Julia Roberts, mândră că a lăsat cariera pe planul secund pentru a-și crește copiii: „Mă consider casnică”

Julia Roberts a fost mulți ani la rând „regina comediilor romantice”, dar nu a mai apărut într-un astfel de film de mai bine de 20 de ani.

Actrița în vârstă de 54 de ani a vorbit într-un interviu pentru The New York Times despre cele mai noi filme ale sale – „Gaslit”, care va fi lansat pe 24 aprilie, și comedia romantică „Ticket to Paradise”, scrie eva.ro.

Vedeta s-a arătat surprinsă că a trecut atât de mult timp de când a apărut într-o comedie romantică, cel mai nou film de acest gen în care apare fiind „Ticket to Paradise”, în care joacă alături de prietenul său, George Clooney. Filmul se va lansa în luna octombrie. 
Cu toate acestea, actrița spune că există un motiv bun pentru care a trecut atât de mult timp: „Mă consider casnică”, a declarat ea.

„Nu pot fi 20 de ani, nu-i așa? Uite care este treaba: dacă aș fi crezut că este ceva bun, l-aș fi făcut”, a declarat Julia.
„Dar am făcut trei copii în ultimii 18 ani.

Acest lucru ridică ștacheta și mai mult pentru că nu se rezumă doar la ‘Este bun acest material?’. Este vorba despre o ecuație matematică a programului de lucru al soțului meu, programul de școală al copiilor și vacanța de vară. Nu este doar ‘Ah, aș vrea să fac asta’”, a mărturisit vedeta.

Julia Roberts și soțul său, Daniel Moder, sărbătoresc în luna iulie 20 de ani de căsnicie. Ei au împreună trei copii – gemenii Phinnaeus și Hazel, de 17 ani, și Henry, de 14 ani.

Ea a adăugat că motivul pentru care nu a mai realizat nicio comedie romantică în ultimii 20 de ani are legătură și cu faptul că nu a găsit niciun proiect de care să fie interesată.
„Dacă aș fi citit ceva despre care aș fi crezut că are un scenariu de nivelul ‘Notting Hill’ sau ‘My Best Friend’s Wedding’, aș fi acceptat să-l fac”, a adăugat actrița americană, potrivit Daily Mail.

„Nu au existat până când a apărut acest film pe care l-am făcut, care este scris și regizat de Ol Parker”, a declarat Julia, făcând referire la „Ticket to Paradise”, în care ea și George Clooney interpretează rolul unui cuplu divorțat care pleacă împreună în Bali pentru a o împiedica pe fiica lor să facă aceeași greșeală pe care ei au făcut-o în urmă cu 25 de ani.
Roberts a mai spus că „și-a trăit visurile legate de actorie” trecând de la interpretarea în „Gaslit” a personajului Martha Mitchell – femeia care a declanșat scandalul Watergate din Statele Unite – la „a alerga prin Australia, jucând în aceste scene amuzante cu George”.

Actrița a dezvăluit că nu a avut prea mult proiecte în ultimii ani și se mândrește cu faptul că a stat mai mult acasă, ocupându-se de familia sa.

Dar acum, pentru că gemenii săi au crescut și vor pleca la facultate în toamnă, Julia spune că simte nevoia să le arate copiilor săi că poate fi creativă. „Simt responsabilitatea de a le arăta copiilor mei că pot fi creativă și că are o semnificație importantă pentru mine – atât de importantă încât pentru unele perioade de timp voi alege să mă concentrez mai mult asupra carierei decât asupra familiei, ceea ce a fost dificil pentru mine să accept”, a dezvăluit actrița.

Criză de bucătari în grădinițele din Chișinău: O directoare gătește bucate pentru copii

Grădinițele din Capitală se confruntă cu o lipsă acută de angajați în bucătării. Cel puțin 80 de funcții sunt vacante în acest moment, iar la unele instituții lucrează și câte o singură persoană, scie tv8.md

Gradinita Paradisul Prichindeilor - bucatarie

Pentru ca mesele copiilor să fie servite la timp, la grădinița numărul 56 din Capitală și directoarea îmbracă uneori șorțul de bucătar. Managerii instituțiilor preșcolare spun că tinerii bucătari nu vor să lucreze în grădinițe din cauza salariului prea mic.

„Nu-i așa de greu. Pur și simplu la prima vedere îți pare că nu o să reușesc. Dar de fapt reușești, dacă îți programezi. Ce trebuie mai repede, pui mai înainte. Așa se face. Mie de-o pildă îmi este ușor deja”.

O doamnă are vârsta de 72 de ani și este singura bucătăreasă de la grădinița cu numărul 56 din sectorul Râșcani, unde sunt înscriși aproximativ 100 de copii. 

Din experiența sa de peste 34 de ani în cantina grădiniței spune că, de fapt, doar la prima vedere munca pare grea. 

Cu timpul te obișnuiești cu volumul mare de lucru. Femeia abia așteaptă să mai vină și angajați tineri. La fel, ca și directoarea instituției care este și ea de ajutor la bucătărie.

„Și de mine, și de magazineră, și de asistenta medicală. Cine vine primul, acela pune pestelca și trece la bucătărie. Altfel nu ne descurcăm. Cu un singur bucătar funcționăm deja de opt ani, ne descurcăm foarte greu. Nu vin pentru că salariile nu sunt absolut motivante”, a declarat directoarea grădiniței nr. 56, Elena Rusu.

Situația este și mai complicată la grădinița cu numărul 174 din sectorul Centru, unde zilnic cu trei mese principale și două gustări trebuie să fie hrăniți peste 230 de copii. La bucătărie este doar o singură persoană, deși ar trebui să fie trei. Din luna noiembrie nu se mai găsesc oameni dornici de a lucra.

„Ținem cont și de faptul că el vine la muncă la ora șase dimineața. Lucru bucătarului este specific. El trebuie să vină dimineața, ca la ora 08:30 deja pe masa copilului să fie pregătit dejunul calitativ și gustos”, a menționat directoarea grădiniței nr.174, Ludmila Garștea.

Conform datelor pe care ni le-a oferit Direcția municipală de Educație, în prezent, grădinițele din Chișinău au nevoie de 39 de bucătari și ajutori de bucătar, dar și de 33 de persoane care să spele vesela. 

Cel mai mare deficit de bucătari se atestă în sectorul Râșcani. Urmat de sectoarele Ciocana și Buiucani, unde sunt vacante nouă locuri pentru gătit și circa 12 pentru spălat vasele. În sectorul Centru sunt libere 12 funcții. Situația este mai bună la Botanica, unde nu se ajung patru bucătari și cinci persoane la spălat vesela.

O altă parte a problemei este că 70 la sută din personalul deja angajat are vârsta mai mare 60 de ani, adică sunt pensionari. Șeful adjunct de la direcția Educație spune că problema principală este salariul mult prea mic, care nu atrage tineri din domeniu. Mai exact, un angajat la cantinele din grădinițe primește între 2200 și 3500 de lei pe lună.

„- Ca și soluție suplimentară ar fi un salariu mult mai mare pentru această categorie de angajați. În caz contrar în câțiva ani practic vom rămâne fără angajați în cadrul blocurilor alimentare.
 – Ați făcut astfel de solicitări la Guvern?
 – Noi am făcut solicitări de modificare a legii 270, care ne interzice să achităm din bugetul primăriei salarii suplimentare pentru angajați din blocurile alimentare”, a vorbit șeful adjunct direcția Educație, Andrei Păvăloi.

Păvăloi nu a putut să ne spună dacă a primit răspuns din partea autorităților centrale. Am cerut mai multe detalii de la Ministerul Educației, dar ni s-a spus că vor reveni mai târziu cu un comentariu. 

Adresarea PAS către Ceban: „Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă”

„Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă. În 3 ani de mandat Ion Ceban a băgat în datorii S.A. Apă-Canal și a dat-o în bară cu majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare, iar acum vrea să lipsească chișinăuienii de apă” este mesajul cu care se adresează partidul politic PAS către Ion Ceban.

De asemenea PAS îl învinuiește pe politician că a angajat în cadrul Întreprinderii „Apă-Canal”, persoane care îi sunt favorabile să fie în componenta acesteia „Ion Ceban și-a angajat nănașul și o persoană apropiată de la PSRM, fostul deputat Oleg Lipschi în funcție de director. Pentru a face ce vrea și pentru a nu fi monitorizată activitatea întreprinderii, acesta a scos din consiliul de administrare consilierii municipali PAS când au început a bate alarma despre ilegalitățile din întreprindere”, afirmă Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, conform zugo.md.

Amintim că, premier Energy a a anunțat pe data de 26 ianuarie ca urmează deconectarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale SA „Apă-Canal Chișinău”. Motivul invocat a fost datoria în creștere, neachitată de întreprindere. Totuși, mai târziu, decizia a fost schimbată, ÎCS „Premier Energyˮ SRL anunțând că a decis amânarea deciziei până la data de 1 februarie 2023.

Nemulțumiți de cele întâmplate, partidul a postat vineri, 26 decembrie o declarație video:

Publicaţia online independentă Meduza, declarată „organizație indezirabilă” în Rusia

Autorităţile ruse au interzis joi de facto site-ul de ştiri Meduza prin clasificarea ca „organizaţie indezirabilă”, transmit Reuters şi AFP, citat de Agerpres.

Russia launches criminal probes on prominent Kremlin critics | PBS NewsHour

În urma deciziei anunţate de procuratura generală a Rusiei, este interzisă funcţionarea pe teritoriul ţării a site-ului gestionat din Letonia. Jurnaliştii care scriu pentru Meduza pot fi condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la patru ani, iar organizatorii – până la şase ani. Cetăţenilor ruşi le este interzis să colaboreze cu publicaţia sau cu jurnaliştii acesteia.

Procuratura a explicat că activitatea site-ului „reprezintă o ameninţare la adresa ordinii constituţionale şi a securităţii Rusiei„.

Meduza, lansată ca publicaţie în limba rusă în martie 2014 în Letonia, pentru a evita cenzura din Rusia, fusese deja clasificată ca „agent străin” de ministerul justiţiei de la Moscova încă din aprilie 2021.

La scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, parlamentul Rusiei a adoptat legi care pedepsesc cu închisoarea „discreditarea” armatei şi răspândirea de „informaţii intenţionat false” despre aceasta; maximele prevăzute sunt de cinci ani de detenţie pentru prima infracţiune, respectiv 15 pentru cea de-a doua.

Kremlinul duce însă de mai mulţi ani o campanie de reprimare a presei independente şi de blocare a accesului ruşilor la informaţii din media neagreate. Ceea ce s-a întâmplat după începutul războiului a fost doar o escaladare a acestei tendinţe, apreciază Reuters.

Printre cele peste 50 de organizaţii care se află în prezent pe lista celor „indezirabile” mai figurează şi alte publicaţii de investigaţie, cum ar fi iStories, Proekt sau Bellingcat – aceasta din urmă, cu sediul în Olanda.

Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, a cerut interzicerea site-ului Meduza prin această procedură încă din iulie anul trecut.

Meduza nu a reacţionat deocamdată la interdicţie, însă unele personalităţi din opoziţie au criticat deja în mediile sociale decizia autorităţilor. Ruslan Şaveddinov, aliat al disidentului Aleksei Navalnîi, a scris pe Twitter că „organizaţie indezirabilă este mâna de oameni care au acaparat puterea în Rusia„.

Două zodii care se bucură de câștiguri financiare. Viața lor se va schimba radical
Articolul anterior
Adela Popescu, dezvăluiri despre viața de actriță: ”Am dormit într-o morgă”
Articolul următor