de-a 25-a aniversări. Această relansare i-a sporit avantajul față de „Avatar: Calea apei” (lansat în decembrie anul trecut), tocmai când era pe cale să fie depășit. Totuși, relansarea neuitatului „Titanic” nu a făcut decât să întârzie inevitabilul. Cursa între cele două impresionante povești regizate de James Cameron a fost foarte strânsă, ceea ce s-a estimat că se va întâmpla cu fiecare relansare ulterioară a celor două filme.

Prin urmare, canadianul James Cameron deține acum recordul de a fi regizat trei dintre primele patru filme cu cele mai mari încasări din istorie. În calcul este luat, pe lângă cele două filme de mai sus, primul „Avatar” (2009), care rămâne cel mai rentabil film din toate timpurile, cu 2,9 miliarde de dolari încasări la nivel global („Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” / „Avengers: Endgame” se află pe locul doi, cu aproape 2,8 miliarde de dolari încasări).

Un triumf și la nivel local

În acest weekend, „Avatar: Calea apei” a depășit și „Jurassic World”, devenind al nouălea cel mai profitabil film din toate timpurile în box office-ul american, cu un total de 657 de milioane de dolari. Aproape sigur, filmul va depăși în următoarele zile „Titanic” (671 de milioane de dolari) și „Răzbunătorii: Războiul infinitului”/ „Avengers: Infinity War” (678 de milioane de dolari), pentru a ocupa locul șapte pe lista încasărilor americane ale tuturor timpurilor.

„Avatar: Calea apei” este, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în România, Franța, Germania, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Liban, Lituania, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia, Mongolia, Noua Zeelandă, Columbia și Puerto Rico.

Succesul nu a fost garantat din prima

Triumful spectaculoasei producții a lui James Cameron nu a reprezentat o garanție de la bun început. Ca și în cazul precedentelor hituri ale regizorului, „Titanic” și „Avatar”, „Avatar: Calea apei” a ajuns în cinematografe la peste un deceniu după primul film al francizei. Inițial, au existat multe îngrijorări legate de relevanța sa culturală.

Chiar și James Cameron, de obicei încrezător în sine și în creațiile sale, admisese (într-un interviu pentru GQ) că „«Avatar: Calea apei» ar trebui să fie al treilea sau al patrulea film cu cele mai mari încasări din istorie pentru a putea reprezenta un succes”, având în vedere costurile sale uriașe de producție, despre care se zvonește că ar fi depășit 400 de milioane de dolari. Regizorul a mai spus atunci că viitoarele filme ale francizei vor depinde în întregime de modul în care se va poziționa filmul „Avatar: Calea apei”.

Ce mai pregătește James Cameron

Regizorul a filmat „Avatar: Calea apei” concomitent cu „Avatar 3” (care se va lansa în 2024).

„Cel de-al treilea film, a mai spus Cameron, ar fi fost probabil lansat indiferent de modul în care «Avatar: Calea apei» se poziționa la box office, având în vedere că mai rămăseseră doar efectele de realizat”.

Mai mult, regizorul a filmat deja și fragmente din cel de-al patrulea film (pe care intenționează să îl lanseze în 2026). Planurile sale ambițioase pentru această franciză de imens succes implică cinci filme principale, cu posibilitatea de a mai continua cu încă două filme, în funcție de cererea publicului. Într-un interviu pentru Empire, regizorul a admis și că există posibilitatea ca el să predea franciza, la un moment dat, altui regizor, pentru a-și dedica timpul altor proiecte.

Plasat la un deceniu după primul film din serie, „Avatar: Calea apei” îi are în distribuție pe Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang și Kate Winslet. Povestea îi duce pe Jake Sully și pe membrii familiei sale în ape neexplorate de pe planeta Pandora, în timp ce se confruntă cu o nouă amenințare serioasă.

Pe lângă răsunătorul succes la box office, filmul a obținut și patru nominalizări la următoarea ediție, a 95-a, a premiilor Oscar (care va avea loc pe 12 martie – n.r.), inclusiv la categoria cel mai bun film.

sursa

Primarul de Șoldănești și alți angajați ai administrației publice locale, cercetați de CNA într-un caz de corupție

Ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți anunță despre cercetarea primarului or. Șoldănești în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. Bănuitul, în comun cu alți angajați ai Primăriei, ar fi perceput sistematic remunerații ilicite de la reprezentanții unor agenți economici în scopul favorizării acestora în procesele de achiziții publice organizate de primărie, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit materialelor acumulate, primarul orașului Șoldănești, contabila-economist și alți membri ai Comisiei de achiziții au fost documentați de CNA în mai multe episoade în care au primit mijloace financiare de la unii beneficiari ai contractelor de achiziții publice, încheiate în cadrul unor proiecte de dezvoltare a localității. În procesul investigațiilor s-a constatat că bănuiții ar fi încasat de la părțile beneficiare câte 10 la sută din valoarea contractelor.

În aceste zile, au avut loc acțiuni de urmărire penală, autorizate de judecătorul de instrucție, la biroul, domiciliul și automobilul primarului or. Șoldănești, dar și la alte persoane vizate în cauza penală. La această etapă, toate persoane sunt cercetate în stare de libertate.

În prezent, cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Bălți.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Gazul s-ar putea scumpi: Anunțul ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că S.A. „Moldovagaz” a depus cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public. Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională, transmite știri.md.

În prezent, specialiștii din cadrul Agenției examinează cererea depusă și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectul de hotărâri.

„În acest context, anunțăm că membrii Consiliului de Administrare al ANRE se vor întruni miercuri, 27 noiembrie 2024, la ora 10:00, pentru examinarea și aprobarea prețurilor reglementate pentru gazele naturale”, au precizat reprezentanții ANRE.

Potrivit solicitării S.A. „Moldovagaz”, tariful la gaz ar putea crește cu circa patru lei sau cu aproape 40 la sută. Așadar, acesta ar urma să fie 16,36 lei/m3 (fără TVA).

De menționat că, în prezent, tariful la gaz este de 12,15 lei/m3.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

Rusia, avertisment către NATO și Ucraina: „Acțiunile care vor crea pericole în Transnistria ne vor determina să ne apărăm cetățenii, forțele pacificatoare și depozitele cu muniții din regiune”
Articolul anterior
Elevii din Anglia s-au revoltat din cauza noilor reguli de folosire a toaletei. Au răsturnat băncile și au refuzat să meargă la ore
Articolul următor