Julia Roberts, mândră că a lăsat cariera pe planul secund pentru a-și crește copiii: „Mă consider casnică”

Julia Roberts a fost mulți ani la rând „regina comediilor romantice”, dar nu a mai apărut într-un astfel de film de mai bine de 20 de ani.

Actrița în vârstă de 54 de ani a vorbit într-un interviu pentru The New York Times despre cele mai noi filme ale sale – „Gaslit”, care va fi lansat pe 24 aprilie, și comedia romantică „Ticket to Paradise”, scrie eva.ro.

Vedeta s-a arătat surprinsă că a trecut atât de mult timp de când a apărut într-o comedie romantică, cel mai nou film de acest gen în care apare fiind „Ticket to Paradise”, în care joacă alături de prietenul său, George Clooney. Filmul se va lansa în luna octombrie. 
Cu toate acestea, actrița spune că există un motiv bun pentru care a trecut atât de mult timp: „Mă consider casnică”, a declarat ea.

„Nu pot fi 20 de ani, nu-i așa? Uite care este treaba: dacă aș fi crezut că este ceva bun, l-aș fi făcut”, a declarat Julia.
„Dar am făcut trei copii în ultimii 18 ani.

Acest lucru ridică ștacheta și mai mult pentru că nu se rezumă doar la ‘Este bun acest material?’. Este vorba despre o ecuație matematică a programului de lucru al soțului meu, programul de școală al copiilor și vacanța de vară. Nu este doar ‘Ah, aș vrea să fac asta’”, a mărturisit vedeta.

Julia Roberts și soțul său, Daniel Moder, sărbătoresc în luna iulie 20 de ani de căsnicie. Ei au împreună trei copii – gemenii Phinnaeus și Hazel, de 17 ani, și Henry, de 14 ani.

Ea a adăugat că motivul pentru care nu a mai realizat nicio comedie romantică în ultimii 20 de ani are legătură și cu faptul că nu a găsit niciun proiect de care să fie interesată.
„Dacă aș fi citit ceva despre care aș fi crezut că are un scenariu de nivelul ‘Notting Hill’ sau ‘My Best Friend’s Wedding’, aș fi acceptat să-l fac”, a adăugat actrița americană, potrivit Daily Mail.

„Nu au existat până când a apărut acest film pe care l-am făcut, care este scris și regizat de Ol Parker”, a declarat Julia, făcând referire la „Ticket to Paradise”, în care ea și George Clooney interpretează rolul unui cuplu divorțat care pleacă împreună în Bali pentru a o împiedica pe fiica lor să facă aceeași greșeală pe care ei au făcut-o în urmă cu 25 de ani.
Roberts a mai spus că „și-a trăit visurile legate de actorie” trecând de la interpretarea în „Gaslit” a personajului Martha Mitchell – femeia care a declanșat scandalul Watergate din Statele Unite – la „a alerga prin Australia, jucând în aceste scene amuzante cu George”.

Actrița a dezvăluit că nu a avut prea mult proiecte în ultimii ani și se mândrește cu faptul că a stat mai mult acasă, ocupându-se de familia sa.

Dar acum, pentru că gemenii săi au crescut și vor pleca la facultate în toamnă, Julia spune că simte nevoia să le arate copiilor săi că poate fi creativă. „Simt responsabilitatea de a le arăta copiilor mei că pot fi creativă și că are o semnificație importantă pentru mine – atât de importantă încât pentru unele perioade de timp voi alege să mă concentrez mai mult asupra carierei decât asupra familiei, ceea ce a fost dificil pentru mine să accept”, a dezvăluit actrița.

Ala Nemerenco: Aderarea la UE înseamnă eficiență și modernizare

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unui interviu că aderarea la UE înseamnă pentru sistemul de sănătate al țării noastre standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare.

Fiind întrebată cât de departe sau cât de aproape de standardele UE este Republica Moldova în domeniul medical, Ala Nemerenco, a răspuns că normele europene pentru produsele și serviciile medicale se concentrează pe protejarea și îmbunătățirea sănătății populației, accesul la asistență medicală de înaltă calitate, precum și atenuarea surselor de pericol pentru sănătatea umană, transmite moldpres.md. 

„În ultimul Raport privind extinderea, publicat de Comisia Europeană în noiembrie 2023, nivelul de transpunere a legislației UE aferent Capitolului Sănătate și protecția consumatorului (Capitolul 28) a fost apreciat cu nivelul doi din cele cinci (de la inițial la avansat) stabilite pentru gradul de aliniere la legislația UE”, susține ministrul Sănătății. 

Potrivit acesteia, normele și standardele implementate în unele domenii, precum transfuzia de sânge și transplantul de organe, reglementări în domeniul controlului tutunului, programele de formare în medicină sunt în mare măsură ajustate la cerințele europene.

„Legislația națională în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale include mai multe aspecte ce corespund normelor europene, însă necesită un șir de ajustări pentru a atinge standardele UE prin care se garantează siguranța și eficacitatea acestora. Totodată, există unele domenii care nu fac obiectul reglementărilor naționale și necesită inițierea transpunerii, precum este reglementarea drepturilor pacienților de a primi îngrijiri medicale în alte țări ale UE și procedurile de rambursare pentru aceste servicii”, a spus Ala Nemerenco. 

De asemenea, oficialul declară că acțiunile stabilite pentru Ministerul Sănătății în Planul Național de Aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană vin să asigure armonizarea deplină a sistemului juridic și instituțional național cu legislația și structura instituțională UE. 

Totodată, în cadrul interviului, Ala Nemerenco a fost întrebată despre referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova, care va avea loc în această toamnă, dar și cum va arăta sistemul medical autohton dacă statul nostru va adera la Uniunea Europeană. 

„Aderarea la Uniunea Europeană pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova înseamnă standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare. Câteva dintre principalele beneficii ale aderării la UE sunt standarde ridicate de calitate. Astfel, Uniunea Europeană are reguli stricte și standarde ridicate în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Prin aderarea la UE, sistemul de sănătate al Republicii Moldova va trebui să se alinieze acestor standarde, ceea ce va duce la o îmbunătățire semnificativă a calității îngrijirilor medicale oferite populației”, susține Ala Nemerenco. 

De asemenea, un alt beneficiu este accesul la finanțare și resurse europene. În calitate de membru al UE, țara noastră va putea accesa mai rapid fonduri europene importante destinate construcției, renovării și dotării spitalelor.

Totodată, un alt beneficiu, potrivit Alei Nemerenco, ar fi dezvoltarea resurselor umane, colaborare și schimb de experiență. 

„UE oferă programe de formare, specializare și dezvoltare profesională pentru personalul medical, îmbunătățind competențele și calitatea serviciilor oferite. Aderarea la UE va facilita colaborarea cu alte state membre și schimbul de cunoștințe și bune practici în domeniul sănătății. Republica Moldova va beneficia de experiența și expertiza altor țări europene în implementarea politicilor de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătății. 

În acest sens, ministrul încurajează toți cetățenii să participe la referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și să contribuie astfel la construirea unui viitor mai prosper și mai sigur pentru toți. 

„Alegem să fim parte a comunității europene, cu standarde înalte în sănătate, educație și dezvoltare socio-economică. Să fim vocea schimbării și să votăm pentru un parcurs european al Republicii Moldova”, a spus aceasta. 

Peste 6.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunea Harkov în ultimele trei zile

Forțele armate rusești își concentrează toate eforturile militare pe cucerirea orașului Vovceansk, care se află în nord-estul Harkovului. 1.600 de ucraineni au fost evacuați doar din acest oraș, ieri, și 6.000 de persoane, în total, din regiunea Harkov, de la începutul noii ofensive militare rusești.

Între timp, preşedintele Putin a propus un nou ministru al apărării, pe Andrei Belousov, numindu-l pe Serghei Şoigu secretar în Consiliul de Securitate a Ţării.

Situaţia pare să fie extrem de dificilă în oraşul Vovceansk, mai ales că ucrainenii nu au fortificaţii adecvate aici, iar ruşii au încercuit oraşul. Este vorba despre un avans de 2,5 km al ruşilor pe direcţia Vovceansk, unde Moscova a  dislocat cel puţin patru batalioane motorizate din cadrul Districtului Militar Leninngrad.

Şi Statul Major al Apărării din Ucraina a anunţat, noaptea trecută, că situaţia este dificilă în Vovceansk şi pe direcţiile Plina-Likianţi, Plina-Hliboke, Plina-Oliinikove şi Murom-Buruvatka. Kievul a anunţat şi că dislocarea de rezerve militare pentru a stabiliza situaţia în zonă continuă.

sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Două zodii care se bucură de câștiguri financiare. Viața lor se va schimba radical
Articolul anterior
Adela Popescu, dezvăluiri despre viața de actriță: ”Am dormit într-o morgă”
Articolul următor