James Cameron face istorie! Cum a reușit Avatar 2 să depășească Titanic

„Avatar: Calea apei” tocmai a devenit al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, reușind să întreacă chiar „Titanic”, super-celebrul film regizat tot de James Cameron, care părea, până de curând, aproape imposibil de detronat, scrie collider.com.

James Cameron Sets Historic Box Office Milestone With Avatar 2 Success

James Cameron (68 de ani) a realizat trei dintre primele patru filme cu cele mai mari încasări din istorie. Presa a apreciat, deja, că regizorul se situează într-o ligă proprie. După o luptă strânsă în ultima săptămână, „Avatar: Calea apei” / „Avatar: The Way of Water” (2022), cel mai recent blockbuster al acestuia, a depășit la încasări hit-ul său emblematic din 1997, „Titanic”.

„Avatar: Calea apei” s-a instalat, astfel, pe locul al treilea în rândul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile la box office-ul mondial. „Avatar: The Way of Water” a ajuns, în prezent, la încasări de 2,243 miliarde de dolari la nivel global, lăsând în urmă chiar un film precum „Titanic”, care a obținut încasări totale de 2,242 de miliarde de dolari. Cu unsprezece premii Oscar din paisprezece nominalizări și patru Globuri de Aur din opt nominalizări, acesta ocupă un loc aparte în istoria filmului, emoționând în continuare nenumărați fani din toată lumea.

Competiție strânsă între filmele lui Cameron

Clasica poveste din 1997, cu Kate Winslet și Leonardo DiCaprio, a fost relansată în versiune 3D în cinematografe săptămâna trecută (inclusiv în România, unde rulează din 10 februarie), cu ocazia celei de-a 25-a aniversări. Această relansare i-a sporit avantajul față de „Avatar: Calea apei” (lansat în decembrie anul trecut), tocmai când era pe cale să fie depășit. Totuși, relansarea neuitatului „Titanic” nu a făcut decât să întârzie inevitabilul. Cursa între cele două impresionante povești regizate de James Cameron a fost foarte strânsă, ceea ce s-a estimat că se va întâmpla cu fiecare relansare ulterioară a celor două filme.

Prin urmare, canadianul James Cameron deține acum recordul de a fi regizat trei dintre primele patru filme cu cele mai mari încasări din istorie. În calcul este luat, pe lângă cele două filme de mai sus, primul „Avatar” (2009), care rămâne cel mai rentabil film din toate timpurile, cu 2,9 miliarde de dolari încasări la nivel global („Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” / „Avengers: Endgame” se află pe locul doi, cu aproape 2,8 miliarde de dolari încasări).

Un triumf și la nivel local

În acest weekend, „Avatar: Calea apei” a depășit și „Jurassic World”, devenind al nouălea cel mai profitabil film din toate timpurile în box office-ul american, cu un total de 657 de milioane de dolari. Aproape sigur, filmul va depăși în următoarele zile „Titanic” (671 de milioane de dolari) și „Răzbunătorii: Războiul infinitului”/ „Avengers: Infinity War” (678 de milioane de dolari), pentru a ocupa locul șapte pe lista încasărilor americane ale tuturor timpurilor.

„Avatar: Calea apei” este, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în România, Franța, Germania, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Liban, Lituania, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia, Mongolia, Noua Zeelandă, Columbia și Puerto Rico.

Succesul nu a fost garantat din prima

Triumful spectaculoasei producții a lui James Cameron nu a reprezentat o garanție de la bun început. Ca și în cazul precedentelor hituri ale regizorului, „Titanic” și „Avatar”, „Avatar: Calea apei” a ajuns în cinematografe la peste un deceniu după primul film al francizei. Inițial, au existat multe îngrijorări legate de relevanța sa culturală.

Chiar și James Cameron, de obicei încrezător în sine și în creațiile sale, admisese (într-un interviu pentru GQ) că „«Avatar: Calea apei» ar trebui să fie al treilea sau al patrulea film cu cele mai mari încasări din istorie pentru a putea reprezenta un succes”, având în vedere costurile sale uriașe de producție, despre care se zvonește că ar fi depășit 400 de milioane de dolari. Regizorul a mai spus atunci că viitoarele filme ale francizei vor depinde în întregime de modul în care se va poziționa filmul „Avatar: Calea apei”.

Ce mai pregătește James Cameron

Regizorul a filmat „Avatar: Calea apei” concomitent cu „Avatar 3” (care se va lansa în 2024).

„Cel de-al treilea film, a mai spus Cameron, ar fi fost probabil lansat indiferent de modul în care «Avatar: Calea apei» se poziționa la box office, având în vedere că mai rămăseseră doar efectele de realizat”.

Mai mult, regizorul a filmat deja și fragmente din cel de-al patrulea film (pe care intenționează să îl lanseze în 2026). Planurile sale ambițioase pentru această franciză de imens succes implică cinci filme principale, cu posibilitatea de a mai continua cu încă două filme, în funcție de cererea publicului. Într-un interviu pentru Empire, regizorul a admis și că există posibilitatea ca el să predea franciza, la un moment dat, altui regizor, pentru a-și dedica timpul altor proiecte.

Plasat la un deceniu după primul film din serie, „Avatar: Calea apei” îi are în distribuție pe Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang și Kate Winslet. Povestea îi duce pe Jake Sully și pe membrii familiei sale în ape neexplorate de pe planeta Pandora, în timp ce se confruntă cu o nouă amenințare serioasă.

Pe lângă răsunătorul succes la box office, filmul a obținut și patru nominalizări la următoarea ediție, a 95-a, a premiilor Oscar (care va avea loc pe 12 martie – n.r.), inclusiv la categoria cel mai bun film.

sursa

Accident tragic la Cimișlia! Un șofer de 24 de ani a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu mașina

O persoană a murit, iar alta a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, la intrarea în satul Mihailovca, din raionul Cimișlia, sscrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, în accident a fost implicat un automobil de marca Dacia, la volanul căruia se afla un șofer originar din localitatea Baimaclia, din raionul Căușeni, carea avea în calitate de pasageră o femeie de 32 de ani, originară din localitatea Valea Hîrtopului, din același raion.Din motive încă nestabilite de anchetă, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Automobilul Dacia era condus de un tânăr de 24 de ani, care în urma accidentului a decedat pe loc.

Acesta se deplasa cu viteză excesivă, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă, nu a ținut cont de vizibilitatea redusă pe timp de noapte și traseu umed, astfel a pierdut controlul asupra volanului, iar  ca rezultat mașina a derapat de pe traseu și a ajuns într-un șanț de pe acosstament, după carea fost proiectată înapoi pe carosabil unde și s-a răsturnat”, susține Poliția.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Din 1 ianuarie, în România cresc alocațiile de stat: Câți bani urmează să primească copiii moldoveni care dețin cetățenie română

Alocațiile de stat pentru copii urmează să crească de la 1 ianuarie 2025 cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel, copiii cu vârsta peste doi ani urmează să primească 323 de lei pe lună, față de 292 de lei, suma pe care au primit-o până la sfârșitul anului 2024. Alocațiile de stat pentru copii au crescut ultima dată în ianuarie 2024, cu 13,8%, scrie digi24.ro.

Cum vor fi majorate alocațiile copiilor din România în anul 2025

Începând din luna ianuarie 2025, alocațiile de stat vor fi majorate astfel:

Pentru copiii care au peste doi ani, de la 292 de lei la 323 de lei/lună.

Pentru copiii sub doi ani sau copiii cu dizabilități, de la 719 lei la 794 lei/lună.

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Alocația pentru copii este o sumă de bani oferită de stat, care este distribuită părinților sau tutorilor copiilor, adolescenților și, în unele cazuri, adulților tineri. În România, alocația de stat pentru copii are caracter universal și constă într-o sumă de bani, acordată tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, care au reședința legală în România, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Trei cazuri de mituire la intrarea în țară

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni” și „Cahul-Oancea” au demonstrat dedicarea față de integritatea și respectarea legii, contracarând trei tentative de corupere activă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

24 decembrie 2024: un cetățean cu dublă cetățenie (ROU/MD) a încercat să ofere 50 RON pentru a evita aplicarea ștampilei de intrare în Republica Moldova.

26 decembrie 2024: un cetățean ucrainean a oferit 20 USD, încercând să evite prezentarea documentelor necesare pentru transportul pasagerilor.

27 decembrie 2024: un cetățean român cu document de identitate expirat a oferit 50 EUR pentru facilitarea trecerii frontierei.

Toate cazurile au fost raportate, iar cercetările sunt în desfășurare. Poliția de Frontieră rămâne fermă în aplicarea principiului „Toleranță Zero la Corupție”.

Evitați orice tentativă de mituire. Orice încercare de a influența ilegal deciziile autorităților se sancționează conform legii.

Dacă observați nereguli sau acte de corupție, vă încurajăm să le raportați autorităților competente pentru a contribui la menținerea unui climat de integritate.

Pentru denunțarea manifestărilor de corupție contactați Linia Anticorupție la numărul scurt 1520.Poliția de Frontieră este pentru a proteja, nu doar pentru a verifica. Cu sprijinul cetățenilor, putem construi împreună un mediu sigur și corect, unde legile sunt respectate de toți.” anunță Poliția de Frontieră.

Rusia, avertisment către NATO și Ucraina: „Acțiunile care vor crea pericole în Transnistria ne vor determina să ne apărăm cetățenii, forțele pacificatoare și depozitele cu muniții din regiune”
Articolul anterior
Elevii din Anglia s-au revoltat din cauza noilor reguli de folosire a toaletei. Au răsturnat băncile și au refuzat să meargă la ore
Articolul următor